Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Φ.Αναστασιάδης: Ξεμπλέκει το θέμα των αναψυκτηρίων στους Αμμολόφους

Ημέρα:

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει κανονιστεί η συνάντηση ανάμεσα στο δήμο Παγγαίου και την ΕΤ.Α.Δ., ώστε να αρχίσει η διαβούλευση προκειμένου να καθοριστεί το τίμημα που θα καταβάλλει ο δήμος στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου για τα αναψυκτήρια των Αμμολόφων, τα οποία και θα δημοπρατήσει ο δήμος Παγγαίου.

Αυτό δήλωσε στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, επισκέφθηκε την ΕΤ.Α.Δ., ώστε να δοθεί μια λύση για τη διαχείριση και την παραχώρηση του χώρου στους Αμμολόφους για την εγκατάσταση των αναψυκτηρίων. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε μάλιστα ότι η γραφειοκρατία είναι αυτή που πάει το συγκεκριμένο θέμα συνέχεια πίσω.

ΕΤ.Α.Δ. και ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. σχεδιάζουν να δημοπρατήσουν την αλάνα της Ηρακλείτσας

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει εξέλιξη αναφορικά με την αξιοποίηση της αλάνας στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας, ο δήμαρχος Παγγαίου απάντησε: ”Ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι δημοτική έκταση, ωστόσο είναι στα όρια του δήμου μας. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκτελούμε αυτό το διάστημα εργασίες για τον εξωραϊσμό της περιοχής. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι η ΕΤ.Α.Δ. με το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. σκέφτονται να βγάλουν σε δημοπρασία το χώρο για αξιοποίηση. Σκέφτονται να το κάνουν άμεσα και προφανώς με σκέψη για μια μεγάλη τουριστική μονάδα”.

Τέλη Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων στο οποίο 21 δήμοι έχουν ως στόχο να μπορέσουν να διεκδικήσουν μέσα από αυτόν τον ισχυρό σύνδεσμο πόρους από την Ε.Ε., χωριστά από το Ε.Σ.Π.Α. και άλλα προγράμματα.

Μάλιστα αποφασίστηκε ότι στο τέλος Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Δικτύου όπου θα παρουσιαστούν πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε., ενώ θα μετέχουν μέλη της ελληνογερμανικής συνέλευσης και πολλές εταιρείες που συνεργάζονται με τους δήμους.

Στόχος Αστυνομία και Ειρηνοδικείο να μετακομίσουν στο παλιό κτήριο της Δ.Ο.Υ. Ελευθερούπολης

Τέλος, ο δήμαρχος Παγγαίου μίλησε και για τη συνάντηση που είχε μαζί με τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να συζητήσουν το θέμα της μετακόμισης του Αστυνομικού τμήματος στο κτήριο της παλιάς Δ.Ο.Υ. Ελευθερούπολης.

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, κάτι τέτοιο εξυπηρετεί, καθώς θα σταματήσει η Αστυνομία κι άρα ο Έλληνας φορολογούμενος, να πληρώνει το ενοίκιο των 3.200 ευρώ το μήνα, ενώ στον ίδιο χώρο πρόκειται να μετακομίσει και το Ειρηνοδικείο.

Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο Παγγαίου είναι ένα θέμα που πρέπει ο δήμος να το δει με την ΕΤ.Α.Δ., προκειμένου να τροποποιηθεί το παλιό Φ.Ε.Κ. και να εκδοθεί νέο για να είναι σαφής ο καθορισμός των χώρων τόσο για την Αστυνομία, όσο και για το Ειρηνοδικείο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

frost.minagric.gr: Έγκαιρη προειδοποίηση των αγροτών για φαινόμενα παγετού

O παγετός αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες καταστροφής της φυτικής...

Θετική διάθεση και αισιοδοξία στην πίτα των υπαλλήλων της Π. Ε. Καβάλας

Σε ατμόσφαιρα θετικής διάθεσης και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/2/2023),...

«Ειπέ τη Εκκλησία… Προκόπιος συνέγραψεν εν Εγκυκλίοις φήσας»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος...

10 μετάλλια για τον ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας

Ολοκληρώθηκε το πρώτο προκριματικό πρωτάθλημα της ΕΤΑΒΕ για το...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...