Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ: Πλήθος επισκεπτών στην “Ημέρα Τσίπουρου 2015”

Ημέρα:

Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε, για ακόμα μια χρονιά, η χθεσινή διοργάνωση της «Ημέρας Τσίπουρου», η οποία έχει διακριθεί στο παρελθόν, αποσπώντας το πρώτο βραβείο της καλύτερης διοργάνωσης για την προβολή τοπικών προϊόντων ανάμεσα σε 9 συμμετοχές σε πανελλαδικό επίπεδο, που διοργάνωσαν από κοινού, ο δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με τους αμβυκούχους και τους αμπελοκαλλιεργητές του δήμου στον παραλιακό πεζόδρομο της δημοτικής κοινότητας Νέας Περάμου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε πλήθος επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν το εξαιρετικής ποιότητας τοπικό τσίπουρο καθώς και ποικιλία εδεσμάτων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας αποστακτικής περιόδου, ενώ μετά το πέρας της τελετής ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για ακόμα μια χρονιά γίνεται μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση προκειμένου να αναδείξουμε το φημισμένο τσίπουρο της περιοχής, η οποία έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά να αναδείξει, με ευνοϊκό μικροκλίμα  για την καλλιέργεια των σταφυλιών της περιοχής μας, τα οποία έχουν παγκόσμια φήμη όπως και τις ελιές. Σήμερα είναι η ημέρα που θα αγιάσουμε το τσίπουρο της περιοχής το οποίο απολαμβάνουμε όχι μόνο τοπικά αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Η διάκριση που λάβαμε πέρυσι ως δήμος για τη διοργάνωση της Ημέρας Τσίπουρου, μάς έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε μια πολύ καλή προετοιμασία φέτος και να εστιάσουμε στην όσο το δυνατόν καλύτερη και ευρύτερη προβολή των τοπικών μας προϊόντων».

Το μουσικοχορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης πλαισιώθηκε από τον Μορφωτικό  Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Ηρακλείτσας «Άγιος Γεώργιος», την Στέγη Πολιτισμού Φωλεάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερών,  τους Φίλους Παραδοσιακού Χορού Πνευματικού Κέντρου Μεσότοπου -Καραβαγγέλη και τον Σύλλογο Λημνιών Νομού Καβάλας, ενώ ακολούθησε πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, την εταιρία Αφοί Κωνσταντή,  την εταιρία ΄΄ROYAL΄΄ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΑΦΟΙ ΑΒΕΕ, τα Αρτοποιεία Φελλαχίδη και την κα. Μαρία Τσίγκα, την εταιρία «Philippos Olives» και την «MACPAC AEBE» για την ευγενή χορηγία τους, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας:  ΕΡΤ, Ράδιο space fm 92.2 , Πόντος Λελέβωσε 101,3. Παράλληλα, η δημοτική  επιχείρηση θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους αμβρυκούχους της περιοχής για την προσφορά τσίπουρου, μεταξύ των οποίων τους κ.κ. Φώτη Μυτιληναίο, Χαράλαμπο Χρυσανίδη, Κώστα Κωνσταντάρα, Ανέστη Τριανταφυλλίδη, Χρυσόμαλλο Κυριαζή, Βασίλη Πακαταρίδη και Χρυσοβαλάντη Κανλή καθώς και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για τη συμμετοχή τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σάββας Αργυράκης: Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά

«Όπως πήγαμε συντεταγμένα, έτσι φύγαμε και συντεταγμένα, με το...

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο «ΑΥΛΑΙΑ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ “Κάθε ιστορία είναι μια διαδρομή...

Τι πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε για το έγκλημα της παραβίασης υποχρέωσης   διατροφής;

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα θα σας αποκαλύψω ό,τι...

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στον Τουρισμό

Γιάννης Μαρκιανός: Επισκεφθήκαμε την δομή των μεταναστών για να...

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης: Θα τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ...

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του...

Στα κορυφαία της Ευρώπης το Κέντρο Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Κουτούκι του Σαρρή πραγματοποιήθηκε...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται με 24 νέους νοσηλευτές»

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο...