Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επανήλθε η υδροδότηση στην παραλιακή ζώνη της Δ. Ε.  Ελευθερών

Ημέρα:

spot_img

Κανονικά πλέον υδροδοτείται από το πρωί της Τρίτης (11/7) η παραλιακή ζώνη της δημοτικής ενότητας Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, η οποία είχε μείνει χωρίς νερό από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής (9/7).

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου, Χάρης Παπαδόπουλος, το πρόβλημα εντοπιζόταν σε αποκόλληση γωνιών στο κεντρικό αντλιοστάσιο στον Μαρμαρά.

Η ζημιά δεν μπορούσε να αποκατασταθεί από το βράδυ της Κυριακής αφού απαιτούνταν πολλά υλικά

«Περίπου στις 23.30’ το βράδυ της Κυριακής (9/7) ενημερωθήκαμε από τους αισθητήρες πλημμύρας, όπως λέγονται, ότι ανέβηκε η στάθμη του νερού στο αντλιοστάσιο και μεταβήκαμε άμεσα εκεί. Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν μπορούσε να αποκατασταθεί το βράδυ, μιλήσαμε με τον εργολάβο, γιατί ακόμη το έργο δεν έχει παραληφθεί οπότε ήταν και ευθύνη του, ανταποκρίθηκε άμεσα κι έστειλε συνεργείο με υλικά το πρωί της Δευτέρας (10/7), αποκαταστάθηκε η ζημιά το μεσημέρι, δόθηκε νερό και σήμερα Τρίτη επανήλθε πλήρως η κανονικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου.

Απρόβλεπτες τέτοιες βλάβες…

Όπως προαναφέρθηκε το πρόβλημα ήταν μεγάλο, καθώς σε πολλές περιοχές το νερό είχε διακοπεί, όπως στην παραλιακή ζώνη της δημοτικής ενότητας Ελευθερών, από τον Πύργο μέχρι και τον Βρασίδα. Η Νέα Πέραμος και η Νέα Ηρακλείτσα είχαν χαμηλή πίεση, ενώ το Ελαιοχώρι δεν είχε νερό.

«Δυστυχώς το πρόβλημα ήταν τόσο σημαντικό που δεν μας επέτρεπε να εφοδιάζουμε με νερό τις περιοχές μας. Μια τέτοια βλάβη είναι απρόβλεπτη. Αυτό που κάνουμε είναι να τις αποκαθιστούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Δυστυχώς η συγκεκριμένη ήταν δύσκολη περίπτωση, σε δύσκολη ώρα και ημέρα, μεγάλος ο αγωγός και δεν υπήρχαν τα υλικά, γι’ αυτό και η αποκατάσταση άρχισε το πρωί της Δευτέρας», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο Χάρης Παπαδόπουλος.

Έκκληση σε δημότες και επισκέπτες του δήμου Παγγαίου να σέβονται μέχρι και την τελευταία σταγόνα νερού

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου απηύθυνε έκκληση στους δημότες και στους επισκέπτες του δήμου Παγγαίου, να σέβονται κάθε σταγόνα νερού, διότι η παρατεταμένη λειψυδρία έχει δημιουργήσει προβλήματα.

«Πηγές έχουν μειώσει την παροχή τους, όπως και γεωτρήσεις, γι’ αυτό θα πρέπει να σεβόμαστε μέχρι την τελευταία σταγόνα νερού και να σκεφτόμαστε αυτούς που μένουν στα ψηλά των δημοτικών διαμερισμάτων, αφού είναι οι πρώτοι που μένουν χωρίς νερό. Ας ποτίσουμε λιγότερο τον κήπο μας, το γκαζόν μας ή ό,τι άλλο, για να σεβαστούμε τους συμπολίτες μας. Είναι δύσκολη η κατάσταση, μάλλον του χρόνου θα αποδώσουν τα χιόνια του περασμένου χειμώνα στον υδροφόρο ορίζοντα, όμως φέτος έχουμε σημαντικό πρόβλημα και το βλέπουμε σε όλους τους οικισμούς μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αποφάσεις του 2012 έγινε η χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Νίκος Καρακεϊσογλου: Τώρα τίθενται θέματα ασφάλειας για το εργοστάσιο,...

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...