Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Πως θα λειτουργήσει το δίκτυο απινιδωτών στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών – διασωστών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τους αυτόματους απινιδωτές εξωτερικής χρήσης σε πέντε, αρχικά, δημοτικά διαμερίσματα, ο δήμος Παγγαίου προχωρά στην εκπαίδευση και πιστοποίηση 20 και πλέον ατόμων, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Στέργιος Κεχαγιάς.

«Ο δήμος Παγγαίου, μέσω του ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος «MED 4 ALL», προχωρά στον εξοπλισμό με σύγχρονα μηχανήματα, τόσο του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης, όσο και των αγροτικών ιατρείων στα όρια του δήμου μας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κεχαγιάς.

Σε Παλαιοχώρι, Ελαιοχώρι, Ποδοχώρι, Αυλή και Μουσθένη, οι πρώτοι απινιδωτές –  Στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» θα εκπαιδευτούν 20 και πλέον πολίτες

«Ήδη έχουν εγκατασταθεί αυτόματοι απινιδωτές εξωτερικής χρήσης σε πέντε αγροτικά ιατρεία σε Παλαιοχώρι, Ελαιοχώρι, Ποδοχώρι, Αυλή και Μουσθένη. Αναμένονται πέντε ακόμη απινιδωτές από το ίδιο πρόγραμμα που θα εγκατασταθούν σε μεγάλες αθλητικές εγκατάστασεις. Ως δήμος Παγγαίου πήραμε την πρωτοβουλία και σε συνεννόηση με το παράρτημα του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη, να εκπαιδευτούν 20 και πλέον πολίτες, δηλαδή 4 με 5 άτομα από κάθε δημοτικό διαμέρισμα, όπου ήδη έχει εγκατασταθεί αυτόματος απινιδωτής εξωτερικής χρήσης», υπογράμμισε στη συνέχεια ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη.

Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σίγουρα ένας από το εκάστοτε τοπικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι από ποδοσφαιρικές ή άλλου είδους αθλητικές ομάδες, όπως και από τους πολιτιστικούς συλλόγους

 «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο εθελοντών – διασωστών που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πολύ χρήσιμα εργαλεία για την βοήθεια και την προστασία των συμπολιτών μας. Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σίγουρα ένας από το εκάστοτε τοπικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι από ποδοσφαιρικές ή άλλου είδους αθλητικές ομάδες, όπως και από τους πολιτιστικούς συλλόγους. Ειδικά δε όταν μια ομάδα θα αγωνίζεται εντός έδρας, ο εθελοντής που θα έχει επιλεγεί θα έχει μαζί του στο γήπεδο τον απινιδωτή, καθώς έχουμε δει πολλά περιστατικά στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια με αθλητές που έχασαν τη ζωή τους στον αγωνιστικό χώρο», συμπλήρωσε ακόμη στα όσα είπε για το θέμα ο Στέργιος Κεχαγιάς.

«Δίνουμε ρόλο και στα τοπικά συμβούλια για να έχουν συμμετοχή σε όλη αυτή τη δράση…»

«Οι απινιδωτές αυτοί είναι πάρα πολύ εύκολοι στη χρήση τους. Άλλωστε αυτοί που θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση το επόμενο Σάββατο (20/11) θα λάβουν και τη σχετική πιστοποίηση από το Ε.Κ.Α.Β., ότι μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν. Δεν θα πηγαίνει ο καθένας να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μηχάνημα, αλλά μόνο αυτός που έχει πιστοποίηση. Έτσι δίνουμε ρόλο και στα τοπικά συμβούλια για να έχουν συμμετοχή σε όλη αυτή τη δράση. Ήδη έχουμε ανεβάσει τα link των απινιδωτών των αγροτικών ιατρείων στον πανελλήνιο χάρτη απινιδωτών», ανέφερε στη συνέχεια ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Παγγαίου.

Συνεργασία του δήμου Παγγαίου και με τον ανθρωπιστικό σύλλογο «Kids save lives» με έδρα την Αρναία Χαλκιδικής, που εξειδικεύεται κυρίως στην εκπαίδευση μαθητών, αλλά και άλλων εθελοντών

 Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κεχαγιά, παράλληλα ο δήμος Παγγαίου έχει ξεκινήσει συνεργασία και με τον ανθρωπιστικό σύλλογο «Kids save lives» με έδρα την Αρναία Χαλκιδικής, που εξειδικεύεται κυρίως στην εκπαίδευση μαθητών, αλλά και άλλων εθελοντών.

«Έχουν ήδη ξεκινήσει κάποια σχολεία να μετέχουν σε αυτό και προτρέπουμε κι άλλα σχολεία του δήμου μας να πάρουν μέρος σε αυτή τη δράση για να γνωρίζουν τα παιδιά για την παροχή πρώτων βοηθειών. Υπάρχει και μια ηλεκτρονική εφαρμογή με εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω webinar, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί, κάνοντας εγγραφή στην εφαρμογή, να παρακολουθήσει ένα τετράμηνο σεμινάριο. Αφορά παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικους, ναυαγοσώστες, σώματα ασφαλείας κλπ.», ανέφερε σχετικά ο κ. Κεχαγιάς.

«Θέλω να ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράσταση του τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, όπως επίσης και τη διευθύντρια του Κ.Υ. Ελευθερούπολης την κ. Ντι Νάπολι»

 Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω απινιδωτές αυτοί παραλήφθηκαν στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης και δόθηκαν προς χρήση στους αγροτικούς ιατρούς των προαναφερθέντων δημοτικών διαμερισμάτων.  «Θέλω να ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράσταση του τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, όπως επίσης και τη διευθύντρια του Κ.Υ. Ελευθερούπολης την κ. Ντι Νάπολι, που ενθουσιάστηκε με αυτήν την πρωτοβουλία και είναι αρωγός μας σε όλη αυτή τη διαδικασία», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Στέργιος Κεχαγιάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...

Κοινή ομιλία υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας με την...

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...