Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Δήμαρχος Παγγαίου  έδιωξε με τον Άλεξ Χαντιτάτζι από το γραφείο του

Ημέρα:

spot_img

Θέλει να περιφράξει όλη την αλάνα της Ηρακλείτσας / Τι είπε ο Φίλιππος Αναστασιάδης στους κατοίκους της Ηρακλείτσας

Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη με τον Άλεξ Χαντιτάτζι, ο οποίος επιχειρεί να επενδύσει στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας.

Ο Άλεξ Χαντιτάτζι ζήτησε συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος τον δέχτηκε στο γραφείο του το μεσημέρι της Τρίτης. Ο επενδυτής έθεσε το θέμα της περίφραξης της Αλάνας, αξιώνοντας να την περιφράξει όλη, εμποδίζοντας εν μέρει την πρόσβαση του κόσμου στην παραλία.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου αντέδρασε, λέγοντα ότι είναι ξεκάθαρα αντίθετος σε όποιον επενδυτή αγνοεί τους νόμους και κυρίως, τα δικαιώματα των δημοτών. Ο Άλεξ Χαντιτάτζι εξοργίστηκε και απάντησε στον κ. Αναστασιάδη με βαριές εκφράσεις και απειλές για μηνύσεις. Ο δήμαρχος Παγγαίου τον έδιωξε από το γραφείο του, τονίζοντάς του ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να είναι πάνω από τον νόμο και κυρίως εις βάρος των δημοτών, αλλά και όσων επισκέπτονται την περιοχή μας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Συνάντηση με τους κατοίκους της Ηρακλείτσας

Με κατοίκους της Νέας Ηρακλείτσας συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22/5), ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, με τους οποίους συζήτησε για το θέμα της Αλάνας και τα όσα πρόσφατα ανέκυψαν με την περίφραξη που επιχείρησε στην περιοχή ο επενδυτής.

Ο κ. Αναστασιάδης μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας για το θέμα τονίζοντας αρχικά: «Όντως πληροφορήθηκα την περασμένη Πέμπτη ότι είχε εκδοθεί άδεια για την περίφραξη της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας. Αμέσως βέβαια κάλεσα την Πολεοδομία, προκειμένου να ενημερωθώ. Η πρόθεση του επενδυτή ήταν να περιφράξει όλο το ακίνητο».

«Πρέπει ο επενδυτής να αναθεωρήσει την άδειά του, προκειμένου να λειτουργήσει σύννομα και βάσει του Π.Δ. που ισχύει…»

«Βέβαια διίστανται οι απόψεις για το τι θα μπορούσε τελικά να γίνει, όμως σε κάθε περίπτωση καταλήξαμε στο ότι δεν θα μπορούσε με τίποτα να περιφράξει όλη την Αλάνα κι ότι έπρεπε να αφήσει 45 στρέμματα για κοινή χρήση. Αυτό το κάναμε ως Υπηρεσία Δόμησης, ανακαλέσαμε απευθείας την άδεια δόμησης και φυσικά πρέπει ο επενδυτής να εναρμονιστεί με τις διαταγές που προκύπτουν από το Π.Δ. του σχεδίου πόλεως της Ν. Ηρακλείτσας. Ευθύς αμέσως έφυγε το σήμα στην τοπική Αστυνομία και σταμάτησαν οι εργασίες. Πρέπει ο επενδυτής να αναθεωρήσει την άδειά του, προκειμένου να λειτουργήσει σύννομα και βάσει του Π.Δ. που ισχύει», σημείωσε στην συνέχεια ο Φ. Αναστασιάδης.

«Ως Δήμος είμαστε «υποχρεωμένοι» και κατ’ ουσίαν βέβαια, να διευκολύνουμε τον επενδυτή, αλλά από εκεί και πέρα θα είμαστε αμείλικτοι στο κομμάτι της νομιμότητας…»

«Καθησύχασα τους πολίτες της περιοχής, σε μια συνάντηση που είχαν ως σύλλογος και τους ενημέρωσα για την όλη κατάσταση. Είναι ένα θέμα που το παρακολουθούν όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου. Λέω ξεκάθαρα και το είπα και τη Δευτέρα (22/5) το βράδυ, ότι ως Δήμος είμαστε «υποχρεωμένοι» και κατ’ ουσίαν βέβαια, να διευκολύνουμε τον επενδυτή, αλλά από εκεί και πέρα θα είμαστε αμείλικτοι στο κομμάτι της νομιμότητας. Άρα το γεγονός ότι προσπάθησε να περιφράξει έναν χώρο που δικαιούται να το κάνει, δεν σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση παρανομεί. Όμως εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίζουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και να μπορέσει να γίνει η όποια περίφραξη για να προστατέψει την περιουσία του, μέσα όμως από την νομοθεσία που υπάρχει και από τους συγκεκριμένους όρους δόμησης που υφίστανται», επισήμανε καταληκτικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...