Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
spot_img

Ετοιμότητα και οργάνωση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

«Ο δήμος Παγγαίου έχει την ετοιμότητα, αλλά και την οργάνωση που απαιτείται, για να μπορέσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε πιθανά περιστατικά πυρκαγιών που θα εκδηλωθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ερωτηθείς για τον βαθμό ετοιμότητας του δήμου, μιας και επίσημα πλέον έχουμε εισέλθει στο καλοκαίρι.

«Με την κλιματική αλλαγή διαρκώς τα πράγματα δυσκολεύουν – Στο νέο συντονιστικό όργανο επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες…»

«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να παρέμβουμε, αλλά με την κλιματική αλλαγή διαρκώς τα πράγματα δυσκολεύουν. Ήδη από τα μέσα Μαϊου έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του νέου συντονιστικού μας οργάνου του δήμου μας, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει, αρχικά με την Π.Υ. Ελευθερούπολης και τον διοικητή της τον κ. Παπαδόπουλο, όπως επίσης και με τους υπόλοιπους φορείς, δηλαδή το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Κ. Εντοπίστηκαν και επισημάνθηκαν όλα όσα πρέπει να γίνουν και γίνονται. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί από εδώ και πέρα. Δεν χρειάζεται να ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο. Πολλές φορές αυτή η αφασία που έχουν κάποιοι έχει φέρει τραγικά αποτελέσματα, επειδή κάποιος θεώρησε σωστό να βάλει μια φωτιά κάπου», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Γ. Καλλινικίδης.

Μεγάλη η συνδρομή της εθελοντικής ομάδας Paggaio Alert με 300 άτομα – Και η Egnatia Aviation στέλνει ένα όχημά της για να συνδράμει όταν υπάρχει περιστατικό φωτιάς

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο δήμος Παγγαίου έχει και μια μεγάλη ομάδα 300 εθελοντών, το Paggaio Alert, που πραγματικά είναι πανέτοιμη να συνδράμει σε οποιοδήποτε συμβάν, παρέχοντας την απαιτούμενη βοήθεια. Να σημειώσω επίσης ότι κάποιοι από τους εθελοντές αυτούς ήδη κάνουν περιπολίες στον ορεινό όγκο, ώστε να εντοπίσουν έγκαιρα αν υπάρχει κάπου φωτιά. Επίσης σε περίπτωση συμβάντος μπορούμε μέσω κεντρικού συστήματος, να ξέρουμε ποια μηχανήματα είναι διαθέσιμα και που. Και η Egnatia Aviation στέλνει ένα όχημά της για να συνδράμει όταν υπάρχει περιστατικό φωτιάς και γενικά θεωρούμε ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Η συνεργασία είναι συνεχής με τις υπηρεσίες και μακάρι να μη χρειαστεί να παρέμβουμε ποτέ και σε τίποτα», ανέφερε ακόμη ο Γιώργος Καλλινικίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ασθενοφόρο και διασώστες στην παραλία Οφρυνίου

Στέργιος Κεχαγιάς: Ευοδώθηκε μια προσπάθεια που κράτησε αρκετούς μήνες...

Οι δικηγόροι στη μάχη κατά του φορολογικού νομοσχεδίου

Σε 24ωρη συμβολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχώρησαν...

Η Περιφέρεια ΑΜΘ αναδεικνύει τα θέματα Οδικής Ασφάλειας και Οδηγικής συμπεριφοράς

Τις σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η άσχημη οδική...

Θάσος: Δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από την θάλασσα

Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Το πρόγραμμα των καλλιτεχνών του Cosmopolis Festival 2024

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των καλλιτεχνών του φετινού COSMOWORLD  του...

Έκθεση αφιερωμένη στην παρουσία του Ελληνικού Στρατού στην Καβάλα

Ο Δήμος Καβάλας με μια κορυφαία εκδήλωση τιμά την...

Tο Voyager Of The Seas στην Καβάλα

Tο Voyager Of The Seas, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που...

Ασθενοφόρο «κόλλησε» στα πλευρικά διόδια του Αγίου Ανδρέα

Ασθενοφόρο «κόλλησε» για 15 λεπτά περίπου, στην ουρά των...