Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Δήμος Παγγαίου: Σχεδιάζεται μονάδα κομποστοποίησης στη Δ. Ε. Πιερέων

Ημέρα:

Στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας με θέμα: «Ορθολογιστική Διαχείριση των Αστικών Απορριμμάτων. Ο ρόλος του Σχολείου όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Προτάσεις και Προοπτικές», που διοργάνωσε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων «Ορφέας», στη Δημοτική Κοινότητα Νικήσιανης, το ΓΕΛ Νικήσιανης με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και του Δήμου Παγγαίου, τονίστηκε ότι η μείωση της παραγόμενης ποσότητας απορριμμάτων  θα πρέπει να αποτελεί τον μακροπρόθεσμο στόχο της  πολιτείας.

Εισηγήσεις, επί του θέματος, παρουσίασαν οι:  Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δρ. Δασολόγος ΑΠΘ, ο  Διευθυντής του ΓΕΛ Νικήσιανης, Συμεών Σαχινίδης, ο Καθηγητής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αχιλλέας Χριστοφορίδης, που ήταν και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και ο Καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, Παντελής Ζεμπέκης,

Κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής βρίσκεται το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των δημοτών. Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι ο δήμος Παγγαίου, από τα μέσα του 2015,  σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), μετά την έναρξη του προγράμματος χωριστής συλλογής γυαλιού και την τοποθέτηση των ειδικών μπλε κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών. ξεκίνησε την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασιών με το σύστημα του «Μπλε Κάδου». Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στη μελλοντική δημιουργία μονάδας κομποστοποίησης στη δημοτική ενότητα Πιερέων του δήμου Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...

Έκλεψαν 33 μετασχηματιστές από αγροτικές περιοχές

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό...

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καβάλας – Παληού

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη στις 9.30 το...

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα...

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo και μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Εξετάσεις που σώζουν ζωές

Στον κλάδο της σύγχρονης ιατρικής, ο συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής...

Sold out μέχρι και τον Μάιο όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Sold out μέχρι και τον Μάιο είναι όλες οι...