Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Φίλιππος Αναστασιάδης: «Για εμάς οι εκλογές είχαν τελειώσει στις 25 Μάη…» Βασίλης Ξουλόγης: «Δεν δικαιωθήκαμε από το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε από την θέση της αντιπολίτευσης»

Ημέρα:

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 1469/2105), στην αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο τέως δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, σε βάρος της απόφασης του εκλογοδικείου Καβάλας πέρυσι τον Ιούνιο, με την οποία ο νυν δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης, κέρδισε τις δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 με διαφορά 36 ψηφοδελτίων.

Για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μίλησαν στον «Ενήμερο», τόσο ο δήμαρχος Παγγαίου και επικεφαλής της παράταξης «Ναι Μπορούμε», Φίλιππος Αναστασιάδης, όσο και ο τέως δήμαρχος Παγγαίου και επικεφαλής της παράταξης «Σωστή Επιλογή», Βασίλης Ξουλόγης.

«Για εμάς οι εκλογές είχαν τελειώσει στις 25 Μάη…»

«Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη. Αν και δεν θέλω να προτρέχω για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, νομίζω ότι το αίτημα του κ. Ξουλόγη ήταν εντελώς παράλογο. Ήταν βέβαια δικαίωμα του, αλλά ήταν και φαιδρό από την άλλη να ξεσηκώνει τον κόσμο και να παραπλανά μάλιστα τους συνεργάτες του για μια περίπτωση που διαφαινόταν ότι ήταν ξεκάθαρη. Για εμάς οι εκλογές είχαν τελειώσει ούτως ή άλλως στις 25 Μάη, το είχα δηλώσει άλλωστε από τότε. Η διαφορά μπορεί να ήταν μικρή, αλλά οι δημότες του Παγγαίου μας έδωσαν την νίκη, μια συντριπτική ανατροπή, όπως αποδείχτηκε την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε για τον δήμο μας. Από την πρώτη στιγμή σηκώσαμε τα μανίκια και είμαστε στις επάλξεις για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχει γενικά η χώρα, αλλά και ο δήμος μας από την «κληρονομιά» των τόσων εκατομμυρίων υποχρεώσεων που μας έχει αφήσει ο προηγούμενος δήμαρχος. Αυτό είναι μια αλήθεια, υπάρχουν στοιχεία που το αποδεικνύουν. Οι κόποι μας, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων μας, αρχίζουν να αποδίδουν. Διοικούμε με ένα διαφορετικό μοντέλο από την προηγούμενη διοίκηση και νομίζω ότι θα έχουμε άμεσα απτά αποτελέσματα για τους δημότες μας», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Δεν δικαιωθήκαμε από το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε από την θέση της αντιπολίτευσης»

«Επειδή η διαφορά των ψήφων ήταν μικρή, 36 ψηφοδέλτια σε σύνολο 24.000 ψηφισάντων, θέλαμε να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα κι έτσι προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μετά από επτά μήνες, βγήκε η απόφαση, η οποία δεν έκανε δεκτή την αναίρεσή μας κι έτσι έκλεισε αυτός ο κύκλος των εκλογών της 25ης Μαΐου του 2014. Ήταν μια απαίτηση όλων των υποψηφίων μας και θέλοντας να ανταποκριθούμε και σε αυτό και να μην υπάρχει κάτι στο μυαλό ορισμένων να μας καταλογίσουν ότι δεν θέλαμε να προσφύγουμε και άρα για να μην υπάρχει καμιά σκιά, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Δεν δικαιωθήκαμε από το αποτέλεσμα, αλλά αυτή είναι η ζωή. Συνεχίζουμε από την θέση της αντιπολίτευσης για να κάνουμε αυτό που πρέπει σε ένα τοπίο με την αυτοδιοίκηση να μην είναι και στα καλύτερα της», σημείωσε από την πλευρά του στις δηλώσεις του στον «Ε» ο τέως δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλης Ξουλόγης.

Πηγή: ΕΝΗΜΕΡΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ειρήνη Βρανά: Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία της Π. Ε. Καβάλας 

Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023,...

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να...

Πως ένας πατέρας δικαιώθηκε με απόφαση σταθμό ΕΔΔΑ ενάντια στη γονική αποξένωση;

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...