Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έναν απινιδωτή παραχώρησε ο δήμος Παγγαίου στο διασωστικό όχημα της Π.Υ.

Ημέρα:

«Στο πλαίσιο ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών του Δήμου Παγγαίου και της συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς, με εισήγηση του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, αποφασίστηκε να παραχωρήσουμε έναν απινιδωτή για την ενίσχυση του διασωστικού οχήματος της Π.Υ. Ελευθερούπολης».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Στέργιος Κεχαγιάς, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι «η συνεργασία μας με την Π.Υ. είναι γνωστή. Παντού και πάντα όπου τους χρειαστήκαμε σε έκτακτα περιστατικά όπως τη διάσωση των πεζοπόρων στο όρος Παγγαίου ήταν εκεί».

«Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών. Αρχίσαμε να γινόμαστε αποδέκτες δωρεών απινιδωτών από πολίτες, είτε σε σχολικές μονάδες, είτε σε πολιτιστικούς συλλόγους…»

«Στον σχεδιασμό μας είναι να εγκατασταθεί μόνιμα ένας απινιδωτής έξω ακριβώς από το κτήριο της Π.Υ. Ελευθερούπολης. Είμαστε σε αναμονή παραλαβής μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας 10 επιπλέον απινιδωτών, ένας εκ των οποίων θα διατεθεί για το κτήριο της Π.Υ. Έτσι κι αλλιώς έξω από το κτήριο της ΕΛ.ΑΣ. έχει τοποθετηθεί απινιδωτής τα προηγούμενα χρόνια από την Π.Ε. Καβάλας. Συνεχίζουμε και πρέπει να πω ότι ένα σημαντικό στοιχείο είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών. Αρχίσαμε να γινόμαστε αποδέκτες δωρεών απινιδωτών από πολίτες, είτε σε σχολικές μονάδες, είτε σε πολιτιστικούς συλλόγους. Το σύστημα αυτό θα λειτουργήσει με την επιπλέον εκπαίδευση εθελοντών. Κι εκεί νομίζω ότι είμαστε καλά και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί το μήνυμα έχει περάσει στην τοπική κοινωνία και το καλοκαίρι που θα έχουμε πληθώρα επισκεπτών στον Δήμο Παγγαίου θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση των όποιων περιστατικών», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κεχαγιάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...