Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλιππος Αναστασιάδης: Θετικά μηνύματα για την αλάνα της Ηρακλείτσας

Ημέρα:

spot_img

Την ανάγκη να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η αξιοποίηση της αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας, υπογράμμισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Είμαστε σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ και θεωρώ ότι υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία. Τους διευκολύνουμε με τις υπηρεσίες μας, για να μπορέσει να προχωρήσει η επένδυση εκεί μετά από μια διαγωνιστική διαδικασία, ώστε να προκύψει επενδυτής. Νομίζω ότι πρόκειται για ένα έργο που είναι ανάγκη να προχωρήσει κι εμείς ως διοίκηση του Δήμου βοηθάμε όσο μπορούμε περισσότερο. Συνεργαζόμαστε με όλους τους συναρμόδιους φορείς για να έχουμε το συντομότερο δυνατό το επιθυμητό αποτέλεσμα», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Αναστασιάδης.

Σε καλό δρόμο η αξιοποίηση και επανάχρηση της Λέσχης Αξιωματικών Ελευθερούπολης

Παράλληλα, ο δήμαρχος Παγγαίου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της Λέσχης Αξιωματικών Ελευθερούπολης και η επανάχρηση του κτηρίου μετά την μίσθωση που έγινε από τον Δήμο Παγγαίου σε συνεργασία με το ΥΕΘΑ.

«Η μελέτη ολοκληρώθηκε, έχει υποβληθεί στον «Φιλόδημο» κι εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί η δράση αυτή, ώστε να ανακαινισθεί όλο το κτήριο και να χρησιμοποιηθεί εκ νέου με τη χρήση που ζητήσαμε αρχικά, δηλαδή να γίνει ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο στην καρδιά της Ελευθερούπολης. Παράλληλα, με τον κ. Παναγιωτόπουλο συζητήσαμε κι άλλα θέματα που είναι αρμοδιότητας του υπουργού κι αφορούν τον Δήμο μας, όπως είναι τα στρατόπεδα, ενώ έγιναν και κάποιες παρεμβάσεις από τον υπουργό σε συναδέλφους του υπουργούς προς διευκόλυνση των προσβάσεων μας για την επιτάχυνση του έργου του Δήμου Παγγαίου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

Αξιολογούνται οι προτάσεις του Δήμου Παγγαίου για την αντιπλημμυρική προστασία των Δημοτικών Ενοτήτων Ελευθερούπολης και Ελευθερών

Στη διάρκεια των δηλώσεών του στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Παγγαίου αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε στην πρωτεύουσα με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκο.

«Είχα επαφή με τον πολιτικό μας προϊστάμενο, τον υπουργό Εσωτερικών τον κ. Θεοδωρικάκο, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα θέματα των προτάσεων που έχουμε κάνει στον «Φιλόδημο». Αυτή την περίοδο τρέχουν προγράμματα και αξιολογούνται προτάσεις μας, όπως είναι η αντιπλημμυρική προστασία των Δημοτικών Ενοτήτων Ελευθερούπολης και Ελευθερών, καθώς επίσης συζήτησα μαζί του και το θέμα της επανάχρησης του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της τιμολόγησης από τη ΔΕΗ στη  ΔΕΥΑΑ Παγγαίου όσον αφορά το αρδευτικό τιμολόγιο, το οποίο δεν εφαρμόζεται δυστυχώς και δεσμεύτηκε ο υπουργός ότι θα είναι ένα θέμα που θα συζητήσει και με τον συνάδεφλό του τον κ. Χατζηδάκη για να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί, ένα ζήτημα που είναι βέβαια πανελλήνιο κι όχι μόνο σε μας, κάτι πάντως που ανεβάζει το κόστος της ΔΕΥΑΑ», τόνισε σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

Ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο η επισκεψιμότητα στον Δήμο Παγγαίου

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν θεωρεί ότι το 2019 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές για τον Δήμο Παγγαίου, όσον αφορά την τουριστική κίνηση, ο Φίλιππος Αναστασιάδης απάντησε: «Βλέπουμε ότι γενικότερα στον Δήμο μας η επισκεψιμότητα ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο. Έχουμε ικανοποιημένους επαγγελματίες, το βλέπω από τη συνεργασία που έχουμε και τον δεσμό που αποκτούμε στο πέρασμα του καιρού. Θεωρώ ότι η φέρουσα ικανότητα του Δήμου μας, όσον αφορά κυρίως τις υποδομές, αλλά και την τουριστική της προβολή, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και το βλέπουμε αυτό από τους τουρίστες που έρχονται στην περιοχή μας. Το γεγονός ότι οι δείκτες επισκεψιμότητας ανεβαίνουν χρόνο με τον χρόνο με κάποια μετρήσιμα στοιχεία που έχουμε κι εμείς, νομίζω ότι αυτό συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Δυσχεραίνει το έργο του Δήμου Παγγαίου, η «μνημονιακή» υποχρέωση για κατάθεση των ταμειακών του διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας

Τέλος, ο δήμαρχος Παγγαίου αναφέρθηκε στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο Δήμος, λόγω της «μνημονιακής» υποχρέωσης της κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

«Το χειρότερο που θα μπορούσαμε να έχουμε είναι αυτό που συζήτησα και με τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουμε στους Δήμους και την αντίδραση μας μέσω και της ΚΕΔΕ που πρόσφατα συνεδρίασε, προκειμένου να αντιδράσει κι αυτή στο γεγονός ότι θέλουν τα ταμειακά διαθέσιμα αυτά να τα καταθέσουμε στην Τράπεζα της Ελλάδας. Δυστυχώς δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση κι ο υπουργός απ’ ό,τι κατ’ ιδίαν μου είπε, αυτό συμβαίνει διότι είναι δέσμευση «μνημονιακή», πράγμα το οποίο δυσχεραίνει το έργο του Δήμου μας, όσον αφορά τη δυνατότητα που έχουμε, όχι μόνο να επενδύσουμε σε έργα, αλλά και να καλύψουμε πάγιες λειτουργικές ανελαστικές δαπάνες που έχουμε ως Δήμος», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο δήμαρχος Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...