Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα μυστικά της επιτυχίας της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Με γνώμονα την εμπειρία, την καλή προετοιμασία, αλλά και την ύπαρξη σημαντικών υποδομών, θα προσπαθήσει να αντεπεξέλθει για ακόμη μια χρονιά στις απαιτήσεις της θερινής περιόδου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Άρδευσης Παγγαίου.

Με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., Πάρης Γρηγοριάδης, υπογράμμισε ότι η επιχείρηση βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε σημαντικές παρεμβάσεις που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε πρόκειται να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα.

Ολοκληρώθηκε από το έμπειρο προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου ύδρευσης του δημοτικού διαμερίσματος της Νέας Ηρακλείτσας

 «Βασική αρμοδιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. είναι η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και φυσικά άρδευσης στους συμπολίτες μας καταναλωτές. Επίσης σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στην επιχείρησή μας, η μελέτη, κατασκευή και η συντήρηση έργων, καθώς και η εκμετάλλευση άλλων πηγών, με στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη του δήμου μας», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Γρηγοριάδης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι την Τετάρτη (2/6) ολοκληρώθηκε από το έμπειρο και καλά στελεχωμένο προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου ύδρευσης του δημοτικού διαμερίσματος της Νέας Ηρακλείτσας, το οποίο παρουσίαζε πολύ συχνά βλάβες.

Η πορεία των γεωτρήσεων σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Παγγαίου – Εν αναμονή της χρηματοδότησης για την έναρξη κατασκευής του έργου του νέου αγωγού άρδευσης που θα μεταφέρει νερό από τον Στρυμόνα στη Δ.Ε. Ορφανού

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη μια νέα ανόρυξη γεώτρησης στον Άγιο Ανδρέα, με την προσπάθεια να βρίσκεται σε καλό σημείο, καθώς στα 70 μέτρα άρχισε να βγαίνει νερό. Συμπλήρωσε δε ότι έχει ολοκληρωθεί μια νέα γεώτρηση στην περιοχή μεταξύ Ποδοχωρίου – Κοκκινοχωρίου κι ότι είναι στο πρόγραμμα τον επόμενο μήνα να γίνει ανόρυξη νέας γεώτρησης στην περιοχή Γαληψού. Αναφέρθηκε ακόμη στη μελέτη και κατασκευή του δικτύου που θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα στην Δ.Ε. Ορφανού, καθώς ο νέος αγωγός άρδευσης θα μεταφέρει νερό από τον Στρυμόνα. Ήδη οι μελέτες είναι έτοιμες και αναμένεται η χρηματοδότηση για να δημοπρατηθεί και να αρχίσει η κατασκευή του έργου.

Ολοκληρώνεται το έργο της ύδρευσης και άρδευσης από την περιοχή του Μαρμαρά προς την κοινότητα Ακροποτάμου

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., ολοκληρώνεται το έργο της ύδρευσης και άρδευσης από την περιοχή του Μαρμαρά προς την κοινότητα Ακροποτάμου, όπου έχουν κατασκευαστεί οι δεξαμενές, ενώ ολοκληρώνεται επίσης το πολύ σημαντικό έργο με τις γεωτρήσεις και τα δίκτυα της «Καρακάξας» στην περιοχή της Νικήσιανης, για να καταργηθούν τα φίλτρα και να αντιμετωπιστεί μια για πάντα το πρόβλημα με το αρσενικό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πάρης Γρηγοριάδης, είναι σε εξέλιξη η κατασκευή τριών αντλιοστασίων και τεσσάρων δεξαμενών που θα ανεβάζουν τη στάθμη του νερού στα υψηλότερα σημεία.

Σε δοκιμαστική λειτουργία θα τεθεί φέτος ο Βιολογικός Σταθμός Ορφανού – Ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την αντικατάσταση του παραλιακού δικτύου ύδρευσης στη δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. ανέφερε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την αντικατάσταση του παραλιακού δικτύου ύδρευσης στη δημοτική Ενότητα Ελευθερών, από το 127ο μέχρι το 140ο της παλιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης (παραλιακή Εγνατία) με την χρήση τρίτης γενιάς υλικού (πολυαιθυλένιο) που θα λύσει πολλά προβλήματα, αντιμετωπίζοντας τις συχνές βλάβες που καταγράφονταν στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, φέτος θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία ο Βιολογικός Σταθμός Ορφανού, καθώς θα συνδεθούν το Οφρύνιο και η Κάρυανη, ενώ θα γίνουν επίσης Βιολογικοί Σταθμοί σε Μουσθένη, Δωμάτια, Μεσορρόπη (ήδη γίνονται οι μελέτες), ώστε καμιά δημοτική ενότητα να μην μείνει χωρίς Βιολογικό Σταθμό.

«Δεν υπάρχει θέμα βιωσιμότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. Είναι μια ακμάζουσα επιχείρηση.  Συνεργάτες και προμηθευτές χαίρονται να συνεργάζονται μαζί μας. Έχουμε το καλύτερο όνομα στην περιοχή, πληρώνονται όλοι άμεσα. Είναι ένα πραγματικό «στολίδι»

 Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., ο κ. Γρηγοριάδης σημείωσε ότι ήδη έχει ρυθμιστεί το χρέος της επιχείρησης προς τη ΔΕΗ από τον Ιανουάριο του 2021, το οποίο θα αποπληρωθεί σε 48 δόσεις.

«Δεν υπάρχει θέμα βιωσιμότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. Είναι μια ακμάζουσα επιχείρηση. Συνεργάτες και προμηθευτές χαίρονται να συνεργάζονται μαζί μας. Έχουμε το καλύτερο όνομα στην περιοχή, πληρώνονται όλοι άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Θεωρώ ότι είναι ένα πραγματικό «στολίδι» στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει άμεσα προβλήματα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, έχει πολλά έργα που είναι σε εξέλιξη και οραματιζόμαστε πολλά ακόμη για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοριάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...