Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Δήμος Παγγαίου: Τελεσιγραφο στο κράτος για τους πρόσφυγες

Ημέρα:

spot_img

Τελεσίγραφο προς την κεντρική διοίκηση στέλνει με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου, σχετικά με το μείζον θέμα του προσφυγικού και των 200 περίπου ατόμων που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης εδώ και σαράντα ημέρες.

Μετά από πολύωρη συζήτηση, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του σώματος το βράδυ της Δευτέρας, αποφασίστηκε μέχρι την Τετάρτη να ναυλωθούν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες από το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης σε χώρο που θα προκύψει μετά από συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση, ο οποίος θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων.

‘Ήρθε η στιγμή να αντιδράσουμε υπέρ των συμφερόντων μας…”

Το θέμα συζητήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, ο οποίος ζήτησε από το σώμα να στηρίξει την παραπάνω πρόταση, που όπως υποστήριξε, θα λειτουργήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του δήμου.

Ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για απόφαση κι όχι για ψήφισμα, ενώ τόνισε ότι ”ήρθε η στιγμή να αντιδράσουμε υπέρ των συμφερόντων μας”.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ακόμη και σήμερα, παρά τα πολλά έγγραφα που έχει στείλει στην κεντρική διοίκηση, δεν έχει λάβει απαντήσεις, ενώ ανέφερε ότι αν αγνοηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, τότε αυτό θα σημαίνει προσβολή προς όλους τους δημότες της περιοχής.

Ο Φίλιππος Αναστασιάδης τόνισε επίσης ότι το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης πρέπει να εκκενωθεί από τους πρόσφυγες, ώστε να αποδοθεί στον τοπικό γυμναστικό σύλλογο, ενώ εξήρε την στάση των εθελοντών που εδώ και σαράντα ημέρες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες φιλοξενίας των προσφύγων.

Οι θέσεις της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Ξουλόγης, αφού συμφώνησε με την αναγκαιότητα να αδειάσει το κλειστό γυμναστήριο, δήλωσε ότι το κείμενο της απόφασης πρέπει να είναι προσεκτικά γραμμένο, καθώς κι ότι απαιτείται απόφαση θεσμικού οργάνου για το που θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες, ώστε να μην γυρίσει η κοινωνία εναντίον του δημοτικού συμβουλίου, στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θόδωρος Μπόνος, ανέφερε σχετικά ότι πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία στο χειρισμό του ζητήματος, ώστε να μην υπάρξει κακό τέλος σε μια καλή πορεία που υπήρξε ως τώρα με τη διαχείριση της κατάστασης, ενώ δεν ψήφισε, όπως και ο σύμβουλος της παράταξής του, Τάσος Ορφανίδης, καθώς όπως είπε, δεν ξέρει τι θα συμβεί στην περίπτωση που από την κεντρική διοίκηση πουν όχι στην μεταφορά των μεταναστών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ημερίδα «Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια» με ομιλητή τον Κώστα Φραγκογιάννη

Η Περιφέρεια ΑΜΘ κοντά στις εξελίξεις της εξωστρέφειας διοργανώνει...

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...