spot_img

Οδικός χάρτης για τα έργα που ζητά ο δήμος Παγγαίου από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Ημέρα:

Γιώργος Καλλινικίδης: Προτεραιότητα οι κόμβοι σε Νέα Ηρακλείτσα, Ελευθερούπολη και Νέα Πέραμο / Στο επίκεντρο η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και το γεωθερμικό πεδίο

«Έγινε μία σημαντική σύσκεψη την Πέμπτη (7/9) ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου με προτεραιότητες και έργα, τα οποία ενδιαφερόμαστε και εμείς και θέλουμε να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης για τη συνάντηση που έγινε πρόσφατα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Περιμένουμε τώρα από την πλευρά της Περιφέρειας όταν θα υπάρχει η ετοιμότητα για το αν θα προχωρήσουν αυτά που ζητήσαμε…»

«Έγινε μία καλή συζήτηση, αναφερθήκαμε στην εξέλιξη κάποιων πραγμάτων και την πορεία τους. Υπήρξε υπόσχεση από τον περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση κάποιων έργων. Είναι κάποια που θα τα δούμε και στην εξέλιξή τους, θα δούμε πως θα προχωρήσουμε. H συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Εμείς ως Δήμος κάναμε γνωστά τα θέλω μας και πράγματα τα οποία θέλουμε και πρέπει να γίνουν εδώ στο Δήμο μας και περιμένουμε τώρα από την πλευρά της Περιφέρειας όταν θα υπάρχει η ετοιμότητα για το αν θα προχωρήσουν για να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για το Δήμο μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Καλλινικίδης. 

Προτεραιότητα οι κόμβοι σε Νέα Ηρακλείτσα, Ελευθερούπολη και Νέα Πέραμο – Στόχος η κατασκευή νέου σχολείου στη Δ.Ε. Ορφανού λόγω αύξησης πληθυσμού

«Όσον αφορά τις προτεραιότητές μας είναι τα θέματα των κόμβων της Νέας Ηρακλείτσας και της Νέας Περάμου και της Ελευθερούπολης. Είναι τρεις σημαντικοί κόμβοι όπου έχουμε πολλά ατυχήματα και είναι μία προτεραιότητα για εμάς και της Περιφέρειας για να ολοκληρωθούν και νομίζω ότι θα προχωρήσουν. Έχουμε ένα σοβαρό θέμα Παιδείας, ευτυχώς μία περιοχή παρουσιάζει αύξηση πληθυσμού και μαθητικού δυναμικού στη Δημοτική Ενότητα Ορφανού. Εκεί ζητήσαμε να υπάρξει χρηματοδοτικό εργαλείο για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο δημοτικό σχολείο, γιατί είναι η μόνη περιοχή που παρουσιάζει αύξηση του μαθητικού πληθυσμού σε σχέση δυστυχώς με όλες τις υπόλοιπες περιοχές που παρουσιάζουν μία μείωση», ανέφερε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου.

Στο επίκεντρο η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και το γεωθερμικό πεδίο «Ένα άλλο θέμα που θέσαμε σαν προτεραιότητα είναι η ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων. Δημοτικών κτηρίων και σχολείων – γυμναστηρίων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν μιλάμε για ενεργειακή αναβάθμιση μιλάμε για ολική ανακαίνιση των κτιρίων και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό κι επειδή για εμάς είναι θέμα προτεραιότητας οι κτηριακές υποδομές των σχολείων μας. Μιλήσαμε επίσης για το γεωθερμικό πεδίο, το μεγάλο project για μας. Κάναμε διάφορες συζητήσεις, είδαμε κάποια πράγματα σχετικά με το Παγγαίο με την νέα ΟΧΕ που θα βγει για την οροσειρά της Ροδόπης που περιλαμβάνει και το Παγγαίο μέσα. Γενικά έγινε μία προσυζήτηση για να δούμε όλα αυτά που έχουμε ανάγκη και χρειαζόμαστε εμείς και τις προτεραιότητας μας, για να ληφθούν υπόψη και από την Περιφέρεια όταν θα βγουν τα επόμενα προγράμματα», επισήμανε καταληκτικά ο Γ. Καλλινικίδης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χαράλαμπος Σαράντος: Το δύσκολο είναι να μπούμε μπροστά και να βοηθήσουμε τον τόπο μας

«Ο Φίλιππος Αναστασιάδης είναι ένας άνθρωπος αληθινός, αυθεντικός και...

Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία του Βασίλη Καρρά

Τη γενναία μάχη του για την υγεία του συνεχίζει...

Σάββας Μιχαηλίδης: Τα έργα που κατασκευάζονται είναι προσπάθεια πολλών ετών, μελέτης, διεκδίκησης

Για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του μίλησε στην...

Ενεργοποιήθηκε το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα

Το έργο για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου...

Αιωρούμενα σωματίδια

του Δημήτρη Μαρμάνη* Με αφορμή το δημοσίευμα στην εφημερίδα Guardian...

Θάσος: Συνελήφθη πλοίαρχος για μη ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προέβησαν, την...

Ταμίας σωματείου της Καβάλας κατηγορείται για απάτη

Ταμίας σωματείου με έδρα την Καβάλα κατηγορείται για απάτη...