Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Ξουλόγης: Έναρξη προεκλογικού αγώνα με έμφαση σε ΔΕΥΑΑΠ και δίμηνα

Ημέρα:

spot_img

Την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας ως υποψηφίου Δημάρχου Παγγαίου, αποτέλεσε η συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Δευτέρα  4 Μαρτίου στην Ελευθερούπολη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, πρώην δήμαρχος Βασίλης Ξουλόγης.

Ο κ. Ξουλόγης στη αρχή της τοποθέτησης του αναφέρθηκε στη ΔΕΥΑΑ Παγγαίου, η οποία είπε, «είναι σε κατάσταση χρεωκοπίας» παρουσιάζοντας  στοιχεία από τον προϋπολογισμό του 2019 τα οποία μαρτυρούν ότι το χρέος έχει αγγίξει τα 3.200.000 ευρώ, από τα οποία τα 2.700.000 ευρώ περίπου είναι χρέη προς την ΔΕΗ.

«Εδώ και 2 χρόνια η ΔΕΥΑΑΠ δεν πληρώνει την ΔΕΗ. Γιατί η ΔΕΗ αφήνει την ΔΕΥΑΑ να έχει φτάσει σε τόσο μεγάλο ύψος το χρέος; Γιατί τις το επιτρέπει ενώ πάει και κόβει την ίδια στιγμή την παροχή σε έναν άνθρωπο που χρωστάει κάποια ευρώ; Εάν η ΔΕΗ προχωρήσει αύριο σε διακοπή της παροχής ρεύματος, δεν θα έχουμε νερό να πιούμε αλλά το κυριότερο δεν θα έχουν οι αγρότες να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους. Αυτό οδηγεί την ΔΕΥΑΑ με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία. Ποιος θα πληρώσει αυτά τα χρέη; Εμείς έχουμε συνηθίσει να πληρώνουμε χρέη παλαιοτέρων, πάλι εμείς θα κληθούμε από τον Σεπτέμβριο και μετά να καλύψουμε αυτό το υπέρογκο χρέος, το οποίο αυξάνεται δυστυχώς», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου και πρόσθεσε:

«Πώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιτρέπει να εκτελούνται έργα ενώ η ΔΕΥΑΑ δεν πληρώνει την ΔΕΗ, αυτό απαγορεύεται από τον νόμο. Εμείς τους είχαμε πει να μην πάνε την άρδευση στη ΔΕΥΑΑ θα την χρεοκοπήσουν, δεν μας άκουσαν και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Όταν παραδώσαμε την ΔΕΥΑΑ Παγγαίου 31/8/2014, αφήσαμε 300.000 ευρώ στο ταμείο και η ΔΕΗ πληρωνόταν κάθε μήνα. Είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι αν συνεχίσουν έτσι η ΔΕΥΑΑ θα βάλει λουκέτο. Όταν ο ισολογισμός είναι δύο χρόνια αρνητικός αυτοδίκαια μια επιχείρηση του Δήμου κλείνει. Τα χρέη μεταφέρονται στον Δήμο, δεν χαρίζονται. Άρα αυτά τα υπέρογκα χρέη θα πληρωθούν».

Η ρύθμιση του χρέους

Όσον αφορά το θέμα της ρύθμισης, ο κ. Ξουλόγης είπε: «Για να κάνεις ρύθμιση στην ΔΕΗ πρέπει να προκαταβάλεις το 30% του χρέους. Θα πήγαιναν σε ιδιωτικό πάροχο, έκαναν δημοπρασία, πως θα πας, όταν χρωστάς. Εδώ και ένα χρόνο έχουν κάνει δημοπρασία αλλά δεν έχει προχωρήσει η σύμβαση με τον ιδιώτη πάροχο».

Ο κ. Ξουλόγης έκανε και μικρή αναδρομή στο 2011 και μετά και στα όσα έγιναν όταν ως  δημοτική αρχή προσπάθησαν να συνενώσουν πέντε πρώην Δήμους. «Παραλάβαμε χρέος 10 εκ. ευρώ όταν παραλάβαμε τον Δήμο από τις συνενώσεις. Μέσα στα τρεισήμισι χρόνια πέρα από το μεγάλο έργο της συνένωσης των πέντε Δήμων και των ΔΕΥΑΑ, βάλαμε ένα μεγάλο λίθο για να βρει τα βήματα του ο Δήμος και παράλληλα εντάξαμε 70 εκ. ευρώ έργα, με πολύ δουλειά και μεράκι. Εμείς δεν φεύγαμε στις 3 το μεσημέρι από το δημαρχείο, όπως συμβαίνει τώρα και ανάβουν τα φώτα μόνο όταν έχει Δημοτικό Συμβούλιο ή όταν θέλουμε να βγάλουμε φωτογραφίες με υποψήφιους».

Τόνισε δε ότι «η σημερινή δημοτική αρχή εμφανίζει έργα 110 εκ. ευρώ, τους προκαλώ να γράψουν για πια μελέτη πρόκειται, τον τίτλο της μελέτης, την ημερομηνία της μελέτης , την ημερομηνία της δημοπρασίας, την ημερομηνία της σύμβασης για να δούμε πότε έγιναν αυτά. Αν πρόκειται για έργο τους προκαλώ επίσης να γράψουν τον τίτλο του έργου, την ημερομηνία της χρηματοδότησης του έργου, την ημερομηνία δημοπρασίας, την ημερομηνία της σύμβασης του έργου για να δούμε από αυτά τα 110 εκ. ευρώ τι τους αναλογεί και τι αναλογεί σε εμάς που έντεχνα το κρύβουν».

Σημείωσε ότι ο βιολογικός του Παγγαίου, ο οποίος δημοπρατήθηκε τον Μάρτιο του 2014 και ακόμη δεν έχει τελειώσει, όπως και ο βιολογικός του Ορφανού που δημοπρατήθηκε τον Μάιο του 2014 και ακόμη εκτελείται το έργο, δημοπρατήθηκαν επί της δική του διοίκησης και τόνισε με έμφαση «εμείς πια μεγάλα έργα θα βρούμε να συνεχίσουμε από τον Σεπτέμβριο και μετά».

Αναφέρθηκε στο  Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, λέγοντας  «το 2015 βγήκαν και είπαν ότι δεν είχανε τεχνικό πρόγραμμα γιατί τους αφήσαμε υποχρεώσεις, σήμερα το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 έχει μόνο ένα έργο στον Άγιο Ανδρέα προϋπολογισμού 25.000 ευρώ γιατί έχει έργα από το 2018 που είναι συνεχιζόμενα. Τα συνεχιζόμενα του 2014 τα δικά μας που βρήκανε δεν τα έλεγαν το 2015, τα έκρυβαν. Είναι ωραίες οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις στο facebook, αλλά το έργο που φέρνει ανάπτυξη στον Δήμο Παγγαίου δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι ζουν το όνειρο τους, το οποίο οι πολίτες του Δήμου Παγγαίου το Μάιο θα το τελειώσουν.  Οι πολίτες δεν θέλουν αυτό το όνειρο του τίποτα. Τους λέω «απολύτως τίποτε» και θυμώνουν, το λένε οι πράξεις τους. Καπηλεύονται χωρίς ντροπή το γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου. Ποιος ξεκίνησε την προσπάθεια, ποιος έκανε την πρώτη μελέτη. Υπάρχει μια συνέχεια στον Δήμο».

Τα δίμηνα και τα δικαστήρια

Ο κ. Ξουλόγης αναφέρθηκε και στα 17 δικαστήρια που είχε αυτός και οι συνεργάτες του μετά από καταγγελίες «δυστυχώς εγώ και οι συνεργάτες μου περάσαμε και άσχημες στιγμές, με τα 17 δικαστήρια που μας έστειλαν κάποιοι που ήταν αντιπολίτευση και σήμερα είναι διοίκηση. Κάποιοι που καθόμασταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σήμερα κάνουν αγώνα μαζί τους χωρίς ντροπή. Και τι επικαλούνται αυτοί οι φίλοι, ότι ο Ξουλόγης μας έστειλε στο δικαστήριο με τα δίμηνα. Ποια ήταν η καταγγελία που έκανα για τα δίμηνα και τους ενόχλησε, τα 17 δικαστήρια δεν τους ενόχλησαν. Κατήγγειλα για τα δίμηνα ότι δυόμισι χρόνια έγιναν μόνο επτά προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ  και προχωρούσαν σε προσλήψεις μέσω διμήνων. Αυτό κατήγγειλα. Και εμείς παίρναμε δίμηνα, παίρναμε όμως 30-50 ανθρώπους μέσω ΑΣΕΠ το χρόνο και παίρναμε 100 δίμηνα. Να παίρνεις όμως μόνο δίμηνα επειδή περνάνε από το γραφείο σου δεν είναι έντιμο, δεν είναι αξιοπρεπές και προσβάλεις την περηφάνια του κάθε πολίτη. Αυτό κατήγγειλα. Όμως οι συνάδελφοι που είναι σήμερα σε άλλη παράταξη δεν πρέπει να επικαλούνται τα δίμηνα ως λόγο που εντάχθηκαν στον συνδυασμό του κ. Αναστασιάδη. Ξέχασαν τα δικαστήρια που τους έστειλε η σημερινή διοίκηση».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Μακεδονικό θέμα και την ψήφο του στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίζοντας «ψήφισα παρών για την μίσθωση των λεωφορείων, άρα δεν είμαι Μακεδόνας. Εγώ δεν θα ψηφίσω καμία παράνομη δαπάνη. Γιατί, τελικά τα λεωφορεία τα πλήρωσαν η Μητρόπολη Ελευθερούπολης και ιδιώτες. Κανένας δεν μπορεί να καπηλεύεται ένα  εθνικό ζήτημα για να κάνει μικροπολιτική».

Αναφέρθηκε στο bullying που δέχονται οι υποψήφιοι του «από τον συνδυασμό της συναλλαγής» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο αγώνας που κάνουμε δεν είναι αγώνας για να κερδίσουμε τις εκλογές και να παράξουμε έργο στον Δήμο, αλλά είναι αγώνας για να φύγει ότι σάπιο υπάρχει, που ήρθε το 2014 και πρέπει να το απομακρύνουμε. Ζητάω από την κοινωνία, που το έχει καταλάβει ευτυχώς, να είναι δίπλα μας για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο του Δήμου Παγγαίου. Πρέπει να αγωνιστούμε έντιμα και καθαρά. Όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Παγγαίου γνωρίζουν ότι δεν έγινε τίποτε στα χωριά τους, πιστεύω ότι θα μας δικαιώσουν στις εκλογές του Μαΐου και θα μας δώσουν την ευκαιρία να αναλάβουμε την τύχη του Δήμου. Να δώσουμε ώθηση στον Δήμο Παγγαίου που είναι σε τέλμα αυτά τα πέντε χρόνια», τόνισε ο κ. Ξουλόγης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...