Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χρήστος Πριονίδης: Με αστυνόμευση και σεβασμό στον ΚΟΚ θα μειωθούν τα τροχαία

Ημέρα:

spot_img

«Μόνο με περισσότερη αστυνόμευση, αλλά και σεβασμό από τους οδηγούς του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μπορεί να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στην κεντρική οδό της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου».

Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών, Χρήστος Πριονίδης, ερωτηθείς σχετικά με το αν μπορεί να ληφθούν κάποια μέτρα για τον συγκεκριμένο δρόμο, ο οποίος τελικά αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς το πρωί της Πέμπτης (16/1), σημειώθηκε ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα.

Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικά χρόνια κάτοικοι της περιοχής είχαν κινητοποιηθεί με επιστολή τους προς όλους τους αρμόδιους φορείς ζητώντας να ληφθούν επιτέλους μέτρα που θα ελαχιστοποιήσουν αν όχι εκμηδενίσουν τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έγινε κάτι προς την κατεύθυνση υλοποίησης αυτού του αιτήματος.

«Είναι δύσκολο να παρθούν κάποια μέτρα για τον συγκεκριμένο δρόμο, γιατί το όλο ζήτημα περιπλέκεται με την ερμηνεία του νόμου…»

«Είναι δύσκολο να παρθούν κάποια μέτρα για τον συγκεκριμένο δρόμο, γιατί το όλο ζήτημα περιπλέκεται με την ερμηνεία του νόμου. Απαγορεύεται για παράδειγμα να τοποθετήσουμε «σαμαράκια» ή τους «κόφτες» ταχύτητας, όπως αυτούς που είναι τοποθετημένοι στο οδόστρωμα πριν τους σταθμούς διοδίων. Ραντάρ από την άλλη είναι επίσης δύσκολο να μπει, οπότε μας μένει μόνο η τήρηση των ορίων ταχύτητας, αφού θεωρητικά ο οδηγός δεν μπορεί να υπερβεί το όριο των 50 χλμ. την ώρα, όπως δείχνουν και οι πινακίδες που υπάρχουν. Άρα είναι καθαρά θέμα οδηγικής συμπεριφοράς και συμμόρφωσης των οδηγών με τα δεδομένα του συγκεκριμένου δρόμου», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Πριονίδης.

«Αν το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται τώρα που είναι χειμώνας και η κίνηση είναι σαφώς πολύ μικρότερη, το καλοκαίρι θα γίνει ακόμη πιο έντονο με τους τουρίστες από τα Βαλκάνια. Αν δούμε τα στατιστικά μάλιστα, προκύπτει ότι σε κάθε σχεδόν τροχαίο ατύχημα που καταγράφεται στην περιοχή μας εμπλέκεται κι ένας από αυτούς, ιδιαίτερα δε οι Βούλγαροι οδηγοί», συμπλήρωσε ακολούθως ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου.

«Προς το παρόν μένουμε στην υφιστάμενη κατάσταση και προς την άνοιξη κινούμαστε σε επίπεδο αύξησης της αστυνόμευσης. Η ασφάλεια του πολίτη για εμένα είναι πρωταρχικός στόχος»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν μπορεί να αυξηθεί η αστυνόμευση επί της συγκεκριμένης οδού, ώστε να λειτουργήσει αυτή αποτρεπτικά προς τους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, ο κ. Πριονίδης απάντησε: «Έχω κάποια σχέδια στο μυαλό μου ενόψει της θερινής περιόδου. Αυτά αφορούν το αίτημά μας για αύξηση της αστυνόμευσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μαζί με τον δρόμο του Παληού, αυτός της Νέας Περάμου είναι κυριολεκτικά καρμανιόλα, δε το συζητάμε. Δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να ακούς διαρκώς για ατυχήματα, η καρδιά πάει στην Κούλουρη. Προς το παρόν μένουμε στην υφιστάμενη κατάσταση και προς την άνοιξη κινούμαστε σε επίπεδο αύξησης της αστυνόμευσης. Η ασφάλεια του πολίτη για εμένα είναι πρωταρχικός στόχος».

«Η διαγράμμιση είναι κάτι που ήδη το έχουμε μεθοδεύσει σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας – Θα τοποθετηθούν επίσης, όπου χρειάζεται, νέες πινακίδες σήμανσης»

Τέλος, αναφορικά με το αν θα γίνει ακόμη πιο έντονη διαγράμμιση επί της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και για το αν θα αυξηθούν οι πινακίδες σήμανσης, ο κ. Πριονίδης απάντησε: «Η διαγράμμιση είναι κάτι που ήδη το έχουμε μεθοδεύσει σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον κ. Αντωνιάδη. Θα έχουμε σύντομα αποτέλεσμα. Θα τοποθετηθούν επίσης, όπου χρειάζεται, νέες πινακίδες σήμανσης όπως stop, ενώ πρέπει να αναφέρω ότι το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν οι ελαστικοί οριοδείκτες μέχρι και τα ΚΑΑΥ. Είναι ένα μέτρο που αποδίδει στο κέντρο της Νέας Περάμου και τα μηνύματα από τους πολίτες είναι ιδιαίτερα θετικά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της...

Αυξήθηκαν οι απαιτήσεις για ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Ξεπερασμένο πλέον το οργανόγραμμα του 2012 Οι απαιτήσεις για ιατρικό...

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: Ανησυχία για την εργασιακή ασφάλεια των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές αντιμετωπίζονται ως...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει οριστικά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων για φέτος!»

Σε επιτόπια επίσκεψη που κάναμε την Παρασκευή 19 Απριλίου...

Πυρκαγιά στο γυάλινο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (23/4/2024) στο γυάλινο...

Πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκά Βραβεία Στήριξης της Επιχειρηματικότητας

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Επιχειρήσεων...