Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ετοιμότητα και οργάνωση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

«Ο δήμος Παγγαίου έχει την ετοιμότητα, αλλά και την οργάνωση που απαιτείται, για να μπορέσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε πιθανά περιστατικά πυρκαγιών που θα εκδηλωθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, ερωτηθείς για τον βαθμό ετοιμότητας του δήμου, μιας και επίσημα πλέον έχουμε εισέλθει στο καλοκαίρι.

«Με την κλιματική αλλαγή διαρκώς τα πράγματα δυσκολεύουν – Στο νέο συντονιστικό όργανο επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες…»

«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να παρέμβουμε, αλλά με την κλιματική αλλαγή διαρκώς τα πράγματα δυσκολεύουν. Ήδη από τα μέσα Μαϊου έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του νέου συντονιστικού μας οργάνου του δήμου μας, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει, αρχικά με την Π.Υ. Ελευθερούπολης και τον διοικητή της τον κ. Παπαδόπουλο, όπως επίσης και με τους υπόλοιπους φορείς, δηλαδή το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Κ. Εντοπίστηκαν και επισημάνθηκαν όλα όσα πρέπει να γίνουν και γίνονται. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί από εδώ και πέρα. Δεν χρειάζεται να ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο. Πολλές φορές αυτή η αφασία που έχουν κάποιοι έχει φέρει τραγικά αποτελέσματα, επειδή κάποιος θεώρησε σωστό να βάλει μια φωτιά κάπου», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Γ. Καλλινικίδης.

Μεγάλη η συνδρομή της εθελοντικής ομάδας Paggaio Alert με 300 άτομα – Και η Egnatia Aviation στέλνει ένα όχημά της για να συνδράμει όταν υπάρχει περιστατικό φωτιάς

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο δήμος Παγγαίου έχει και μια μεγάλη ομάδα 300 εθελοντών, το Paggaio Alert, που πραγματικά είναι πανέτοιμη να συνδράμει σε οποιοδήποτε συμβάν, παρέχοντας την απαιτούμενη βοήθεια. Να σημειώσω επίσης ότι κάποιοι από τους εθελοντές αυτούς ήδη κάνουν περιπολίες στον ορεινό όγκο, ώστε να εντοπίσουν έγκαιρα αν υπάρχει κάπου φωτιά. Επίσης σε περίπτωση συμβάντος μπορούμε μέσω κεντρικού συστήματος, να ξέρουμε ποια μηχανήματα είναι διαθέσιμα και που. Και η Egnatia Aviation στέλνει ένα όχημά της για να συνδράμει όταν υπάρχει περιστατικό φωτιάς και γενικά θεωρούμε ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Η συνεργασία είναι συνεχής με τις υπηρεσίες και μακάρι να μη χρειαστεί να παρέμβουμε ποτέ και σε τίποτα», ανέφερε ακόμη ο Γιώργος Καλλινικίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...