Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προβληματισμός για την έλλειψη οδηγών το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης

Ημέρα:

spot_img

Το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης για την διακομιδή των ασθενών από και προς το Νοσοκομείο Καβάλας,  ήρθε στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, μετά από την τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θόδωρου Μπόνου.Ο κ. Μπόνος αναφέρθηκε στο νόμο 4368/16 και στο άρθρο 78 το οποίο αφορά οδηγούς ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας, και στο οποίο τονίζεται ότι «στις περιοχές όπου υπάρχουν Κέντρα Υγείας τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για την λειτουργία των ασθενοφόρων τους ή το προσωπικό τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη μεταφοράς ασθενών, δύναται α) προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και β) προσωπικό των ΟΤΑ να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας κατόπιν αιτήματος αυτού (του Κέντρου Υγείας)  υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: το ως άνω προσωπικό πρέπει να διαθέτει επαγγελματική άδεια οδήγησης και να έχει εκπαιδευτεί ταχύρυθμα σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών. Η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας».

Επεσήμανε ότι από όσο γνωρίζει υπάρχει αίτημα του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης προς τον Δήμο Παγγαίου αν δύναται να διαθέσει προσωπικό «θα πρέπει να δούμε πως θα μπορούσαμε να λύσουμε ένα θέμα το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό», τόνισε.

Ο κ. Μπόνος ζήτησε επίσης να μάθει αν μπορεί ο Δήμος Παγγαίου να παραχωρήσει χώρο στον Φορέα Διαχείρισης Ροδόπης στον οποίο εντάσσεται  το όρος Παγγαίο για την δημιουργία παραρτήματος «προκειμένου να έχουμε ουσιαστικότερη και αμεσότερη επαφή και ταχύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την αξιοποίηση του Παγγαίου».

Απαντώντας στον κ. Μπόνο, ο αντιδήμαρχος κ. Μποσμπότης είπε ότι υπάρχει επαφή με το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης «μακάρι να μπορέσει να βρεθεί μια λύση». Σχετικά με τον Φορέα Διαχείρισης είπε ότι «με τον νέο νόμο τα διοικητικά συμβούλια των Φορέων από 11μελή γίνονται 7μελή και εκεί προβλέπεται ένα άτομο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άρα είναι δύσκολο ως αδύνατο να μπορέσει ένας αιρετός του Δήμου Παγγαίου να μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο όπου θα μεταφέρεται καλύτερα η γνώμη του Παγγαίου. Από εκεί και πέρα το άρθρο 2 του νόμου προβλέπει την δημιουργία παραρτήματος, οπότε θα πρέπει  να επιδιώξουμε την δημιουργία παραρτήματος στον Δήμο».

Φ. Αναστασιάδης: «Έχει υποβληθεί αίτημα από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης»

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης είπε ότι έχει υποβληθεί αίτημα από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης. «Το διερευνούμε ως Δήμος, πιστεύω ότι με την πρόσληψη των ατόμων που έχουμε ζητήσει, των 20 μόνιμων οδηγών, θα έχουμε την δυνατότητα να παρέχουμε αυτή την διευκόλυνση στο Κέντρο Υγείας. Αλλά με το προσωπικό που διαθέτουμε αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσα να το κάνουμε. Είμαστε σε επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας, περιμένουμε το νέο προσωπικό και είμαστε θετικοί προς αυτή την κατεύθυνση».  Στο θέμα του Φορέα Διαχείρισης τόνισε «μακάρι να δημιουργηθεί και ένα παράρτημα στον Δήμο Παγγαίου, προκειμένου να έχουμε και άμεση επικοινωνία μαζί τους και πιο άμεσα να διεκδικούμε για το Παγγαίο όρος».

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Παγγαίου στο 7ο Kavala Air Sea Show

Τέλος, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Παγγαίου στο 7ο Kavala Air Sea Show, που θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Ο Δήμος Παγγαίου μπαίνει για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα του αεροπορικού σόου και το πτητικό πρόγραμμα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου στην Νέα Πέραμο.

Για το αεροπορικό σόου μίλησε ο κ. Μποσμπότης, ο οποίος αφού είπε ότι η παρουσίαση του περσινού αεροπορικού σόου είχε θετικό πρόσημο, υπογράμμισε ότι το κόστος συμμετοχής του Δήμου ανέρχεται στις 18 χιλιάδες ευρώ « κρίνεται ελάχιστο το κόστος γιατί μόνοι μας με τα χρήματα αυτά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα τέτοιο σόου. Αυτά που θα μας προσφέρει πιστεύω ότι θα είναι θετικά για την περιοχή τη Νέας Περάμου».

Την εισήγηση καταψήφισαν, ο κ. Μπόνος, ο οποίος χαρακτήρισε υπερβολικό το ποσό των 18.000 ευρώ που θα δοθεί για μόλις δύο ώρες προγράμματος, και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Στάμος λέγοντας «τα χρήματα αυτά μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε διαφορετικά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...