Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι εξοχικές κατοικίες «σώζουν» τον τουρισμό στον δήμο Παγγαίο

Ημέρα:

spot_img

Με νύχια και με δόντια, ο Δήμος Παγγαίου, είναι ίσως από τις λίγες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα καταφέρει να έχει ένα σχετικά καλό ποσοστό τουριστικής κίνησης στην διάρκεια του Αυγούστου, αν και όπως είναι αναμενόμενο, το ποσοστό αυτό δεν θα θυμίζει σε τίποτα το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Παγγαίου, Ελένη Μπενή, η πληρότητα που αναμένεται να καταγραφεί κατά μέσο όρο στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής, θα φτάσει σε ένα ποσοστό της τάξης του 50% σε σχέση με πέρυσι.

Πολλές οι ακυρώσεις μέσα στον Ιούλιο, έναν μήνα που δεν κύλησε καλά και με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις

«Στις αρχές Ιουλίου και πριν παρθούν τα επιπλέον μέτρα από την Κυβέρνηση, είχα κάνει μια ενδεικτική έρευνα για κρατήσεις σε καταλύματα της περιοχής μας, με το αποτέλεσμα να δείχνει μια πληρότητα περίπου στο 50%. Βέβαια αργότερα με τα μέτρα που πάρθηκαν πληροφορήθηκα ότι υπήρξαν πολλές ακυρώσεις και γενικά ο Ιούλιος δεν πήγε καθόλου καλά. Τώρα τον Αύγουστο έχουμε μια μικρή αύξηση, που πάει να συμπληρώσει το 50% των κρατήσεων που είχαμε για τον μήνα Ιούλιο. Φαίνεται πως κάτι κινείται, όμως η κίνηση αυτή σε καμιά περίπτωση δεν είναι ικανοποιητική για τους επαγγελματίες», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις της η κ. Μπενή.

«Η κίνηση στην περιοχή μας αφορά κυρίως επισκέπτες από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες, ειδικά τα σαββατοκύριακα και με κύριο προορισμό τους Αμμόλοφους…»

«Κόσμος υπάρχει στην περιοχή μας, όμως οι περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν εξοχικές κατοικίες, είτε από Ελλάδα, είτε από εξωτερικό. Μένουν στο σπίτι, κάνουν το μπάνιο τους, αλλά μέχρι εκεί. Τουρισμός για διακοπές στο κατάλυμα, για φαγητό και για εξόδους το βράδυ δεν υπάρχει όπως τις προηγούμενες χρονιές. Αν είμαστε στο 50% θα θεωρηθεί κάπως ικανοποιητικό για τους επαγγελματίες, από την άποψη του να βγουν κάποια από τα έξοδα της χρονιάς. Η κίνηση στην περιοχή μας αφορά κυρίως επισκέπτες από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες, ειδικά τα σαββατοκύριακα και με κύριο προορισμό τους Αμμόλοφους. Όμως σαν αποτέλεσμα ουσιαστικό για τον τουρισμό, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τα νούμερα άλλων ετών», ανέφερε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Παγγαίου.

«Συνολική εικόνα για την τουριστική κίνηση θα έχουμε μετά το καλοκαίρι. Από τη μεριά μας ανά διαστήματα κάνουμε καταγραφές ενδεικτικά σε καταλύματα, για να δούμε τις απώλειες και τη ζημιά που υπέστη η περιοχή μας από την πανδημία»

Παράλληλα, η κ. Μπενή εκτίμηση ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα τελειώσει πολύ πιο σύντομα από τις προηγούμενες, σημειώνοντας σχετικά: «Σίγουρα θα τελειώσουμε νωρίτερα, καθώς μετά τον 15αυγουστο ίσως να μην υπάρχουν κρατήσεις ή έστω λίγες σε κάποια συγκεκριμένα καταλύματα. Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 την 16η Αυγούστου άδειαζε η περιοχή μας και αυτή την εικόνα ίσως θα τη δούμε φέτος και θα «θυμηθούμε» τα παλιά, ωστόσο εύχομαι μόνο για φέτος. Πάντως συνολική εικόνα για την τουριστική κίνηση θα έχουμε μετά το καλοκαίρι. Από τη μεριά μας ανά διαστήματα κάνουμε καταγραφές ενδεικτικά σε καταλύματα, για να δούμε τις απώλειες και τη ζημιά που υπέστη η περιοχή μας από την πανδημία».

«Εμείς πλέον βάζουμε τους στόχους μας για τα επόμενα χρόνια, γιατί έχουμε ένα πενταετές πλάνο τουριστικής προβολής. Βέβαια αυτό θα γίνει όπου είναι εφικτό…»

 «Γενικότερα το ότι είμαστε καλύτερα από άλλες περιοχές είναι λόγω των πολλών εξοχικών που υπάρχουν στον Δήμο Παγγαίου. Νομίζω ότι η φετινή χρονιά, θα είναι μια χρονιά συντήρησης για πολλούς επαγγελματίες, για κάποιους άλλους ούτε καν συντήρησης, ειδικά για αυτούς που δούλευαν με χώρες που απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών τους στην Ελλάδα, αυτοί έχουν μεγάλο χάσιμο. Εμείς πλέον βάζουμε τους στόχους μας για τα επόμενα χρόνια, γιατί έχουμε ένα πενταετές πλάνο τουριστικής προβολής. Βέβαια αυτό θα γίνει όπου είναι εφικτό. Για παράδειγμα είχαμε σχεδιάσει να προβάλλουμε την περιοχή μας στην Πολωνία σαν μια νέα αγορά τον Νοέμβριο, αλλά ίσως να μην γίνονται εκθέσεις εκείνη την περίοδο με βάση όσα λένε οι επιστήμονες. Δεν ακούμε φήμες, αλλά κινούμαστε στο πλαίσιο των όσων λένε οι ειδικοί και η Κυβέρνηση. Πηγαίνουμε βήμα βήμα πλέον κι ένα παραπάνω τώρα από το να κάνουμε κάτι βιαστικό. Άρα είναι μακριά το 2021 για να μιλάμε από τώρα τι θα συμβεί. Στην περιοχή μας δεν είχαμε πολλά κρούσματα, η ζημιά δεν ήταν μεγάλη από τον ίδιο τον ιό, αλλά από την παραφιλολογία και τις φήμες που διαδίδονται. Εμείς ακούμε τους επιστήμονες που μας λένε για τα πραγματικά κρούσματα. Κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, καθώς όλα τα καταστήματα τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες και μένει να τα τηρήσουμε εμείς», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Ελένη Μπενή.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...