Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Παγγαίου: Τιμά την μνήμη του Παρίδη, παρουσία του Θ. Ζαγοράκη

Ημέρα:

spot_img

Την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 9 το βράδυ πραγματοποιείται η 1η Γιορτή Αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου στο Λιμανάκι της Ηρακλείτσας που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου ποδοσφαιριστή Δημήτρη Παρίδη με καλεσμένο το Θοδωρή Ζαγοράκη που θα βραβευτεί από το Δήμαρχο Φίλιππα Αναστασιάδη με ειδικό έπαθλο που φιλοτεχνήθηκε από την εταιρεία Akrolithos.

Οκτώ ειδικές βραβεύσεις

Σε αυτή την 1η Γιορτή, θα υπάρχουν 8 ειδικές βραβεύσεις που αφορούν το Χρήστο Τερζανίδη που ξεκίνησε από τον Ορφέα Ελ και έκανε μεγάλη καριέρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, τον Παύλο Κοψαχείλη που από τον Ηρακλή Καβάλας μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, ήρθε στον ΑΟΚ και στη συνέχεια δημιούργησε το σπουδαίο Μ. Α Ορφανίου που κατέκτησε και το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας, τον Δημήτρη Σιούρθα που από τον Ορφέα Ελ μεταγράφηκε στον Αρη Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του `60, τον Βασίλη Αβραμίδη με μεγάλη προσφορά στον ΑΟΚ ενώ πήγε στην ΑΕΚ ενώ τα τελευταία χρόνια δίνει το παρόν του στην ομάδα παλαιμάχων του Ελαιοχωρίου, τον Χάρη Παππά που από τον Ορφέα ξεκίνησε μια μεγάλη καριέρα σε πολλές σπουδαίες ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον Βασίλη Μπιλμπίλη για τη σπουδαία προσφορά του στα διοικητικά του Βρασίδα εδώ και πολλά χρόνια, τον Νίκο Παπαδόπουλο(Γρίβα) που ήταν μέλος της ομάδας του ΑΟΚ που ανέβηκε στην Α` Εθνική, έπαιξε στον Ορφέα ενώ δημιούργησε τον Πιερικό Μελισσοκομείου και τον Κώστα Οφλίδη για τη παρουσία του ακόμη και τώρα στα ερασιτεχνικά γήπεδα του νομού με μεγάλη προσφορά στο Βρασίδα αλλά και στον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα .

Όσοι διακρίθηκαν το 2016-17

Θα βραβευτούν επίσης, οι αθλητές που διακρίθηκαν το 2017 και έχουν φυσικά σχέση με το Δήμο Παγγαίου. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται εκτός των άλλων ο Γιάννης Σοφοκλέους (ανήκει στο δυναμικό των Μαχητών Ν. Περάμου), ο αθλητής στίβου του ΑΟΚ Αλέξανδρος Αθανασίου (καταγωγή από τα Αμισιανά), η πρωταθλήτρια της ενόργανης Ιωάννα Ξουλόγη, ο ποδοσφαιριστής Στέλιος Παπαδόπουλος, ο πρωταθλητής ποδηλασίας Παναγιώτης Λαβδάκης, η Ραφαέλα Αραμπατζή (Εθνική ομάδα πυγμαχίας) κτλ.

Επίσης ομάδες του Δήμου Παγγαίου που διακρίθηκαν τη σεζόν 2016-2017. Ο Αετός Ορφανού για την άνοδο του στη Γ` Εθνική στο ποδόσφαιρο για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ΓΣΕ για την άνοδο του στη Γ` Εθνική του Μπάσκετ όπως και την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ χωρίς καμία ήττα, ο Φρίξος Πλατανοτόπου για την άνοδο του στη Α` κατηγορία της ΕΠΣΚ, ο Παγγαιϊκός Παλαιοχωρίου για την άνοδο του στη Β` κατηγορία, ο Αστέρας Φωλιάς για την άνοδο του στη Β` κατηγορία, η Κ-14 του Ορφέα Ελευθερούπολης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣΚ. Ακόμη το τμήμα του ΟΚΑΚ στην Ελευθερούπολη για το έργο που παράγει όσον αφορά τον κλασσικό αθλητισμό στο Δήμο Παγγαίου, με προπονήτριες την Ανθή Κεχαγιά, την Κατερίνα Δεληγιαννάκη και το Θανάση Κωνσταντινίδη. Στη διάρκεια της γιορτής θα προβάλλεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τους βραβευθέντες αλλά και στην έναρξη θα προβληθεί ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο Δημήτρη Παρίδη.

Οι διοργανωτές έχουν τη σκέψη να θεσμοθετήσουν την Γιορτή Αθλητισμού και κάθε χρόνο να πραγματοποιείται σε διαφορετική περιοχή του Δήμου Παγγαίου.

Γιώργος Νελόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...