Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κολωνάκια και φέτος στον κεντρικό δρόμο της Περάμου

Ημέρα:

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα γίνει η τοποθέτηση των ελαστικών οριοδεικτών (κολωνάκια) στην κεντρική οδό της Νέας Περάμου, όπως δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, Πάρης Γρηγοριάδης.

Η τοποθέτηση τους θα είναι δοκιμαστική και φέτος θα γίνει με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα η στάθμευση των οχημάτων θα γίνεται στην πλευρά των καταστημάτων κι όχι στην πλευρά της παραλίας.

«Κάθε μέτρο έχει και τις δυσκολίες του – Εμείς τολμάμε, προχωράμε και βλέπουμε…»

«Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα στους διερχόμενους οδηγούς να μπορούν να σταματούν για λίγο στα καταστήματα και να αγοράσουν ό,τι χρειάζονται. Το ρεύμα κυκλοφορίας από την πλευρά των καταστημάτων θα είναι πλέον πιο φαρδύ και στενότερο από την πλευρά του παραλιακού μετώπου. Δεν είχε κανένα νόημα τα αυτοκίνητα να παρκάρουν από την άλλη πλευρά. Κάθε μέτρο έχει και τις δυσκολίες του. Εμείς τολμάμε, προχωράμε και βλέπουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Γρηγοριάδης.

Αποκαταστάθηκε μέρος της κεντρικής οδού της Νέας Ηρακλείτσας – Ακολουθούν τσιμεντοστρώσεις στην «ΚΟΡΕΛΚΟ»

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ελευθερών αναφέρθηκε και στην ασφαλτόστρωση που γίνεται σε ένα τμήμα της κεντρικής οδού της Νέας Ηρακλείτσας, σημειώνοντας: «Επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα στην έξοδο της Νέας Ηρακλείτσας, από την πλατεία και προς τον κεντρικό κόμβο. Σκοπός μας είναι μέσα από μικρά αλλά πολύ σημαντικά βήματα να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής όλων μας. Πρόκειται για ένα ταλαιπωρημένο δρόμο, που επιτέλους αποκαθίσταται. Έχουν ήδη γίνει όλες οι προεργασίες, ολοκληρώθηκε το δίκτυο ομβρίων και την Πέμπτη (17/5) τοποθετείται και η νέα άσφαλτος».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Γρηγοριάδη, το επόμενο βήμα αποκατάστασης οδών αφορά την περιοχή «ΚΟΡΕΛΚΟ» στη Νέα Πέραμο, όπου θα γίνουν τσιμεντοστρώσεις σε αρκετούς δρόμους του συνοικισμού.

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των ακτών από το ειδικό μηχάνημα

Όσον αφορά τον καθαρισμό των παραλιών της δημοτικής ενότητας Ελευθερών, αλλά και την απομάκρυνση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων από αυτές, ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε: «Είναι η τρίτη χρονιά που το ειδικό μηχάνημα καθαρίζει τις παραλίες του δήμου Παγγαίου. Θα ακολουθήσει το ξήλωμα των ομπρελών, των τραπεζοκαθισμάτων κι όποιων άλλων κατασκευών βρίσκονται στον αιγιαλό. Η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες μας είναι δικαίωμα όλων. Την προστασία αυτού του δικαιώματος την έχουν οι Ο.Τ.Α. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας η εκκαθάριση του αιγιαλού από οποιαδήποτε αυθαίρετη τοποθέτηση ιδιωτικών αντικειμένων.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της παραλιακής ζώνης της Νέας Ηρακλείτσας (αλάνα μέχρι Ρέμβη), ακολούθησε η παραλία της Νέας Περάμου, των Αμμολόφων, της Σαρακήνας και αυτή τη στιγμή το μηχάνημα βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Ορφανού».

Τέλος, όσον αφορά την κοπή των χόρτων, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών υπογράμμισε ότι από την Πέμπτη (17/5) εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, γεγονός που θα συμβάλλει στην ακόμη καλύτερη εικόνα της περιοχής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...