Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Μπαταλογιάννης: «Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα με την Αλάνα»

Ημέρα:

spot_img

«Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Σε παρόμοιες παραθαλάσσιες περιοχές, δυστυχώς, υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, οπότε κι εμείς δεν πρέπει να εφησυχάζουμε σε καμιά περίπτωση».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Παγγαίου, Δημήτρης Μπαταλογιάννης, σχετικά με το θέμα των φημών που κυκλοφορούν έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα για εγκατάσταση μεταναστών στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας.

«Ο χώρος της Αλάνας είναι καθαρά τουριστικός ― Περιμένουμε από τους αρμόδιους φορείς να οργανωθούν επιτέλους, ώστε να έχουμε την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος και να γίνει εκεί μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα»

«Βλέπουμε ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης παραδέχθηκε στις Βρυξέλες ότι το πρόβλημα έχει ξεφύγει. Από την άλλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας είπε ότι θέλουμε δε θέλουμε θα δεχθούμε το 1% του πληθυσμού μας σε μετανάστες ανά Περιφέρεια. Όλα αυτά δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Ο χώρος της Αλάνας είναι καθαρά τουριστικός. Απαλλοτριώθηκε εδώ και 45 χρόνια με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα. Περιμένουμε από τους αρμόδιους φορείς να οργανωθούν επιτέλους, ώστε να έχουμε την προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος και να γίνει εκεί μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα για να απορροφήσει κόσμο και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Μπαταλογιάννης.

«Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης θα θέσω το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να μάθουμε πιο είναι το σχέδιο γενικότερα, όχι μόνο για την Νέα Ηρακλείτσα, αλλά το πως θα αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση με τους μετανάστες…»

«Από την άλλη βλέπουμε δυστυχώς όλα αυτά που μας ανησυχούν. Θα συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κόσμος περιμένει από εμάς και θέλουμε δε θέλουμε το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό. Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης θα θέσω το θέμα, ώστε να μάθουμε πιο είναι το σχέδιο γενικότερα, όχι μόνο για την Νέα Ηρακλείτσα, αλλά το πως θα αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση με τους μετανάστες. Αν μας ζητηθεί να φιλοξενήσουμε και δεν ξέρουμε, δεν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι; Δεν θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να λειτουργήσει κατά τέτοιο τρόπο, για να έχουμε τη λιγότερη δυνατή ζημιά για την περιοχή μας, να μη πάθουμε δηλαδή ζημιά όσον αφορά τον τουρισμό και να προσπαθήσουμε να φιλοξενήσουμε κόσμο, αν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, αλλά μακριά από κατοικημένες περιοχές. Όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι τότε είμαστε όλοι εν αναμονή», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...