Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επενδυτές αναζητούν ακίνητα για αγορά στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου του 2020, θα καταστεί δυνατό να υποβληθεί το αναθεωρημένο σχέδιο δράσης που θα αφορά την τουριστική προβολή του Δήμου Παγγαίου, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών και φυσικά επενδυτών. 

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, στον «Ενήμερο», κληθείς να σχολιάσει ρεπορτάζ της «Καθημερινής», σχετικά με την αυξημένη ζήτηση για αγορά ακινήτων από υποψήφιους ξένους επενδυτές, σύμφωνα με το οποίο στις top 10 περιοχές της χώρας αναφέρεται και ο Δήμος Παγγαίου και ειδικότερα η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, με το ενδιαφέρον να εκδηλώνεται κυρίως από Βούλγαρους επενδυτές.

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται περισσότερο για την αγορά ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα, εστιάζοντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Καλαμαριά και την Καβάλα, οι δε Βούλγαροι αναζητούν ακίνητα στην Καβάλα (Δ.Ε. Ελευθερών) και τη Σιθωνία Χαλκιδικής

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση του δικτύου αγγελιών ακινήτων Spitogatos που δημοσιεύει η «Καθημερινή» και αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, αυξημένη κατά 25% είναι η ζήτηση για αγορές ακινήτων στην Ελλάδα από υποψήφιους ξένους επενδυτές, συγκριτικά με το 2018. Αμερικανοί, Γερμανοί και Άγγλοι αποτελούν την «κινητήρια δύναμη» των επενδύσεων στην ελληνική αγορά κατοικίας, ενώ έπονται οι Ολλανδοί. Οι Κινέζοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές βρίσκονται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται από τους Γάλλους, τους Αυστραλούς, τους Σουηδούς, τους Βούλγαρους και τους Καναδούς. Η παραπάνω κατάταξη προκύπτει με βάση τις χώρες που πραγματοποιούν τις περισσότερες αναζητήσεις κατοικιών προς πώληση στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται περισσότερο για την αγορά ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα, εστιάζοντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Καλαμαριά και την Καβάλα, οι δε Βούλγαροι αναζητούν ακίνητα στην Καβάλα (Δ.Ε. Ελευθερών) και τη Σιθωνία Χαλκιδικής, περιοχές που αποτελούν παραδοσιακές αγορές για τους ίδιους.

«Αν δεν μπορείς να έχεις υποδομές, δεν μπορείς να φιλοξενήσεις ή να προσελκύσεις επενδυτές. Θεωρώ ότι η περιοχή μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία προσπαθούμε να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…»

«Είναι προφανώς μια πολύ σημαντική είδηση για την περιοχή μας και πραγματικά αποτυπώνεται μέσα από αυτό το ρεπορτάζ, ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά όλο το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι πλέον όσον αφορά τις υποδομές μας, η φέρουσα ικανότητα του Δήμου Παγγαίου για να μπορέσει να προσεγγίσει επενδυτές είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αν δεν μπορείς να έχεις υποδομές, δεν μπορείς να φιλοξενήσεις ή να προσελκύσεις επενδυτές. Θεωρώ ότι η περιοχή μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία προσπαθούμε να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας βέβαια παράλληλα και περιφερειακή συνείδηση συνεκτιμώντας τις ομορφιές και τα αξιοθέατα που είναι κοντά μας, στην πόλη της Καβάλας, στην Αμφίπολη, στους Φιλίππους και στη Θάσο και φυσικά στις ιδιαίτερες ομορφιές του Παγγαίου μας, αλλά και του παραθαλάσσιου μετώπου του Δήμου μας», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Πρέπει να γίνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και να μπορέσουμε προηγουμένως να έχουμε εκείνες τις υποδομές, ώστε να γίνει ακόμη πιο ελκυστική η περιοχή μας στους ξένους επενδυτές…»

«Όλα αυτά τα στοιχεία βέβαια από μόνα τους δεν φτάνουν. Πρέπει να γίνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και να μπορέσουμε προηγουμένως να έχουμε εκείνες τις υποδομές, ώστε να γίνει ακόμη πιο ελκυστική η περιοχή μας στους ξένους επενδυτές. Θεωρώ ότι έχουν γίνει πολλές κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση και πέραν αυτού γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά όσον αφορά το επιχειρησιακό πρόγραμμα που καταστρώσαμε από την αρχή της θητείας μας και το βελτιώνουμε συνέχεια σε σχέση πάντοτε με την τουριστική προβολή της περιοχής μας, κάτι που βλέπουμε ότι παίρνει σάρκα και οστά, διότι πραγματικά επενδύουμε στην προσέλκυση επενδυτών από της βαλκανικές χώρες και βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται η επισκεψιμότητα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Δεν αφήνουμε βέβαια εκτός τον αγροτικό τομέα, την ατμομηχανή του Δήμου Παγγαίου, που είναι πολύ σημαντική για τον τόπο μας»

«Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε και εκτιμώ ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2020 θα καταφέρουμε να υποβάλουμε το αναθεωρημένο σχέδιο δράσης μας που θα αφορά την τουριστική προβολή του Δήμου μας, ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους τουρίστες και επενδυτές κι έτσι να δώσουμε μια νότα ανάπτυξης στην περιοχή μας, χωρίς να αφήσουμε βέβαια εκτός τον αγροτικό τομέα, την ατμομηχανή του Δήμου Παγγαίου, που είναι πολύ σημαντική για τον τόπο μας», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Παγγαίου.

Μεγάλη ανάσα για την οικοδομή, τόσο για αυτόν που θα αγοράσει, όσο όμως και για τους κατασκευαστές η αναστολή του ΦΠΑ για τρία χρόνια

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με το κατά πόσο θετικά θα επιδράσουν στον κλάδο της οικοδομής οι αποφάσεις της κυβέρνησης για αναστολή του Φ.Π.Α. για τρία χρόνια και αναδρομικά για τις κατασκευές από το 2006 και μετά, ο δήμαρχος Παγγαίου απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα για την τόνωση του κλάδου της οικοδομής εκ μέρους της κυβέρνησης. Πραγματικά το χάρηκα και το χαιρέτησα από την αρχή, διότι είναι μεγάλη ανάσα για την οικοδομή, τόσο για αυτόν που θα αγοράσει, όσο όμως και για τους κατασκευαστές που ήταν από τους πρώτους που επλήγησαν από την οικονομική κρίση. Είναι μια απόφαση που δίνει μεγάλη ανάσα στον εν δυνάμει αγοραστή, αλλά και στον πωλητή και γι’ αυτό βλέπουμε την αύξηση του ενδιαφέροντος στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Συν βέβαια και τις υποδομές που γίνονται και θα βοηθήσουν πραγματικά στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...