Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Κώστας Γάκης: Στις 31 Μαρτίου φεύγουν οι πρόσφυγες από το Κλειστό

Ημέρα:

Για ακόμη μια φορά η διοίκηση του δήμου Παγγαίου κάνει σαφές προς την κεντρική διοίκηση ότι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, θα παραμείνουν στον χώρο μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Αυτό ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, Κώστας Γάκης, ο οποίος παράλληλα υπογραμμίζει με έμφαση ότι ο δήμος δεν μπορεί να φιλοξενήσει πλέον μετανάστες σε κανένα σημείο του.

«Η πολιτεία πρέπει να βρει συγκροτημένο χώρο για στεγάσει τους πρόσφυγες που θα αποχωρήσουν από το κλειστό της Ελευθερούπολης»

«Είμασταν από τους πρώτους δήμους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν μπροστά σε αυτό το πανανθρώπινο πρόβλημα, που είναι το προσφυγικό. Όμως κάναμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να έχει απεγκλωβιστεί ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης, καθώς είναι ένας χώρος ενεργός της τοπικής κοινωνίας και των νέων της περιοχής μας. Οι πρόσφυγες πρέπει να αποχωρήσουν από εκεί και η πολιτεία να βρει ένα χώρο συγκροτημένο για να τους στεγάσει. Το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης δεν είναι συγκροτημένος χώρος και μάλιστα τώρα που θα αρχίσουν οι ζέστες θα έχουμε πλέον και θέμα υγιεινής», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

Μνημόνιο συνεργασίας με το δήμο Γκότσε Ντέλτσεφ της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του INTERREG

«Εμείς από την πλευρά μας δεν προτείνουμε κάποιο άλλο χώρο. Είναι ξεκάθαρο προς την κεντρική διοίκηση ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από τον δήμο Παγγαίου, καθώς θα έχουμε πολλές αρνητικές επιπτώσεις ενόψει και της τουριστικής περιόδου που αρχίζει το επόμενο διάστημα. Τώρα αν υπάρξουν λίγες ημέρες πέραν της 31ης Μαρτίου μέχρι να βρεθεί ο άλλος χώρος που θα ορίσει η πολιτεία, εντάξει, δεν θα διώξουμε τους ανθρώπους, αλίμονο», συμπλήρωσε ο Κώστας Γάκης.

Αναφερόμενος τέλος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου της Τετάρτης, επισήμανε ότι από τα θέματα ξεχώρισε η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την πόλη Γκότσε Ντέλτσεφ της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG, μέσω του οποίου θα υπάρξουν πέντε έργα που, μεταξύ άλλων, θα αφορούν αναπλάσεις – αξιοποιήσεις παραδοσιακών κτηρίων, καθώς και πρόγραμμα κινητής ιατρικής μονάδας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε χρόνιο πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία

Σίσυ Ρακιντζή: Προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε μία λύση Σε...

Έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,...

Απορρίπτει την συνεργασία ο συνδυασμός της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Από τον συνδυασμό ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Αναστασίας Ιωσηφίδου, εκδόθηκε...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...