Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Κλείδωσε» η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Περάμου

Ημέρα:

Χρήστος Πριονίδης: Ήταν ένα θέμα που μας απασχολούσε χρόνια / Μπορούμε να διεκδικήσουμε την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος / Από μέρα σε μέρα μπορεί να ξεκινήσει το έργο στο λιμανάκι της Νέας Ηρακλείτσας

«Κλείδωσε» η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Περάμου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Πριονίδης, η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού στις εγκαταστάσεις του δήμου (πρώην «Πασχάλης»), θα έχει γίνει εντός της θερινής περιόδου, το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

«Η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού έχει «κλειδώσει» όπως λέμε. Θεωρώ ότι το αργότερο μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί…»

«Όντως η μεταστέγαση του αστυνομικού σταθμού της Νέας Περάμου ήταν ένα χρόνιο θέμα που απασχολούσε τη διοίκηση του δήμου Παγγαίου, τόσο τον δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη, όσο και εμένα προσωπικά. Δεν θέλαμε να φύγει η Αστυνομία από την Νέα Πέραμο, γιατί απ’ όπου φεύγει η Αστυνομία, η περιοχή υποβαθμίζεται κι ένα παραπάνω όταν αυτή η περιοχή είναι τουριστική όπως η δική μας. Έγιναν πολλές συναντήσεις, πολλές συζητήσεις και αποφασίστηκε τελικά ο Αστυνομικός Σταθμός της Νέας Περάμου να μεταστεγαστεί στις εγκαταστάσεις του δήμου Παγγαίου στο πρώην κτήριο «Πασχάλης», εκεί όπου σήμερα φιλοξενούνται οι υπηρεσίες και τα οχήματα του δήμου μας. Η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού έχει «κλειδώσει» όπως λέμε. Θεωρώ ότι το αργότερο μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πριονίδης.

«Το γεγονός ότι με τη μεταστέγαση αυτή δεν υπάρχουν έξοδα για την Αστυνομία μας ανοίγει τον δρόμο, ώστε να διεκδικήσουμε τη μετατροπή του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Πέραμου σε Αστυνομικό Τμήμα….»

«Ο νέος χώρος δεν θα έχει καμία σχέση με το σημερινό, θα είναι καλύτερος, θα είναι ευρύχωρος, έχει πάρκινγκ άνετο, αλλά και για τους ίδιους τους αστυνομικούς θα είναι πολύ καλύτερη η διαβίωσή τους εκεί και μάλιστα θα βρίσκεται σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Με την ανοικοδόμηση που υπάρχει, κάνω μια πρόβλεψη, η Νέα Πέραμος, το Ελαιοχώρι και οι Ελευθερές ίσως κάποια στιγμή να ενωθούν και το κέντρο να είναι εκεί! Αυτό είναι προσωπική άποψη, ίσως να μην προλάβουμε εμείς να το δούμε, αλλά αυτό φαίνεται. Το γεγονός ότι με τη μεταστέγαση αυτή δεν υπάρχουν έξοδα για την Αστυνομία μας ανοίγει τον δρόμο, ώστε να διεκδικήσουμε τη μετατροπή του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Πέραμου σε Αστυνομικό Τμήμα. Ο σταθμός έχει αυτή τη στιγμή 7 άτομα και το καλοκαίρι ενισχύονται με δύο τρεις δόκιμους ακόμη. Εδώ όμως υπάρχει μεγάλη κίνηση και δεν επαρκεί η δύναμη ενός Αστυνομικού Σταθμού και όταν χρειάζεται κάτι, να ζητάμε ενισχύσεις από την Ελευθερούπολη. Θέλουμε να έχουμε μόνιμη αστυνόμευση, ώστε και στα χωριά μας να αισθάνονται οι πολίτες το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους τουρίστες. Η ασφάλεια είναι το Α και το Ω σε μία τουριστική περιοχή», συμπλήρωσε για το θέμα ο Χρήστος Πριονίδης.

«Αυτό το διάστημα έχουμε πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα. Είμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα μέτωπα αυτά δεν κλείνουν – Αυτός που βλέπει καλοπροαίρετα την προσπάθειά μας διαπιστώνει ότι όντως γίνεται καλή δουλειά…»

Παράλληλα, αναφορικά με την προετοιμασία της περιοχής για την επικείμενη τουριστική περίοδο, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών σημείωσε: «Αυτό το διάστημα έχουμε πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα. Είμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα μέτωπα αυτά δεν κλείνουν. Σε συνδυασμό με το ότι το καλοκαίρι μας ήρθε λίγο νωρίς, λόγω του καλού καιρού Μάρτιο και Απρίλιο, με τους συναδέλφους μου τρέχουμε όλη τη μέρα και προσπαθούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε. Από τα χόρτα, τις διαγραμμίσεις μέχρι και την καθαριότητα. Γκρίνια υπάρχει από τους πολίτες, δεν μπορούμε να τους έχουμε όλους ευχαριστημένους, αλλά αυτός που βλέπει καλοπροαίρετα την προσπάθειά μας διαπιστώνει ότι όντως γίνεται καλή δουλειά. Από την άλλη ενδεχομένως να τοποθετηθούν ελαστικοί οριοδείκτες (κολωνάκια) από το Τελωνείο μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας στη Νέα Πέραμο για να αποσυμφορηθεί και αυτό το κομμάτι, γιατί το καλοκαίρι και έχουμε κυριολεκτικά κυκλοφοριακό κομφούζιο.  Επίσης θα φωταγωγηθεί και ο δρόμος από τα ΚΑΑΥ μέχρι και τα Κάστρα, όπου έχει ολοκληρωθεί η πεζοδρόμηση και περιμένουμε να γίνει φωταγώγηση, οπότε και εκείνο το «νεκρό» σημείο χωρίς φωτισμό θα πάρει σάρκα και οστά και φυσικά θα μας διευκολύνει και στο πανηγύρι του 15αυγουστου που κάποιοι παραπονούνταν ότι δεν υπάρχει φωτισμός».

Για το λιμανάκι της Νέας Ηρακλείτσας: «Από μέρα σε μέρα μπορεί να ξεκινήσει το έργο και να δουλεύει πάλι ο ανάδοχος…»

Για το λιμανάκι της Νέας Ηρακλείτσας και την άσχημη εικόνα που έχει μέχρι σήμερα, ο κ. Πριονίδης τόνισε: «Όντως έχουμε θέμα, αλλά νομίζω ότι είμαστε στα τελειώματα. Είναι μία ιστορία που ξεκίνησε από την Περιφέρεια και την προηγούμενη διοίκησή της και τότε ενόψει τον εκλογών δεν έγιναν κάποιες διαδικασίες που έπρεπε, ώστε να πάρει έγκαιρα τα χρήματα του ο ανάδοχος. Αυτό το έργο είναι της Περιφέρειας με επίβλεψη του δήμου Παγγαίου. Πληρώνεται από το Παρακαταθηκών και Δανείων. Η προηγούμενη διοίκηση άργησε, ασχολήθηκε με τις εκλογές προφανώς, δεν έγιναν οι διαδικασίες για την εκταμίευση και σταμάτησε. Με την νέα διοίκηση και τον κ. Τοψίδη και ο δήμαρχός μας πίεσε και εγώ πίεσα με τον τρόπο που μπορούσα και αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε και για αυτό λέμε ότι από μέρα σε μέρα μπορεί να ξεκινήσει το έργο και να δουλεύει πάλι ο ανάδοχος. Εμείς ως δήμος και η Περιφέρεια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά για να ξεκινήσει ο εργολάβος».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...