Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Ημέρα:

spot_img

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές / Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα / Ίσως υπάρξει ταλαιπωρία και μέσα στο καλοκαίρι

Τη βεβαιότητά του ότι τα προβλήματα που ανέκυψαν στο έργο που αφορά το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας, έχουν πλέον ξεπεραστεί κι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να εκτελούνται και πάλι οι εργασίες, εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο», ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ο κ. Καλλινικίδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθεί το εν λόγω έργο, αφού όπως σημείωσε οι πληρωμές προς τον ανάδοχο θα γίνουν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία είναι υπεύθυνη για το σκέλος των πληρωμών.

«Ήδη η νέα διοίκηση της Περιφέρειας το «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα προχωρήσει…»

«Όντως υπήρξε διακοπή εργασιών γιατί δεν έγιναν οι πληρωμές από την Περιφέρεια, αλλά από εκεί και πέρα βέβαια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, με την έννοια ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές. Ήδη η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα προχωρήσει. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες που υπήρξαν από τις καθυστερήσεις, είναι εύλογες, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας. Υπήρξε αυτή η γραφειοκρατική εμπλοκή, αλλά η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., επαναλαμβάνω το «τρέχει» και το επόμενο χρονικό διάστημα το έργο θα προχωρήσει κανονικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

«Όταν θα γίνουν οι πληρωμές θα ξεκινήσουν και οι εργασίες.  Κατανοώ πλήρως την ανησυχία που υπήρξε, αλλά τα προβλήματα ξεπερνιούνται…»

«Δεν υπάρχει κάποιο θέμα να χαθεί το έργο. Θα προχωρήσει κανονικά, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία επ’ αυτού. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ το εκτελεί ο δήμος Παγγαίου. Γίνεται ουσιαστικά για λογαριασμό μας, αλλά έχει να κάνει με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσον αφορά τις πληρωμές και εμείς με την εκτέλεση του έργου. Όταν θα γίνουν οι πληρωμές, αντίστοιχα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες, θα προχωρήσει ο ανάδοχος.  Κατανοώ πλήρως την ανησυχία που υπήρξε, αλλά τα προβλήματα ξεπερνιούνται και θα προχωρήσει κανονικά. Ίσως υπάρξει ταλαιπωρία και μέσα στο καλοκαίρι, γιατί όταν εκτελούνται μεγάλα έργα, πάντα υπάρχει ένας βαθμός ταλαιπωρίας, αλλά πρέπει να βλέπουμε και το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή», επισήμανε καταληκτικά στα όσα δήλωσε για το θέμα στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Καλλινικίδης. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...

Οι σταυροί προτίμησης στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης: 1. Για...

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που...