Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Φίλιππος Αναστασιάδης: «Για εμάς οι εκλογές είχαν τελειώσει στις 25 Μάη…» Βασίλης Ξουλόγης: «Δεν δικαιωθήκαμε από το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε από την θέση της αντιπολίτευσης»

Ημέρα:

spot_img

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 1469/2105), στην αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο τέως δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, σε βάρος της απόφασης του εκλογοδικείου Καβάλας πέρυσι τον Ιούνιο, με την οποία ο νυν δήμαρχος, Φίλιππος Αναστασιάδης, κέρδισε τις δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 με διαφορά 36 ψηφοδελτίων.

Για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μίλησαν στον «Ενήμερο», τόσο ο δήμαρχος Παγγαίου και επικεφαλής της παράταξης «Ναι Μπορούμε», Φίλιππος Αναστασιάδης, όσο και ο τέως δήμαρχος Παγγαίου και επικεφαλής της παράταξης «Σωστή Επιλογή», Βασίλης Ξουλόγης.

«Για εμάς οι εκλογές είχαν τελειώσει στις 25 Μάη…»

«Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη. Αν και δεν θέλω να προτρέχω για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, νομίζω ότι το αίτημα του κ. Ξουλόγη ήταν εντελώς παράλογο. Ήταν βέβαια δικαίωμα του, αλλά ήταν και φαιδρό από την άλλη να ξεσηκώνει τον κόσμο και να παραπλανά μάλιστα τους συνεργάτες του για μια περίπτωση που διαφαινόταν ότι ήταν ξεκάθαρη. Για εμάς οι εκλογές είχαν τελειώσει ούτως ή άλλως στις 25 Μάη, το είχα δηλώσει άλλωστε από τότε. Η διαφορά μπορεί να ήταν μικρή, αλλά οι δημότες του Παγγαίου μας έδωσαν την νίκη, μια συντριπτική ανατροπή, όπως αποδείχτηκε την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε για τον δήμο μας. Από την πρώτη στιγμή σηκώσαμε τα μανίκια και είμαστε στις επάλξεις για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχει γενικά η χώρα, αλλά και ο δήμος μας από την «κληρονομιά» των τόσων εκατομμυρίων υποχρεώσεων που μας έχει αφήσει ο προηγούμενος δήμαρχος. Αυτό είναι μια αλήθεια, υπάρχουν στοιχεία που το αποδεικνύουν. Οι κόποι μας, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων μας, αρχίζουν να αποδίδουν. Διοικούμε με ένα διαφορετικό μοντέλο από την προηγούμενη διοίκηση και νομίζω ότι θα έχουμε άμεσα απτά αποτελέσματα για τους δημότες μας», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Δεν δικαιωθήκαμε από το αποτέλεσμα, συνεχίζουμε από την θέση της αντιπολίτευσης»

«Επειδή η διαφορά των ψήφων ήταν μικρή, 36 ψηφοδέλτια σε σύνολο 24.000 ψηφισάντων, θέλαμε να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα κι έτσι προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μετά από επτά μήνες, βγήκε η απόφαση, η οποία δεν έκανε δεκτή την αναίρεσή μας κι έτσι έκλεισε αυτός ο κύκλος των εκλογών της 25ης Μαΐου του 2014. Ήταν μια απαίτηση όλων των υποψηφίων μας και θέλοντας να ανταποκριθούμε και σε αυτό και να μην υπάρχει κάτι στο μυαλό ορισμένων να μας καταλογίσουν ότι δεν θέλαμε να προσφύγουμε και άρα για να μην υπάρχει καμιά σκιά, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Δεν δικαιωθήκαμε από το αποτέλεσμα, αλλά αυτή είναι η ζωή. Συνεχίζουμε από την θέση της αντιπολίτευσης για να κάνουμε αυτό που πρέπει σε ένα τοπίο με την αυτοδιοίκηση να μην είναι και στα καλύτερα της», σημείωσε από την πλευρά του στις δηλώσεις του στον «Ε» ο τέως δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλης Ξουλόγης.

Πηγή: ΕΝΗΜΕΡΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημήτρης Πιπεργιάς: Κινούμαστε με σοβαρότητα, συνέπεια και εργατικότητα

«Η «Ελληνική Λύση» παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό ευρωψηφοδέλτιο /...

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...