Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Έκρηξη» οικοδομικών αδειών στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

Γιώργος Καλλινικίδης: Αν δεν υπήρχαν οι βασικές υποδομές, δεν θα μπορούσε να υπάρχει τέτοια ανάπτυξη

«Είναι αλήθεια ότι ο δήμος Παγγαίου συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα των δήμων της χώρας, σε αριθμό οικοδομικών αδειών και τετραγωνικών μέτρων. Μιλάμε για περίπου για 64.475 τετραγωνικά μέτρα για το 2023. Πιο ψηλά από εμάς βρίσκονται μόνο κάποιοι νησιωτικοί δήμοι και κάποιοι της Αττικής».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, σχολιάζοντας την έκρηξη οικοδομικών αδειών που συντελείται τα τελευταία χρόνια στον εν λόγω δήμο της Π.Ε. Καβάλας. 

«Περίπου 1.000 κατοικίες κατασκευάστηκαν αυτό το διάστημα στον δήμο Παγγαίου. Αυτό πραγματικά δείχνει τη μεγάλη ανάπτυξη που υπάρχει στην περιοχή μας…»

«Αυτό το διάστημα κατασκευάστηκαν περίπου 1.000 κατοικίες στον δήμο Παγγαίου. Αυτό πραγματικά δείχνει τη μεγάλη ανάπτυξη που υπάρχει στον δήμο μας, αλλά από την άλλη πλευρά δείχνει και κάτι άλλο. Ότι η ανάπτυξη αυτή δεν έρχεται επειδή ο δήμος μας έχει κάποια ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά, όπως βουνό ή θάλασσα και μια ακτογραμμή περίπου 60 χλμ.  Δείχνει ότι και ο δήμος διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές. Γιατί αυτές οι κατοικίες χρειάζονται δίκτυα ύδρευσης,  βιολογικούς καθαρισμούς, αποκομιδή απορριμμάτων και άλλες βασικές υποδομές. Αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά, υπάρχουν στον δήμο μας κι αυτό είναι που αυξάνει ακόμη περισσότερο τον ρυθμό ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλινικίδης.

«Έχουμε το 25% των οικοδομικών αδειών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρά το γεγονός ότι είμαστε ένα μικρός δήμος σχετικά…»

«Αν δεν υπήρχαν αυτές οι βασικές υποδομές, δεν θα μπορούσε να υπάρχει τέτοια ανάπτυξη. Εμείς είχαμε δει κάποια στιγμή ότι έχουμε το 25% των οικοδομικών αδειών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρά το γεγονός ότι είμαστε ένα μικρός δήμος σχετικά. Τώρα που βγήκε το πιο επίσημο στοιχείο, δείχνει ότι είμαστε στην πρώτη δεκάδα πανελλαδικά. Ένα μέρος έχει να κάνει και με επισκέπτες από τη γειτονική χώρα τη Βουλγαρία, οι οποίοι χτίζουν εδώ, επενδύουν εδώ. Αλλά γενικά πέρα από τους αλλοδαπούς, είμαστε σε μία φάση ανάπτυξης. Φαίνεται αυτό και γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει μεγάλη άνθηση», σημείωσε καταληκτικά ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...