Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Σε ρυθμούς «Λευκής Νύχτας» κινείται η Ελευθερούπολη

Ημέρα:

Σε ρυθμούς «Λευκής Νύχτας» κινείται η Ελευθερούπολη του δήμου Παγγαίου, καθώς η αναβληθείσα λόγω καιρικών συνθηκών εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου, περιλαμβάνοντας πάρα πολλά δρώμενα, μεγάλες προσφορές στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, αλλά και τη συναυλία των STAVENTO που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Ελευθερούπολης.

Για την ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», μίλησε στον «Ενήμερο» η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτισμού του δήμου Παγγαίου, Ζωή Απαζίδου, η οποία αναφέρθηκε παράλληλα και στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

 «Είμαστε πανέτοιμοι και αυτή τη φορά, σε απόλυτη συνεργασία με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, με πάρα πολλά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους και σε αγαστή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευθερούπολης…»

«Μετά την αναβολή της «Λευκής Νύχτας» λόγω καιρού, αυτή τη φορά ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαστε πανέτοιμοι και αυτή τη φορά, σε απόλυτη συνεργασία με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, με πάρα πολλά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, αλλά και με τη μεγάλη δωρεάν συναυλία των STAVENTO που θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ. Επίσης είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευθερούπολης απ’ όπου μας ενημέρωσαν, ότι πέρα από τις υφιστάμενες εκπτώσεις θα υπάρξουν επιπλέον προσφορές, αλλά και λαχειοφόρος αγορά με μεγάλα δώρα. Περιμένουμε τον κόσμο να στηρίξει την αγορά, αλλά και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί στην Ελευθερούπολη», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις της στον «Ε» η κ. Απαζίδου.

«Ο μεγάλος μας στόχος είναι ακριβώς να στηρίξουμε την τοπική αγορά της Ελευθερούπολης, μετά από δυο πολύ δύσκολα χρόνια που περάσαμε όλοι…»

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτισμού του δήμου Παγγαίου υπογράμμισε ακόμη ότι «ο μεγάλος μας στόχος είναι ακριβώς να στηρίξουμε την τοπική αγορά της Ελευθερούπολης, μετά από δυο πολύ δύσκολα χρόνια που περάσαμε όλοι. Η «Λευκή Νύχτα» είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να στηρίξουμε την αγορά της πόλης μας. Πιστεύουμε ότι και με τη συναυλία των STAVENTO θα μας επισκεφθεί πάρα πολύς κόσμος».

Όσον αφορά για το αν υπάρχει ανησυχία λόγω της διατήρησης των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα και το αν η χρήση μάσκας θα μπορούσε να υπάρχει ως σύσταση, η κ. Απαζίδου σημείωσε: «Σίγουρα μας προβληματίζει το γεγονός ότι έχουμε πολλά κρούσματα, όμως όπως μας λένε και οι ειδικοί αυτά δεν μεταφράζονται σε νοσηλείες. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ως σύσταση νομίζω ότι θα ήταν καλό να φοράμε τη μάσκα μας όπου υπάρχει πολύς κόσμος».

Από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τη 1 το βράδυ κλείνει η Φρίξου Παπαχρηστίδη – Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ

 Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της «Λευκής Νύχτας» την Παρασκευή (29/7) θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ελευθερούπολη.

Ο κεντρικός δρόμος της πόλης (Φρίξου Παπαχρηστίδη) θα κλείσει από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ περίπου στις 7.30 θα αρχίσουν τα δρώμενα της «Λευκής Νύχτας». Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

«Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τις προηγούμενες «Λευκές Νύχτες» που έγιναν στον δήμο Παγγαίου. Θέλουμε να πάμε καλύτερα και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε. Εκτιμώ ότι θα έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Έχουμε ήδη τυπώσει και τις αφίσες μας και στα αγγλικά για να το δουν οι τουρίστες που βρίσκονται σε Νέα Πέραμο, Νέα Ηρακλείτσα και στην παραλία Οφρυνίου. Γενικότερα υπάρχει μεγάλο τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας και είμαστε θεωρώ καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές».

«Όλες οι εκδηλώσεις πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, καθώς οι πολιτιστικοί σύλλογοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους…»

Αναφορικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο του δήμου Παγγαίου, η κ. Απαζίδου επισήμανε: «Όλες οι εκδηλώσεις πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, καθώς οι πολιτιστικοί σύλλογοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Το περασμένο σαββατοκύριακο για παράδειγμα είχαμε ένα μεγάλο φεστιβάλ στη Μουσθένη, σε συνεργασία με την «Αναπτυξιακή Καβάλας». Συμμετείχαν σύλλογοι από Βουλγαρία και Ρουμανία, καθώς και τοπικοί σύλλογοι, είχαμε εδέσματα και χορούς κι ένα πολύ ωραίο διήμερο που ο κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του. Στόχος του δήμου ήταν πέρα από τις παραλίες να αναδειχθούν και τα χωριά του Παγγαίου και θεωρώ ότι ήταν μια εξαιρετική επιλογή».

Ξεχωρίζει στις 26 Αυγούστου στην «Ανακτορούπολη» της Νέας Περάμου, η συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη

«Από τις εκδηλώσεις του επόμενου διαστήματος, ξεχωρίζει στις 26 Αυγούστου στην «Ανακτορούπολη» της Νέας Περάμου, η συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Θέλουμε να κλείσουμε το καλοκαίρι με μια πολύ μεγάλη συναυλία για την οποία θα υπάρχει προπώληση εισιτηρίων, αλλά και εισιτήρια στην είσοδο φυσικά. Επίσης στις 30 Ιουλίου η Κοινωφελής διοργανώνει την Γιορτή Κρασιού στην παραλία Οφρυνίου στην Τούζλα και στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Ελευθερούπολη, στον χώρο της λαϊκής αγοράς, για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, με μια μεγάλη συναυλία, με ομιλητές κλπ», δήλωσε ακόμη η Ζωή Απαζίδου.

«Ο στόχος μας είναι να ενισχυθεί η τοπική οικονομία όσο μπορεί περισσότερο…»

Τέλος, με την ιδιότητα της ως αντιδημάρχου Οικονομικών, η κ. Απαζίδου ρωτήθηκε σχετικά με το αν το φετινό καλοκαίρι θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και απάντησε: «Αυτός είναι ο στόχος μας, σε αυτό ελπίζουμε. Ξέρουμε ότι ζούμε δύσκολες καταστάσεις και από τον χειμώνα τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας, να ενισχυθεί η τοπική οικονομία όσο μπορεί περισσότερο. Νομίζω ότι ειδικά στο παραλιακό μέτωπο του δήμου μας τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά και ειδικά στο κομμάτι του τουρισμού και της εστίασης. Τα μηνύματα για το επόμενο διάστημα είναι πολύ καλά, αφού από τώρα ακούμε για πλήροτητες μέχρι και τον Σεπτέμβριο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...