Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Παγγαίου: Έργα παντού παρά την κρίση

Ημέρα:

spot_img

«Πέρα από το μεγάλο πρόβλημα της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε, το οποίο δυστυχώς εξελίσσεται και σε οικονομική κρίση σε όλα τα επίπεδα, ο δήμος Παγγαίου βρίσκεται σε έναν οργασμό έργων. Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σε όλους τους οικισμούς μας, γίνονται διάφορες παρεμβάσεις, όπως ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, υποδομών, ασφαλτοστρώσεις, πλατείες, παιδικές χαρές, αλλά και έργα ύδρευσης και αποχέτευσης».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα ζωής των πολιτών και πρόσθεσε ότι ήδη άρχισε ο σχεδιασμός για την επόμενη θερινή περίοδο, η οποία, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη με την πανδημία, θα αγγίξει ίσως και θα ξεπεράσει αυτήν του 2019.

«Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό ποτέ δεν σταματάμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας…»

 «Έχουμε πάντα τις κεραίες μας ψηλά, είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και παρακολουθούμε την εξέλιξη των έργων, ενώ παράλληλα να σχεδιάζουμε και  απαιτούμε για μελλοντικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν προς όφελος των συμπολιτών μας. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό ποτέ δεν σταματάμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, δηλαδή του συνδυασμού της θάλασσας με τις ομορφιές του Παγγαίου, να αξιοποιήσουμε το γεωθερμικό πεδίο με τη μεγάλη έκταση που έχουμε εκεί. Δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν βαλτώσει όλες οι επενδύσεις, όμως πρέπει να πω ότι όντως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης που έχουμε εκεί και σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της Αλάνας, νομίζω ότι θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη ανάπτυξη», σημείωσε σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

Σημαντική η συνεισφορά στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής η ύπαρξη Πολεοδομίας στον δήμο Παγγαίου

«Το βλέπουμε ήδη και από την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής και σε αυτό συνέβαλε η προσπάθεια που κάναμε να αναλάβει ο δήμος Παγγαίου την Πολεοδομία της περιοχής μας. Ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς έτσι έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ στην προσέλκυση επενδυτών, διότι πλέον η οικιστική ανάπτυξη έχει να κάνει και με την έκδοση των οικοδομικών αδειών και την αμεσότητα που μπορούν να έχουν οι επενδύσεις. Άρα θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή περίοδος, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές προσπάθειες που γίνονται στο κομμάτι των υποδομών, όπως τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, τα οποία βοηθούν και αποτελούν μια καθοριστική παράμετρο για την ολιστική ανάπτυξη στον δήμο Παγγαίου», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του στον «Ενήμερο» ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Τουρισμός, αγροτουρισμός, οινοποιία, επεξεργασία εμπορευμάτων θα μας οδηγήσουν στο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του τόπου μας…»

«Δεν ξεχνάμε επίσης το έργο της αγροτικής οδοποιίας, που είναι ένα έργο πνοής, καθώς θα βοηθήσει πάρα πολύ τους αγρότες μας σε όλες τις περιοχές του δήμου, οι οποίοι έχουν πληγεί πολλαπλά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και την παγκόσμια κατάσταση με τις τιμές. Όλα αυτά συνδυαστικά, δηλαδή τουρισμός, αγροτουρισμός, οινοποιία, επεξεργασία εμπορευμάτων θα μας οδηγήσουν στο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Θα πρέπει να υπάρξει μια ταυτόχρονη ανάπτυξη σε όλα αυτά τα επίπεδα, γιατί το ένα συνεπικουρεί το άλλο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Προσπαθήσαμε εμείς και οι επαγγελματίες της περιοχής μας, που έδειξαν το επίπεδο υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν κι αυτή η καλή συνεργασία μας κάνει να ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες για την επόμενη τουριστική περίοδο…»

 Τέλος, σε ερώτηση για το ποιες είναι οι προσδοκίες για την επόμενη τουριστική περίοδο, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Ευελπιστούμε να αλλάξουν όλα. Υπάρχει «δίψα» από Έλληνες και ξένους που θέλουν να βρεθούν στην περιοχή μας. Πρέπει να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την «δίψα» και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Προεργασία και προετοιμασία ούτως ή άλλως γίνεται από εμάς. Το αποδείξαμε σε δυο πολύ κρίσιμες χρονιές, όπως ήταν το 2020 και το 2021. Ήταν ένα δυνατό τεστ αυτή η περίοδος της πανδημίας. Μας βρήκε όμως έτοιμους και καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Προσπαθήσαμε εμείς και οι επαγγελματίες της περιοχής μας, που έδειξαν το επίπεδο υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν κι αυτή η καλή συνεργασία μας κάνει να ευελπιστούμε σε καλύτερες ημέρες για την επόμενη τουριστική περίοδο, αναμένοντας κυριολεκτικά να εκτοξευτεί η περιοχή μας. Γι’ αυτό και προετοιμαζόμαστε στο κομμάτι προβολής της περιοχής μας, αλλά και στο κομμάτι των υποδομών. Πρέπει να μπορούν να αντέξουν οι βιολογικοί καθαρισμοί που έχουμε, να αντέξουν τα δίκτυα, να υπάρχει ανάλογη κάλυψη για να μιλάμε και να λέμε ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...