Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Τα παράπονα πλέον στον «Συμπαραστάτη»

Ημέρα:

spot_img

Απαραίτητη χαρακτηρίζει την καθιέρωση του θεσμού του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», ο Στέργιος Κεχαγιάς, ο οποίος εκλέχθηκε στη θέση αυτή στον Δήμο Παγγαίου, ύστερα από πρόταση της διοίκησης.  

«Είναι μεγάλη μου τιμή, τόσο η πρόταση από τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, όσο και η αυξημένη πλειοψηφία με την οποία εκλέχθηκα «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» του Δήμου Παγγαίου», επισήμανε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» μετά την εκλογή του ο κ. Κεχαγιάς.

«Αποστολή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» είναι η καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, η διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, η βελτίωση εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων και η αποσυμφόρηση του δημάρχου»

«Θεωρώ ότι ο θεσμός αυτός είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την τοπική αυτοδιοίκηση. Πολυσυζητημένα προβλήματα, κακοδιοίκησεις στους Δήμους, παράπονα πολιτών, αλλά πολλές φορές και υπερφόρτωση του δημάρχου από αιτήματα και παράπονα μεμονωμένων πολιτών και ομάδων, μέσω του θεσμού αυτού θα πάψουν να υφίστανται. Ήταν απαραίτητη και αναγκαία η καθιέρωση του εν λόγω θεσμού, για να υπάρξει αποσυμφόρηση και των διοικητικών υπηρεσιών. Άλλωστε και κατά τον νόμο αποστολή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» είναι η καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, η διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, η βελτίωση εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων και η αποσυμφόρηση του δημάρχου, αλλά και των υπολοίπων αιρετών οργάνων, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή επικοινωνία, αλλά και διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και την καλή συνεργασία των ίδιων των διοικητικών και δημοτικών υπηρεσιών μεταξύ τους», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Στέργιος Κεχαγιάς.

«Bούλησή μου αποτελεί να λειτουργήσει ο θεσμός και απογευματινές ώρες, ώστε πέρα από την έγγραφη ή την ηλεκτρονική επικοινωνία που θα έχουν οι δημότες μαζί μου, να υπάρχει και φυσική συνάντηση τα απογεύματα…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το πότε αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, αλλά και για το αν έχει βρεθεί ο χώρος όπου θα υποδέχεται τους δημότες, ο κ. Κεχαγιάς απάντησε: «Η ανάληψη των καθηκόντων γίνεται αμέσως μετά την καθαρογραφή της απόφασης και τη διαδικασία που ακολουθείται από εκεί και πέρα από τις διοικητικές υπηρεσίες. Σίγουρα το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι βούλησή μου αποτελεί να λειτουργήσει ο θεσμός αυτός και απογευματινές ώρες, ώστε πέρα από την έγγραφη ή την ηλεκτρονική επικοινωνία που θα έχουν οι δημότες μαζί μου, να υπάρχει και φυσική συνάντηση τα απογεύματα, για να διευκολύνονται και οι εργαζόμενοι που θέλουν να εκφράσουν το παράπονό τους ή να λύσουν ζητήματα που δημιουργούνται από δυσλειτουργία διαφορετικών παραγόντων. Ο χώρος νομίζω ότι ήδη ετοιμάζεται και θα βρίσκεται εντός του δημαρχείου Παγγαίου, ώστε να υπάρχει και εύκολη πρόσβαση από όλους τους δημότες ή σε όμορο κτήριο που ανήκει στην υπηρεσία του Δήμου».

«Πλέον το σλόγκαν που διαχέεται στην κοινωνία, είναι «το τέρμα τα παράπονα στον δήμαρχο, από εδώ και στο εξής τα παράπονα στον «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»

Σε ερώτηση για το κατά πόσο έτοιμος είναι να ακούει τα παράπονα των δημοτών και των επιχειρηματιών του Δήμου Παγγαίου, ο Στέργιος Κεχαγιάς απάντησε: «Πλέον το σλόγκαν που διαχέεται στην κοινωνία, είναι  «το τέρμα τα παράπονα στον δήμαρχο, από εδώ και στο εξής τα παράπονα στον «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης». Οφείλω να πω ότι ο θεσμός αυτός, είναι ένας θεσμός που εφαρμόζεται στους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και πολλά χρόνια, με την ορολογία «διαμεσολαβητής». Το προέβλεπε βέβαια και ο «Καλλικράτης» με τον νόμο 3852/2010, προϋπήρχε άρα και πλέον τώρα γίνεται υποχρεωτική η εφαρμογή του, η προσπάθεια τέλος πάντων, εκλογής του θεσμού αυτού, ειδικά σε Δήμους που έχουν πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους. Οπότε είμαι πανέτοιμος για να ακούσω και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των συμπολιτών μας».

«Οι Δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτόν τον θεσμό, ώστε και να αναδειχθεί και να γίνει ένα εργαλείο, εντός της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Τέλος, για το αν θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος θεσμός μπορεί να επιτύχει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, ο Στέργιος Κεχαγιάς απάντησε: «Εκτιμώ ότι αυτό εξαρτάται από εμάς, γιατί ο θεσμός εκπροσωπείται από πρόσωπα, δεν είναι κάτι άυλο. Κατά συνέπεια εξαρτάται και από την δημοτική αρχή και από εμένα προσωπικά, αλλά θεωρώ ότι γενικότερα οι Δήμοι και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτόν τον θεσμό, ώστε και να αναδειχθεί και να γίνει ένα εργαλείο, εντός της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θεωρώ ότι όλοι με πολλή αγάπη υπηρετούμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σωτήρης Λαζαρίδης: Προχωράμε για την επόμενη μέρα όλοι μαζί

«Η προσέλευση στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. - Α.Μ. την...

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...

Κοινή ομιλία υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας με την...

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...