Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ακούει και συμβουλεύει τους δημότες του Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Περισσότερες από 50 ήταν οι συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης που παρείχε ο Στέργιος Κεχαγιάς, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της 9μηνης παρουσίας του στη συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Κεχαγιάς, ως άμισθος ειδικός σύμβουλος για την επικουρία του δημάρχου και την άσκηση των καθηκόντων του, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σειρά θεμάτων, όπως δημοσίων σχέσεων του δήμου με την οργάνωση, την επικοινωνία και την δημιουργία επαφών με τους πολίτες του δήμου.

Ο κ. Κεχαγιάς ασκεί καθήκοντα αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής

Επίσης παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης, προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα ανάμεσα σε αυτούς, στις υπηρεσίες του δήμου, στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του, σε θέματα πολιτικής προστασίας και εθελοντισμού, σε θέματα εκπαίδευσης, νεολαίας και πολιτισμού και γενικότερα σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης συμβάλλοντας στην στήριξη και στην υποβοήθηση του έργου του δημάρχου. Ο κ. Κεχαγιάς ασκεί καθήκοντα αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Παρέχει συμβουλές και διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες προς τον δήμαρχο στα συγκεκριμένα θέματα και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, καθώς και με φορείς του Δημοσίου για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού.

Εκτός από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης υποβλήθηκαν πολλές προφορικές αναφορές – καταγγελίες, αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο» ο κ. Κεχαγιάς, κατά το διάστημα Οκτωβρίου 2020 – Ιουνίου 2021, παρείχε συνολικά 58 συμβουλευτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης, ενώ του υποβλήθηκαν πολλές προφορικές αναφορές – καταγγελίες, αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων, επί των οποίων είτε δίνονταν οδηγίες για το πως πρέπει να κινηθούν οι πολίτες, είτε γινόταν επί τόπου επίλυση με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του γραφείου του ειδικού συμβούλου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και σε γενικότερη ενημέρωση για το αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης δικαστικής διεκδίκησης από μέρους των πολιτών, των αξιώσεών τους.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κεχαγιά, σε καμία από τις ενώπιον του υποβληθείσες αναφορές – καταγγελίες, ακόμα και γι’ αυτές που τέθηκαν στο αρχείο σε επίπεδο υποστήριξης απ’ αυτόν, δεν αφέθηκε ο πολίτης δίχως βοήθεια, συνδρομή και οδηγίες για τις όποιες περαιτέρω ενέργειές του, εκτός του γραφείου του.

Στο αρχείο τέθηκαν 10 υποθέσεις λόγω αβασιμότητας ή μη επαρκών στοιχείων ή αναρμοδιότητας…

Από το σύνολο των 58 αναφορών – καταγγελιών, ο κ. Κεχαγιάς πραγματοποίησε 41 παρεμβάσεις – διαμεσολαβήσεις, 7 είναι σε εξέλιξη, ενώ έθεσε στο αρχείο 10 υποθέσεις λόγω αβασιμότητας ή μη επαρκών στοιχείων ή αναρμοδιότητας.

Επίσης πραγματοποιήθηκε προφορική ενημέρωση προς όλους τους πολίτες για το βάσιμο ή μη του ζητήματός τους, με παροχή οδηγιών πάντοτε για περαιτέρω ενέργειες από αυτούς, ενώ επί τη ευκαιρία των παραπάνω διαμεσολαβήσεων, αλλά και των εν γένει εξελίξεων και αναγκών, προέβη σε 55 άλλες ενέργειες εντός του υπηρεσιακού του πλαισίου, όπως αυτές ορίζονται από την ανάθεση καθηκόντων του Δημάρχου Παγγαίου.

Οι κατηγορίες προβλημάτων που διατυπώνονται σε έγγραφες καταγγελίες αντανακλούν όλο το φάσμα των παραπόνων και αιτημάτων των πολιτών

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις επίσημες κι έγγραφες καταγγελίες, το γραφείο του ειδικού συμβούλου, δέχεται σχεδόν καθημερινά ερωτήματα και παράπονα για προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται, είτε με αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και γραπτή τοποθέτηση, είτε τηλεφωνικά, είτε με απευθείας διάλογο με τον ενδιαφερόμενο προς ενημέρωσή του, είτε με παραπομπή στην οικεία υπηρεσία χωρίς έγγραφες διαδικασίες. Οι κατηγορίες προβλημάτων που διατυπώνονται σε έγγραφες καταγγελίες αντανακλούν πάντως όλο το φάσμα των παραπόνων και αιτημάτων των πολιτών.

Το «ευχαριστώ» του κ. Κεχαγιά στη διοίκηση του δήμου Παγγαίου για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του

 «Σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα, την τοπική αυτοδιοίκηση και για όλους τους πολίτες, λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων που αυτή δημιούργησε, θα ήθελα να σταθώ και να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη του τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, για την συνεργασία τόσο με τον ίδιο όσο και με τον γενικό γραμματέα του δήμου, τους αντιδημάρχους, τους αιρετούς, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους υπαλλήλους του δήμου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέργιος Κεχαγιάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...