Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φίλιππος Αναστασιάδης: Με ανησυχεί το άνοιγμα της Νυμφαίας

Ημέρα:

spot_img

Την πεποίθησή του ότι ο δήμος Παγγαίου θα καταγράψει μια καλή πορεία, όσον αφορά την φετινή τουριστική περίοδο, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος της περιοχής, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι προετοιμασίες εκ μέρους της δημοτικής αρχής είναι πολυεπίπεδες, με το κύριο βάρος να πέφτει στις υποδομές, ενώ επισήμανε με έμφαση ότι είναι κάπως επιφυλακτικός με το άνοιγμα της Νυμφαίας, μιας και η εικόνα που παρουσιάζει η γειτονική Βουλγαρία σε σχέση με την πανδημία, δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

«Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς κι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, κυρίως λόγω του ότι βασιζόμαστε στον οδικό τουρισμό, θα τα πάμε εξίσου καλά, ίσως και ακόμη καλύτερα…»

 «Πραγματικά βιώνουμε μια ιδιαίτερη κατάσταση αυτήν την περίοδο, με πολλές ανησυχίες από όλους μας. Αυτές οι ανησυχίες όμως είναι κι αυτές που μας κάνουν περισσότερο υπεύθυνους, ίσως και πιο δραστήριους, ώστε να αντεπεξέλθουμε σε όλες αυτές τις απαιτήσεις. Στον δήμο Παγγαίου ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς κι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, κυρίως λόγω του ότι βασιζόμαστε στον λεγόμενο οδικό τουρισμό, θα τα πάμε εξίσου καλά, ίσως και ακόμη καλύτερα και θα δοθεί η δυνατότητα σε πολύ κόσμο να μας γνωρίσει και να δει τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά παράλληλα να μείνουν και ικανοποιημένοι», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Σε όλες τις υποδομές, πρέπει να δώσουμε, και το κάνουμε, τον καλύτερο εαυτό μας. Σ’ αυτό το κομμάτι δείχνουμε ιδιαίτερη φροντίδα και πιστεύω ότι τα πάμε καλά…»

 «Για να μείνουν όμως ικανοποιημένοι, πρέπει προηγουμένως εμείς να έχουμε κάνει την προετοιμασία εκείνη που θα τους δώσει μια ευχάριστη διαμονή στην περιοχή μας είτε αυτό λέγεται ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικούς καθαρισμούς, καθαριότητα, πράσινο κλπ. Σε όλες τις υποδομές δηλαδή, πρέπει να δώσουμε, και το κάνουμε, τον καλύτερο εαυτό μας. Σ’ αυτό το κομμάτι δείχνουμε ιδιαίτερη φροντίδα και πιστεύω ότι τα πάμε καλά. Οι υπηρεσίες μας λειτουργούν, παρά τα προβλήματα της πανδημίας και τις ειδικές άδειες που έχουν αρκετοί από τους συνεργάτες υπαλλήλους, ωστόσο νομίζω ότι επειδή νωρίς αρχίσαμε με όλες αυτές τις εργασίες θα είμαστε καλά για φέτος το καλοκαίρι. Ήδη έχουμε προχωρήσει στον καθαρισμό του παραλιών, αρχίζοντας από τη Νέα Ηρακλείτσα στη συνέχεια προς Νέα Πέραμο και ακολούθως στη Δημοτική Ενότητα Ορφανού. Επίσης, ο στόλος των οχημάτων μας έχει ανανεωθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό κι άρα μπορούμε να παρέχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες», συμπλήρωσε ακολούθως ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Οι επαγγελματίες μας τις τελευταίες ημέρες προετοιμάζονται πυρετωδώς. Η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν είναι τέτοια που βοηθά πάρα πολύ στην ανάπτυξη του τόπου μας»

 Όσον αφορά το κομμάτι της εστίασης, που ανεβάζει ρολά από την ερχόμενη εβδομάδα και σχετικά με την εικόνα που έχει για τις προετοιμασίες εκ μέρους των επαγγελματιών της, ο δήμαρχος Παγγαίου, υπογράμμισε: «Οι επαγγελματίες μας τις τελευταίες ημέρες προετοιμάζονται πυρετωδώς. Η ποιότητα των υπηρεσιών από τους επαγγελματίες της περιοχής μας είναι τέτοια που βοηθά πάρα πολύ στην ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι καλοί επιχειρηματίες, είτε δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του τουρισμού είτε της εστίασης. Νομίζω ότι μπορούμε να παρέχουμε καλές υπηρεσίες κι έχουμε την υποχρέωση να τους διευκολύνουμε στον βαθμό που μπορούμε και με τις εκπτώσεις που κατά καιρούς μπορούμε να τους παρέχουμε σύμφωνα πάντα με τον νόμο».

«Κάποιοι πανηγυρίζουν για το ότι άνοιξε η Νυμφαία. Εγώ είμαι από τους λίγους που δηλώνω την επιφύλαξη μου, διότι δυστυχώς η γειτονική μας Βουλγαρία, έχει ένα ιικό φορτίο που είναι πολύ υψηλότερο από το δικό μας…»

 Ερωτηθείς σχετικά με το αν ανησυχεί ότι μπορεί να επαναληφθεί ένα παρόμοιο σκηνικό με πέρυσι, οπότε και άνοιξαν τα σύνορα κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο ο ιός, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Κάποιοι πανηγυρίζουν για το ότι άνοιξε η Νυμφαία. Εγώ είμαι από τους λίγους που δηλώνω τον δισταγμό και την επιφύλαξη μου, διότι δυστυχώς η γειτονική μας χώρα, η Βουλγαρία, έχει ένα ιικό φορτίο που είναι πολύ υψηλότερο από το δικό μας. Άρα νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο μετά την τόση υπομονή και προσπάθεια που κάναμε όλοι μας να συνεχίσουμε να είμαστε σε κάποια αυστηρά χωροταξικά πλαίσια. Αυτό το βλέπουν όμως κάποιοι άλλοι που αποφασίζουν διαφορετικά, εφόσον το έκριναν έτσι, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ίσως αν ανοίγαμε αργότερα θα ήταν καλύτερα».

«Οι εμβολιασμοί στον δήμο μας πηγαίνουν καλά και αναλογικά, όπως και στην υπόλοιπη χώρα. Ωστόσο δεν κρύβω και την ανησυχία μου, για τις επόμενες μέρες, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στο Εμβολιαστικό Κέντρο της Ελευθερούπολης, ο δήμαρχος Παγγαίου τόνισε: «Το εμβόλιο η μόνη μας ελπίδα για να ξεφύγουμε από την πανδημία. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον δήμο μας, έρχονται με self tests στη δουλειά κι είναι κι αυτό ένα σημαντικό μέτρο για την πάταξη του ιού. Οι εμβολιασμοί στον δήμο μας πηγαίνουν καλά και αναλογικά, όπως και στην υπόλοιπη χώρα. Ωστόσο δεν κρύβω και την ανησυχία μου, για τις επόμενες μέρες, καθώς σίγουρα όλοι θα ξεφύγουμε λίγο παραπάνω λόγω της ανάγκης να βρεθούμε με φίλους και δικούς μας ανθρώπους. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να αποφεύγουμε μεγάλες συναθροίσεις και πιστεύω να γιορτάσουμε το Πάσχα υγιείς, πάντα με μεγάλη προσοχή».

Ολοκληρώνεται το έργο της ανάπλασης στο κέντρο της Ελευθερούπολης

Καταληκτικά και σε σχέση με το έργο της ανάπλασης στο κέντρο της Ελευθερούπολης, ο δήμαρχος Παγγαίου σημείωσε: «Ολοκληρώνεται το έργο αυτό, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης μας. Μια επίπονη διαδικασία με πολλά προβλήματα, όπως αποχετεύσεις, παλιές υδρεύσεις, Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε. κλπ, πιστεύω όμως ότι είμαστε στο 95% στο κομμάτι που αφορά στο κέντρο της Ελευθερούπολης και πλέον περνάμε στον χώρο της λαϊκής αγοράς, όπου θα γίνουν κι εκεί οι ανάλογες παρεμβάσεις».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...