Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Ημέρα:

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές / Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα / Ίσως υπάρξει ταλαιπωρία και μέσα στο καλοκαίρι

Τη βεβαιότητά του ότι τα προβλήματα που ανέκυψαν στο έργο που αφορά το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας, έχουν πλέον ξεπεραστεί κι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να εκτελούνται και πάλι οι εργασίες, εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο», ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ο κ. Καλλινικίδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθεί το εν λόγω έργο, αφού όπως σημείωσε οι πληρωμές προς τον ανάδοχο θα γίνουν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία είναι υπεύθυνη για το σκέλος των πληρωμών.

«Ήδη η νέα διοίκηση της Περιφέρειας το «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα προχωρήσει…»

«Όντως υπήρξε διακοπή εργασιών γιατί δεν έγιναν οι πληρωμές από την Περιφέρεια, αλλά από εκεί και πέρα βέβαια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, με την έννοια ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές. Ήδη η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα προχωρήσει. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες που υπήρξαν από τις καθυστερήσεις, είναι εύλογες, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας. Υπήρξε αυτή η γραφειοκρατική εμπλοκή, αλλά η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., επαναλαμβάνω το «τρέχει» και το επόμενο χρονικό διάστημα το έργο θα προχωρήσει κανονικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

«Όταν θα γίνουν οι πληρωμές θα ξεκινήσουν και οι εργασίες.  Κατανοώ πλήρως την ανησυχία που υπήρξε, αλλά τα προβλήματα ξεπερνιούνται…»

«Δεν υπάρχει κάποιο θέμα να χαθεί το έργο. Θα προχωρήσει κανονικά, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία επ’ αυτού. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ το εκτελεί ο δήμος Παγγαίου. Γίνεται ουσιαστικά για λογαριασμό μας, αλλά έχει να κάνει με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσον αφορά τις πληρωμές και εμείς με την εκτέλεση του έργου. Όταν θα γίνουν οι πληρωμές, αντίστοιχα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες, θα προχωρήσει ο ανάδοχος.  Κατανοώ πλήρως την ανησυχία που υπήρξε, αλλά τα προβλήματα ξεπερνιούνται και θα προχωρήσει κανονικά. Ίσως υπάρξει ταλαιπωρία και μέσα στο καλοκαίρι, γιατί όταν εκτελούνται μεγάλα έργα, πάντα υπάρχει ένας βαθμός ταλαιπωρίας, αλλά πρέπει να βλέπουμε και το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή», επισήμανε καταληκτικά στα όσα δήλωσε για το θέμα στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Καλλινικίδης. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...