Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Ημέρα:

spot_img

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές / Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα / Ίσως υπάρξει ταλαιπωρία και μέσα στο καλοκαίρι

Τη βεβαιότητά του ότι τα προβλήματα που ανέκυψαν στο έργο που αφορά το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας, έχουν πλέον ξεπεραστεί κι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να εκτελούνται και πάλι οι εργασίες, εξέφρασε σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο», ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ο κ. Καλλινικίδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθεί το εν λόγω έργο, αφού όπως σημείωσε οι πληρωμές προς τον ανάδοχο θα γίνουν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία είναι υπεύθυνη για το σκέλος των πληρωμών.

«Ήδη η νέα διοίκηση της Περιφέρειας το «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα προχωρήσει…»

«Όντως υπήρξε διακοπή εργασιών γιατί δεν έγιναν οι πληρωμές από την Περιφέρεια, αλλά από εκεί και πέρα βέβαια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, με την έννοια ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές. Ήδη η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το «τρέχει» το συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα προχωρήσει. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες που υπήρξαν από τις καθυστερήσεις, είναι εύλογες, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας. Υπήρξε αυτή η γραφειοκρατική εμπλοκή, αλλά η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., επαναλαμβάνω το «τρέχει» και το επόμενο χρονικό διάστημα το έργο θα προχωρήσει κανονικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

«Όταν θα γίνουν οι πληρωμές θα ξεκινήσουν και οι εργασίες.  Κατανοώ πλήρως την ανησυχία που υπήρξε, αλλά τα προβλήματα ξεπερνιούνται…»

«Δεν υπάρχει κάποιο θέμα να χαθεί το έργο. Θα προχωρήσει κανονικά, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία επ’ αυτού. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δικαιούχος είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ το εκτελεί ο δήμος Παγγαίου. Γίνεται ουσιαστικά για λογαριασμό μας, αλλά έχει να κάνει με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσον αφορά τις πληρωμές και εμείς με την εκτέλεση του έργου. Όταν θα γίνουν οι πληρωμές, αντίστοιχα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες, θα προχωρήσει ο ανάδοχος.  Κατανοώ πλήρως την ανησυχία που υπήρξε, αλλά τα προβλήματα ξεπερνιούνται και θα προχωρήσει κανονικά. Ίσως υπάρξει ταλαιπωρία και μέσα στο καλοκαίρι, γιατί όταν εκτελούνται μεγάλα έργα, πάντα υπάρχει ένας βαθμός ταλαιπωρίας, αλλά πρέπει να βλέπουμε και το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή», επισήμανε καταληκτικά στα όσα δήλωσε για το θέμα στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Καλλινικίδης. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...

«Άνοιξε» το λιμάνι για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

Βρέθηκε η λύση στο θέμα της απαγόρευσης στάθμευσης των...

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» πρόσφερε 1.000 ευρώ για το φεστιβάλ Cosmopolis

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αδελφοποίησης Καβάλας - Νυρεμβέργης...

«Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» με τη Ράνια Σχίζα στο «ΑΠΟΛΛΩΝ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το πολύκροτο έργο της Κικής...

Ημέρες μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου 2024 οι...