Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Καίνε» πολύ κόσμο τα δίμηνα στο Παγγαίο

Ημέρα:

spot_img

Με γόρδιο δεσμό μοιάζει πλέον η υπόθεση με τα δίμηνα στον δήμο Παγγαίου, καθώς μετά την υπαναχώρηση Σκουρλέτη, ο οποίος δεν έκανε δεκτή την επίμαχη τροπολογία, τη σκυτάλη παίρνει το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου, το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως για το θέμα στις 9 το βράδυ της Δευτέρας (16/7).

Για το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει από το συγκεκριμένο θέμα, μίλησε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει στη λήψη απόφασης, όπως να επεκταθεί η έρευνα και σε άλλους δήμους, μετά από καταγγελία του δήμου Παγγαίου.

«Δεν μπορώ να συμμεριστώ την αισιοδοξία των κυβερνητικών βουλευτών ότι ίσως περάσει το θέμα με μια τροπολογία το καλοκαίρι. Ήμουν απαισιόδοξος και συνεχίζω να είμαι»

 «Οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, όντως δεν ήταν καλές, αλλά δυσμενείς για εμάς. Πολλοί επαναπαύτηκαν βέβαια νομίζοντας ότι με μια τροπολογία θα λυθούν τα προβλήματα. Όμως ενώ φαινόταν ότι θα υπήρχε μια συμφωνία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Νέας Δημοκρατίας για να ψηφιστεί η τροπολογία, τελευταία στιγμή υπαναχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Σκουρλέτης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η τροπολογία να μη περάσει, οι ημερομηνίες να τρέχουν και η 5η Σεπτεμβρίου να είναι πολύ κοντά. Δεν μπορώ να συμμεριστώ την αισιοδοξία των κυβερνητικών βουλευτών ότι ίσως περάσει το θέμα με μια τροπολογία το καλοκαίρι. Ήμουν απαισιόδοξος και συνεχίζω να είμαι», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Μποσμπότης.

«Όταν επιβληθεί ο καταλογισμός πραγματικά θα είναι ό,τι πιο δυσάρεστο θα αντιμετωπίσουν 56 άνθρωποι. Αυτά όλα θα βεβαιωθούν στην εφορία, θα έχουμε δεσμεύσεις λογαριασμών, Α.Φ.Μ. και λοιπά. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ…»

«Αν πάμε στο δικαστήριο στις 5 Σεπτεμβρίου, πιθανόν να αθωωθούμε. Όμως το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Μεγάλο πρόβλημα είναι και ο διοικητικός έλεγχος, δηλαδή οι καταλογισμοί που είναι πάνω από το κεφάλι μας. Ζητούνται καθημερινά από τις υπηρεσίες στοιχεία οικονομικά, που τα παρέχει αναγκαστικά ο δήμος. Βλέπουμε εμείς ως διοίκηση ότι το θέμα του καταλογισμού τρέχει κι όταν επιβληθεί ο καταλογισμός πραγματικά θα είναι ό,τι πιο δυσάρεστο θα αντιμετωπίσουν 56 άνθρωποι. Αυτά όλα θα βεβαιωθούν στην εφορία, θα έχουμε δεσμεύσεις λογαριασμών, Α.Φ.Μ. και λοιπά. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ. Και για εμάς τους παλιότερους που είμασταν στην αντιπολίτευση, βάζαμε πλάτη και βοηθούσαμε τη διοίκηση του κ. Ξουλόγη και ψηφίζαμε τα δίμηνα, τα ποσά είναι δυσθεώρητα, καθώς πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου.

«Για κάθε αίτηση αναίρεσης απαιτούνται 400 ευρώ. Εγώ βαρύνομαι με 20 αποφάσεις περίπου, μιλάμε για 8.000 ευρώ, μόνο για την αίτηση αναίρεσης, που όταν τελεσιδικήσει κανείς δε σου λέει ότι ο καταλογισμός θα αρθεί…»

«Θα πει κανείς, θα κατατεθούν αιτήσεις αναστολής και αναίρεσης. Συμφωνώ ότι αυτό θα γίνει στο ΣτΕ. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι για κάθε αίτηση αναίρεσης απαιτούνται 400 ευρώ. Εγώ βαρύνομαι με 20 αποφάσεις περίπου, μιλάμε για 8.000 ευρώ, μόνο για την αίτηση αναίρεσης, που όταν τελεσιδικήσει κανείς δε σου λέει ότι ο καταλογισμός θα αρθεί. Είναι τεράστια τα ποσά και γι’ αυτό κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Το πιο σημαντικό είναι ο καταλογισμός για τον οποίο δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Υπάρχει εντολή να γίνει καταλογισμός. Είναι δεδομένο αυτό. Απλά κωλυσιεργεί γιατί είναι πολλά τα ποσά, τα άτομα που εμπλέκονται και δεν πρέπει να γίνουν λάθη στον καταλογισμό για το τι αντιστοιχεί στον καθένα από εμάς. Πέρα από την απαισιοδοξία μου είμαι και ανήσυχος σαφώς, όπως και πολλοί άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και δεν επαναπαύονται στα λόγια κάποιων που λένε ότι δεν συνέβη και κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μποσμπότης.

«Αν για κάποιους πρέπει να εμπλακούν κι άλλοι δήμοι για να λυθεί το πρόβλημα, ίσως πρέπει να φτάσουμε εκεί…»

 Σχετικά τέλος, με την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και το τι αναμένεται από αυτήν, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου υπογράμμισε: «Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχουν κληθεί οι τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας, οι σύμβουλοι της παρούσας και της προηγούμενης διοίκησης του δήμου που εμπλέκονται, ώστε να ενημερωθούν για το τι γίνεται. Ίσως ληφθούν και αποφάσεις. Ίσως ήρθε η ώρα να το κάνουμε πιο μαζικό το θέμα, να καταγγελθούν όλοι οι άλλοι δήμοι πλέον, όσοι εφάρμοσαν αυτήν την τακτική. Αν για κάποιους πρέπει να εμπλακούν κι άλλοι δήμοι για να λυθεί το πρόβλημα, ίσως πρέπει να φτάσουμε εκεί. Ίσως μας οδηγούν εκεί, όταν δεν βλέπουν ότι μια πληγή πρέπει να κλείσει όταν αρχίσει να τρέχει. Ίσως στο δημοτικό συμβούλιο υπάρξει απόφαση για καταγγελία ή για επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς να παρακινήσουν τον ΑΣΕΠ να εφαρμόσει την αρχή της ισονομίας, να επεκταθεί δηλαδή η έρευνα και σε άλλους δήμους. Ας πάμε σε έναν γενικευμένο έλεγχο σε όλους τους δήμους κι ό,τι ήθελε προκύψει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...