Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελένη Μπενή: Στον εσωτερικό τουρισμό στοχεύει ο δήμος Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Μεγάλη έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό θα δώσει το φετινό καλοκαίρι η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», η αντιδήμαρχος Τουρισμού του εν λόγω Δήμου, Ελένη Μπενή.

«Από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι άψογα, ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επιπλέον επισκέπτες και ιδιαίτερα εσωτερικό τουρισμό. Πιο πολύ εκεί στοχεύουμε φέτος. Ελπίζω με την προβολή που θα κάνουμε ακόμη πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα να τα καταφέρουμε. Χρόνια τώρα υποστηρίζω ότι πρέπει να στραφούμε και στον εσωτερικό τουρισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπενή.

Πρώτη «ανάσα» για τον Δήμο Παγγαίου το άνοιγμα των συνόρων τη Δευτέρα (15/6)

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Παγγαίου τόνισε ακόμη ότι το φετινό καλοκαίρι, είναι πραγματικά δύσκολο, παρά τις εκτιμήσεις που είχε εκφράσει στις αρχές Μαρτίου, όταν και ξεκίνησε η πανδημία, ότι μέχρι το καλοκαίρι θα είχαμε «ξεμπερδέψει» με τον κορωνοϊό.

«Τελικά, δυστυχώς, τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα. Ωστόσο πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι.  Από τη Δευτέρα (15/6) άνοιξαν τα σύνορα με τη γειτονική Βουλγαρία για τους τουρίστες και μάλιστα είδαμε ότι το περίμεναν πως και πως, καθώς είχαμε το αδιαχώρητο στα σύνορα. Θα είναι σίγουρα μια πρώτη «ανάσα» για εμάς το άνοιγμα των συνόρων, γιατί δεν ξεκίνησε καλά το καλοκαίρι, ο καιρός δεν μας βοήθησε καθόλου και φυσικά οι καταστάσεις με όλα τα περιοριστικά μέτρα. Ελπίζουμε από εδώ και στο εξής να είμαστε λίγο καλύτερα», υπογράμμισε σχετικά η Ελένη Μπενή.

Ετοιμάζεται διαφημιστικό σποτ για την προβολή του Δήμου Παγγαίου – Τηλεδιάσκεψη με επαγγελματίες για να λυθούν οι εύλογες απορίες, ώστε να αποφεύγονται τα πρόστιμα

«Ως Δήμος και Τουριστική Επιτροπή, κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Μάλιστα έχουμε ετοιμάσει ένα διαφημιστικό σποτ για τις επόμενες ημέρες, ενώ ο δήμαρχος Παγγαίου προβάλλει κι αυτός με τη σειρά του την περιοχή μας σε κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Όλοι κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ώστε να «στρώσει» κάπως αυτή η άσχημη μέχρι τώρα χρονιά», συμπλήρωσε ακόμη στις δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Παγγαίου.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Δευτέρας (15/6), πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία της διοίκησης και της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Παγγαίου, στην οποία μετείχαν επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, όπως και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στόχος της τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με την κ. Μπενή, ήταν να λυθούν όλες οι απορίες των επαγγελματιών, οι οποίες εύλογα υπάρχουν.

Από τις 15 Ιουλίου και μετά «βλέπει» η Ελένη Μπενή το μεγάλο τουριστικό κύμα στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου

 «Υπάρχει εύλογη ανησυχία στους επαγγελματίες της περιοχής μας, καθώς δεν θέλουν να τους επιβληθούν πρόστιμα, αλλά να ακολουθήσουν τον νόμο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε κι εμείς από τη μεριά μας όσο μπορούμε, για να λάβουν οι επιχειρήσεις μας, όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπενή.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Παγγαίου, εκτίμησε, ότι η τουριστική κίνηση θα αρχίσει να αυξάνεται έντονα για την περιοχή, όχι από την 1η Ιουλίου, αλλά μετά τις 15 του μήνα. Τέλος, σε επίπεδο υποδομών, όπως επισήμανε, έχουν δοθεί οδηγίες στους κατά τόπους αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων να καθαριστούν οι παραλίες, το πράσινο να βρίσκεται σε καλό σημείο, να γίνεται αποψίλωση χόρτων και στους οικισμούς, αλλά και να δοθεί μεγάλη προσοχή στην αποκομιδή σκουπιδιών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...