Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Χρήστος Πριονίδης: «Θα γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το νησάκι της Περάμου»

Ημέρα:

Με στόχο να αποτελέσει ένα ακόμη σημείο αναφοράς για τον δήμο Παγγαίου, φωτίστηκε πριν από μερικές ημέρες, το νησάκι που βρίσκεται στον κόλπο της Νέας Περάμου, στη δημοτική ενότητα των Ελευθερών.  

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο», ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Πριονίδης, ο οποίος ανέφερε αρχικά: «Όντως έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά σώματα στο νησάκι στον κόλπο της Νέας Περάμου, με στόχο την ανάδειξή του. Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν κι άλλα σώματα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό».

«Το νησάκι μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο, ακόμη και με σύνδεση του με την παραλία της Νέας Περάμου»

«Παράλληλα, στο νησάκι ήταν τοποθετημένοι 13 ιστοί σημαιών κι εμείς τοποθετήσαμε νέες σημαίες. Το νησάκι μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς ήδη από τη διοίκηση ακόμη του κ. Χρυσανίδη ακόμη υπήρχε η σκέψη για να ενωθεί το νησάκι με την παραλία της Νέας Περάμου. Θα γίνει και πάλι μια προσπάθεια, όντως είναι μέσα στις σκέψεις μου κι από εκεί και μετά εξαρτάται από τις υπηρεσίες, τη γραφειοκρατία κι αν μπορούμε όλα αυτά να τα ξεπεράσουμε. Θεωρώ πάντως ότι είναι εφικτό να γίνει αυτό το έργο, ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Πριονίδης.

«Τα μηνύματα των συμπολιτών μας για την ανάδειξη του μικρού νησιού με τα νέα φωτιστικά σώματα είναι θετικά θα έλεγα, ως επί το πλείστον»

Το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων στο νησάκι είναι εμφανές και αποτυπώνεται στις φωτογραφίες του προέδρου της κοινότητας της Νέας Περάμου, Μάκη Ζουμπλιού, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην σελίδα Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Περάμου, στο facebook.

«Τα μηνύματα των συμπολιτών μας για την ανάδειξη του μικρού νησιού με τα νέα φωτιστικά σώματα είναι θετικά θα έλεγα, ως επί το πλείστον. Ήταν κάτι που πολλοί περίμεναν χρόνια, άλλοι ξαφνιάστηκαν που το είδαν και τους άρεσε, αλλά σε γενικές γραμμές αποσπάσαμε θετικά σχόλια και νομίζω ότι πλέον αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς για φωτογραφίες το βράδυ, κάτι σαν μια νέα ατραξιόν για την περιοχή της Νέας Περάμου», είπε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Πριονίδης.

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαριότητας στη Νέα Πέραμο με κλάδεμα δέντρων στον πεζόδρομο

Ερωτηθείς για τις εργασίες καθαριότητας που συνεχίζονται στη Νέα Πέραμο, ο αντιδήμαρχος Ελευθερών απάντησε: «Βρεθήκαμε την Παρασκευή (1/11) στον πεζόδρομο της Νέας Περάμου, κλαδέψαμε τους φοίνικες και τα δέντρα που βρίσκονται εκεί, ενόψει μάλιστα και της γιορτής τσίπουρου που θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Με την ευκαιρία θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα σε όλους να βρεθούν στη Νέα Πέραμο, για να γευτεί τοπικό τσίπουρο, εδέσματα που θα τους ικανοποιήσουν και φυσικά διασκέδαση με μουσική, συγκροτήματα και πολιτιστικούς συλλόγους. Όσον αφορά το κλάδεμα των δέντρων, για να επανέλθω, οι παρεμβάσεις μετά το παραλιακό μέτωπο της Νέας Περάμου θα συνεχιστούν και στο εσωτερικό του οικισμού, θα μπούμε σε όλα τα στενά κι ό,τι προεξέχει και δημιουργεί πρόβλημα στην κίνηση των πεζών στα πεζοδρόμια, είτε στα αυτοκίνητα, όλα θα κλαδευτούν».

Στόχος πλέον να διασφαλιστεί η καθαριότητα στην αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας, για να μη καταντήσει και πάλι σκουπιδότοπος

Τέλος, για το θέμα της αποκατάστασης της αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας, ο κ. Πριονίδης δήλωσε: «Η πίεση του δημάρχου προς την ΕΤΑΔ ήταν μεγάλη, βοήθησαν και άλλοι, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί η αλάνα είχε καταντήσει ένας σκουπιδότοπος. Ό,τι περίσσευε στο σπίτι του καθενός, πήγαιναν και τα πετούσαν εκεί, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στον χώρο εκεί. Σκοπός είναι να διατηρηθεί αυτή η εικόνα που υπάρχει σήμερα μετά την παρέμβαση. Υπάρχουν σκέψεις και προβληματιστεί να διατηρηθεί έτσι για να μην γεμίσει σταδιακά και πάλι με σκουπίδια. Προβληματιζόμαστε λοιπόν για το πως μπορεί να διασφαλιστεί αυτό. Μακάρι να βρεθεί βέβαια και κάποιος επενδυτής για να αξιοποιήσει τον χώρο αυτό και να δημιουργηθούν δουλειές για τους συμπολίτες μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...