Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δήμος Παγγαίου: Τελεσιγραφο στο κράτος για τους πρόσφυγες

Ημέρα:

Τελεσίγραφο προς την κεντρική διοίκηση στέλνει με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου, σχετικά με το μείζον θέμα του προσφυγικού και των 200 περίπου ατόμων που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης εδώ και σαράντα ημέρες.

Μετά από πολύωρη συζήτηση, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του σώματος το βράδυ της Δευτέρας, αποφασίστηκε μέχρι την Τετάρτη να ναυλωθούν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες από το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης σε χώρο που θα προκύψει μετά από συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση, ο οποίος θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων.

‘Ήρθε η στιγμή να αντιδράσουμε υπέρ των συμφερόντων μας…”

Το θέμα συζητήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, ο οποίος ζήτησε από το σώμα να στηρίξει την παραπάνω πρόταση, που όπως υποστήριξε, θα λειτουργήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του δήμου.

Ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για απόφαση κι όχι για ψήφισμα, ενώ τόνισε ότι ”ήρθε η στιγμή να αντιδράσουμε υπέρ των συμφερόντων μας”.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ακόμη και σήμερα, παρά τα πολλά έγγραφα που έχει στείλει στην κεντρική διοίκηση, δεν έχει λάβει απαντήσεις, ενώ ανέφερε ότι αν αγνοηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, τότε αυτό θα σημαίνει προσβολή προς όλους τους δημότες της περιοχής.

Ο Φίλιππος Αναστασιάδης τόνισε επίσης ότι το κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης πρέπει να εκκενωθεί από τους πρόσφυγες, ώστε να αποδοθεί στον τοπικό γυμναστικό σύλλογο, ενώ εξήρε την στάση των εθελοντών που εδώ και σαράντα ημέρες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες φιλοξενίας των προσφύγων.

Οι θέσεις της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Ξουλόγης, αφού συμφώνησε με την αναγκαιότητα να αδειάσει το κλειστό γυμναστήριο, δήλωσε ότι το κείμενο της απόφασης πρέπει να είναι προσεκτικά γραμμένο, καθώς κι ότι απαιτείται απόφαση θεσμικού οργάνου για το που θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες, ώστε να μην γυρίσει η κοινωνία εναντίον του δημοτικού συμβουλίου, στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θόδωρος Μπόνος, ανέφερε σχετικά ότι πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία στο χειρισμό του ζητήματος, ώστε να μην υπάρξει κακό τέλος σε μια καλή πορεία που υπήρξε ως τώρα με τη διαχείριση της κατάστασης, ενώ δεν ψήφισε, όπως και ο σύμβουλος της παράταξής του, Τάσος Ορφανίδης, καθώς όπως είπε, δεν ξέρει τι θα συμβεί στην περίπτωση που από την κεντρική διοίκηση πουν όχι στην μεταφορά των μεταναστών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...