Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
spot_img

Κώστας Γάκης: Στις 31 Μαρτίου φεύγουν οι πρόσφυγες από το Κλειστό

Ημέρα:

Για ακόμη μια φορά η διοίκηση του δήμου Παγγαίου κάνει σαφές προς την κεντρική διοίκηση ότι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, θα παραμείνουν στον χώρο μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Αυτό ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, Κώστας Γάκης, ο οποίος παράλληλα υπογραμμίζει με έμφαση ότι ο δήμος δεν μπορεί να φιλοξενήσει πλέον μετανάστες σε κανένα σημείο του.

«Η πολιτεία πρέπει να βρει συγκροτημένο χώρο για στεγάσει τους πρόσφυγες που θα αποχωρήσουν από το κλειστό της Ελευθερούπολης»

«Είμασταν από τους πρώτους δήμους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν μπροστά σε αυτό το πανανθρώπινο πρόβλημα, που είναι το προσφυγικό. Όμως κάναμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να έχει απεγκλωβιστεί ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης, καθώς είναι ένας χώρος ενεργός της τοπικής κοινωνίας και των νέων της περιοχής μας. Οι πρόσφυγες πρέπει να αποχωρήσουν από εκεί και η πολιτεία να βρει ένα χώρο συγκροτημένο για να τους στεγάσει. Το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης δεν είναι συγκροτημένος χώρος και μάλιστα τώρα που θα αρχίσουν οι ζέστες θα έχουμε πλέον και θέμα υγιεινής», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

Μνημόνιο συνεργασίας με το δήμο Γκότσε Ντέλτσεφ της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του INTERREG

«Εμείς από την πλευρά μας δεν προτείνουμε κάποιο άλλο χώρο. Είναι ξεκάθαρο προς την κεντρική διοίκηση ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από τον δήμο Παγγαίου, καθώς θα έχουμε πολλές αρνητικές επιπτώσεις ενόψει και της τουριστικής περιόδου που αρχίζει το επόμενο διάστημα. Τώρα αν υπάρξουν λίγες ημέρες πέραν της 31ης Μαρτίου μέχρι να βρεθεί ο άλλος χώρος που θα ορίσει η πολιτεία, εντάξει, δεν θα διώξουμε τους ανθρώπους, αλίμονο», συμπλήρωσε ο Κώστας Γάκης.

Αναφερόμενος τέλος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου της Τετάρτης, επισήμανε ότι από τα θέματα ξεχώρισε η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την πόλη Γκότσε Ντέλτσεφ της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG, μέσω του οποίου θα υπάρξουν πέντε έργα που, μεταξύ άλλων, θα αφορούν αναπλάσεις – αξιοποιήσεις παραδοσιακών κτηρίων, καθώς και πρόγραμμα κινητής ιατρικής μονάδας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετοιμάζει διαμαρτυρία το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Στράτος Μακρογιαννίδης: Είμαστε το «μαύρο πρόβατο», όλοι ασχολούνται με...

Συνάντηση για την διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων 

Την Τετάρτη 19/6 πραγματοποιήθηκε στον ρουφράκτη (φράγμα) της Συμβολής...

Ευχαριστήριο προς το Νοσοκομείο Καβάλας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του ΤΕΠ του Νοσοκομείου...

Σε ποιες περιοχές του νομού Καβάλας απαγορεύεται η κολύμβηση

Εκδόθηκε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (ΑΔΑ: 6ΗΙΗ7ΛΒ-ΘΤ9) σχετικά...

Ένωση Συλλόγων Γονέων: Ζητούν ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης σχολικών τμημάτων

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων...

Η καταστροφή δεν έχει σταματημό… (του Γρηγόρη Αποστολίδη)

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον ότι η πορεία της ΚΑΒΑΛΑΣ...

Το «2ο Tourism Festival – By Kourtidis Group» επιστρέφει με απίθανες εκπλήξεις!

Τι πρέπει να γνωρίζουν φέτος, όλοι όσοι επισκεφτούν την...

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με την Πρυτανεία του ΔΠΘ

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης,...