Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Πεντακάθαρος» ο δήμος Παγγαίου, δεν έχει πρόβλημα με τα σκουπίδια

Ημέρα:

spot_img

«Πεντακάθαρος» από σκουπίδια είναι ο δήμος Παγγαίου, αποτελώντας μια από τις λίγες εξαιρέσεις ανά την χώρα, καθώς στην πλειονότητα των δήμων, η κατάσταση έχει γίνει αποπνικτική και ανυπόφορη.

Τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, εξηγεί με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ενώ χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία που σας παραθέτουμε με τους κάδους από την Ελευθερούπολη, έξω από τους οποίους δεν υπάρχει ούτε ίχνος από σκουπίδια.

«Στην υπηρεσία του δήμου η αποκομιδή κοστίζει 115 ευρώ ο τόνος, ενώ με τον ιδιώτη πετύχαμε τιμές 55 και 60 ευρώ τον τόνο»

«Σε σχέση με το θέμα των σκουπιδιών, ο δήμος Παγγαίου μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που είναι «πεντακάθαρος» και δεν έχει πρόβλημα. Αυτό έχει να κάνει με το ότι ένα τμήμα του δήμου καθαρίζεται από ιδιώτη και μάλιστα πολύ πιο φθηνά απ’ ό,τι κοστίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών από τις υπηρεσίες του δήμου. Στην υπηρεσία του δήμου η αποκομιδή κοστίζει 115 ευρώ ο τόνος, ενώ με τον ιδιώτη πετύχαμε τιμές των 55 και 60 ευρώ τον τόνο. Όλος ο δήμος είναι λοιπόν «πεντακάθαρος» και δεν έχει καμιά σχέση με άλλες περιοχές όπου έχουμε «βουνά» σκουπιδιών. Έτσι ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα είμαστε καθαροί για όλο το καλοκαίρι», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Μποσμπότης.

«Βούλιαξε» το περασμένο σαββατοκύριακο ο δήμος Παγγαίου!

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, αναφέρθηκε και στην μεγάλη κίνηση που καταγράφηκε στα όρια του δήμου, το περασμένο σαββατοκύριακο.

«Πραγματικά όλος ο δήμος Παγγαίου «βούλιαζε» το περασμένο σαββατοκύριακο, κάτι που διαπιστώναμε μόνοι μας κάνοντας μια βόλτα στις παραλίες, αλλά είναι κοινή ομολογία, όλων των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, είτε είναι ξενοδόχοι, είτε έχουν καταστήματα εστίασης. Τόση κοσμοσυρροή στο δήμο Παγγαίου, μόνο μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και τον Αύγουστο παρατηρείται. Αν από τώρα έχουμε τέτοια κίνηση, πιστεύω ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για όλους μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Μποσμπότης.

Σε μεγάλο ποσοστό τακτοποιημένα τα ζητήματα με τις υποδομές – Επάρκεια νερού σε όλο τον δήμο Παγγαίου χωρίς διακοπές

Για το κατά πόσο έτοιμος είναι ο δήμος Παγγαίου σε επίπεδο υποδομών, ο αντιδήμαρχος της περιοχής, μας απάντησε: «Σε ποσοστό 95% είναι όλα τακτοποιημένα, καθώς και οι διαγραμμίσεις έχουν γίνει από την Π.Ε. Καβάλας, ενώ και οι δρόμοι έχουν καθαριστεί από τα χόρτα. Από εκεί και πέρα η ύδρευση που είναι ένα σημαντικό κομμάτι και που τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μεγάλη ζήτηση με αποτέλεσμα να πέφτει η πίεση και έχουμε και διακοπές νερού, τώρα πλέον σε όλο τον δήμο Παγγαίου δεν υπάρχει η παραμικρή διακοπή κι έτσι θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι. Υπάρχει επάρκεια νερού και μάλιστα έχουμε πολύ καθαρό νερό. Η κατανάλωση του νερού άλλωστε επιβεβαιώνει την μεγάλη κίνηση που έχουμε στον δήμο μας, καθώς είναι αυξημένη πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Η έλλειψη μεγάλων και υπερσύγχρονων καταλυμάτων το μεγάλο πρόβλημα του δήμου Παγγαίου

Ένα από τα μειονεκτήματα ωστόσο του δήμου Παγγαίου, το οποίο τόνισε με έμφαση και ο κ. Μποσμπότης, είναι αυτό της έλλειψης μεγάλων καταλυμάτων. Σχετικά με το θέμα ανέφερε: «Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι ο δήμος Παγγαίου στερείται μεγάλων και υπερσύγχρονων καταλυμάτων. Ας ελπίσουμε ότι όσο ανεβαίνει το τουριστικό προϊόν θα υπάρξουν κάποιοι επιχειρηματίες που θα τολμήσουν να κατασκευάσουν μεγάλες και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες. Κατά τα άλλα τα υπάρχοντα καταλύματα προσφέρουν όσο το δυνατό περισσότερα μπορούν. Οι άνθρωποι του τουρισμού καταλαβαίνουν πλέον ότι πρέπει πρώτα να προσφέρεις για να μπορείς να λάβεις. Κάθε χρόνο οι παροχές βελτιώνονται και γίνονται ποιοτικότερες κι αυτό είναι ενθαρρυντικό για την ανάπτυξη του τόπου μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...