Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στους λογαριασμού της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου, λόγω της ενεργειακής κρίσης, έδωσε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της επιχείρησης, Πάρης Γρηγοριάδης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη στην παρούσα φάση, στις ανάγκες που υπάρχουν για επιπλέον προσωπικό, στην οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, καθώς και στη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Με επιτυχία αντεπεξήλθε η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου στην πρόσφατη κακοκαιρία με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες 

Αναφερόμενος αρχικά στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες με τον παγετό, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το ότι δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Την περίοδο του παγετού τα καταφέραμε αρκετά καλά, με αποτέλεσμα να μην έχουμε σοβαρές βλάβες. Δεν είχαμε νερά στους δρόμους κι άρα παγίδες για πεζούς και οδηγούς. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τα καιρικά φαινόμενα, για σπασίματα πυροσβεστικών κρουνών, βανών, αγωγών και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά. Η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων χρειάζεται ανθρώπους με εμπειρία. Αυτή η εμπειρία δεν διδάσκεται, ούτε αγοράζεται, αλλά αποκτιέται. Χρειάζεται ανθρώπους με γνώση, το κατάλληλο προσωπικό και τα αντίστοιχα μέσα για την αντιμετώπιση της κάθε δύσκολης κατάστασης».

Πολλά και σημαντικά έργα, συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκονται σε εξέλιξη στην παρούσα φάση

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην παρούσα φάση, ο Πάρης Γρηγοριάδης απάντησε: «Πολλά και σημαντικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο. Μιλάμε συνολικά για έργα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι ο βιολογικός καθαρισμός της Τούζλας στη Δημοτική Ενότητα Ορφανού. Είναι ένα έργο που την άνοιξη θα δοθεί και σε δοκιμαστική λειτουργία. Είναι επίσης σε εξέλιξη ο αγωγός μεταφοράς νερού από τον Στρυμόνα στην Δημοτική Ενότητα Ορφανού και όχι μόνο για την άρδευση γεωργικών εκτάσεων. Επίσης άλλο ένα σημαντικό έργο είναι οι τέσσερις δεξαμενές σε Γαληψό, Οφρύνιο, Μουσθένη και Νέα Ηρακλείτσα, 1.000 κυβικών η καθεμία με συνολικό κόστος 1 εκ. ευρώ. Έχουμε παράλληλα την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της παραλιακής Εγνατίας από την περιοχή του Πύργου μέχρι το ύψος των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου. Ένα προβληματικό δίκτυο που επιτέλους θα αντικατασταθεί. Σημαντικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, οι οποίες εν τέλει αλλάζουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας προς το καλύτερο».

Δεν επαρκεί το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. – Αναμένεται ενίσχυσή του από την άνοιξη

 Σε σχέση με το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. και το αν υπάρχουν ελλείψεις σε αυτό, ο κ. Γρηγοριάδης υπογράμμισε: «Ο δήμος Παγγαίου συνδυάζει τον τουρισμό και τον  πρωτογενή τομέα. Ως εκ τούτου έχει μεγάλες και υπέρμετρες ανάγκες σε νερό για άρδευση και ύδρευση. Για την θερινή περίοδο που έρχεται είναι αλήθεια ότι χρειαζόμαστε σημαντική ενίσχυση με προσωπικό. Η εμπειρία που διαθέτουμε όμως, σε συνδυασμό με την καλή συνεργασία μας δίνει τη δυνατότητα να λύνουμε τα επιμέρους προβλήματα με το προσωπικό που έχουμε στη διάθεση μας. Αυτή τη στιγμή δεν είναι επαρκές το προσωπικό της επιχείρησης, όμως την άνοιξη μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας θα γίνουν κάποιες προσλήψεις και θα έχουμε θεωρώ μια σημαντική ενίσχυση».

Σε καλή κατάσταση τα οικονομικά της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. – Διαχειρίσιμο το χρέος – Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στη ρύθμιση των χρεών τους

 Σε ερώτηση για το ποια είναι η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου, ο Πάρης Γρηγοριάδης απάντησε: «Τα οικονομικά της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. είναι σε καλή κατάσταση. Το χρέος μας είναι διαχειρίσιμο. Οι πολίτες ενημερώνονται από εμάς για να έρθουν στην επιχείρηση και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και γίνονται ρυθμίσεις. Εμείς από τη μεριά μας κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και γι’ αυτό ακριβώς δεν προβαίνουμε σε διακοπές υδροδότησης, δεν βεβαιώνουμε ποσά στην εφορία, παρά μόνον τους ενημερώνουμε να σπεύσουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές που έχουν έναντι της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π.»

Καμία αύξηση λόγω ενεργειακού κόστους δεν θα περάσει στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να προκύψουν αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π., λόγω της ενεργειακής κρίσης, ο Πάρης Γρηγοριάδης απάντησε: «Νιώθουμε όλοι στο πετσί μας τις αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος, το βλέπουμε κι εμείς τις διαφορές που έχουμε στα τιμολόγια των αντλιοστασίων μας. Είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. από κοινού. Ωστόσο πρέπει να τονίσω με έμφαση ότι δεν περνάει καμιά αύξηση στον καταναλωτή, αλλά το κόστος το επιβαρύνεται η ίδια η επιχείρηση. Ξέρουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και δεν θέλουμε να τους μεταφέρουμε κι άλλο βάρος. Οφείλουμε να ασκούμε κοινωνική πολιτική κι αυτό κάνουμε».

Εμπειρία, γνώση και σωστός προγραμματισμός, κάνουν τη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. να είναι το στολίδι του δήμου Παγγαίου

«Προχωράμε με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτουμε όλα αυτά τα χρόνια, την καλή συνεργασία και τον σωστό προγραμματισμό. Διοικητικό και τεχνικό προσωπικό έχουμε το όραμα, την αποφασιστικότητα, αλλά και τον απαιτούμενο δυναμισμό για την ολοκλήρωση του έργου μας. Οι βασικές αρμοδιότητες της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Π. είναι η παροχή υπηρεσιών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης. Επίσης η μελέτη, κατασκευή και συντήρηση των δικτύων και πολλά άλλα. Όλες οι Δ.Ε.Υ.Α. διαδραματίζουν έναν σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο στο πλαίσιο του δήμου, αυτό συμβαίνει και με τη δική μας επιχείρηση για την οποία είμαστε υπερήφανοι, καθώς αποτελεί στολίδι για τον δήμο Παγγαίου», τόνισε καταληκτικά στα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο Πάρης Γρηγοριάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...