Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δήμος Παγγαίου: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για τον τουρισμό από την Βουλγαρία

Ημέρα:

spot_img

Ο δήμος Παγγαίου, στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση του τουριστικού και  πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής στην αγορά της Βουλγαρίας, συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση  «HOLIDAY & SPA EXPO», που έλαβε χώρα από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2016 στο «ΙΝΤΕREXPO CENTER» στη Σόφια, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Βουλγαρία, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Η εν λόγω συμμετοχή αποτέλεσε πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης δήμου Παγγαίου, ενώ στην αποστολή του δήμου Παγγαίου συμμετείχε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, Κώστας Γάκης, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Ελένη Μπενή, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Όλγα Αμπατζιά, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΠ, Χάρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερούπολης, Κώστας Ματσάγκος καθώς και εκπρόσωποι του δήμου, των τουριστικών καταλυμάτων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες η προσέλευση του κοινού καθώς και των τουριστικών παραγόντων ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, γεγονός που έμπρακτα αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της βουλγάρικης αγοράς για τον τομέα του τουρισμού και δη, την ελληνική αγορά.

Όλες οι αποστολές δήμων, φορέων και επαγγελματιών, αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις και κυριάρχησε η αισιοδοξία ότι τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Σε δηλώσεις της η κ. Μπενή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη φετινή συμμετοχή του δήμου Παγγαίου στην τουριστική έκθεση της Σόφιας. Αναπτύξαμε μια εξαιρετική συνεργασία με τους επαγγελματίες του δήμου Παγγαίου που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Οι επαφές μας με φορείς της Βουλγαρίας, ήταν εξίσου θετικές, ενώ εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, να επισκεφθούν άμεσα την περιοχή μας ώστε να ενδυναμωθεί η επισκεψιμότητα τουριστών από τη γείτονα χώρα. Το ενδιαφέρον όσον αφορά στον δήμο Παγγαίου επικεντρώθηκε και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες εξειδικεύονται μέσα από τα νέα ενημερωτικά θεματικά φυλλάδια που διανεμήθηκαν στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες».

Εξίσου θετική και η επαφή των επαγγελματιών της Νέας Περάμου οι οποίοι τους τελευταίους μήνες είχαν οργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συμμετοχή τους στην εν λόγω έκθεση με ξεχωριστό περίπτερο, με τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα, το σύνολο τον επαγγελματιών του δήμου Παγγαίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, την Κοινωφελή Επιχείρηση δήμου Παγγαίου και κατ’ επέκταση τον δήμο Παγγαίου για την άριστη συνεργασία κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης της Σόφιας, εισπράττοντας ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για την προβολή του τόπου.

Να σημειωθεί, ότι ο δήμος Παγγαίου ευχαριστεί θερμά τον chef του μεζεδοπωλείου «Αίθριον» στην παραλία Οφρυνίου, Απόστολο Υπερηφάνου για τη διήμερη παρουσία του και την παρασκευή εδεσμάτων με  βάση τα τοπικά προϊόντα που προσέφεραν οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.

Στο ίδιο πλαίσιο ο δήμος Παγγαίου ευχαριστεί ιδιαιτέρως:

τα Οινοποιεία Καραμπερίδη, Συμεωνίδη και Χατζηγεωργίου

τα «Προϊόντα Γης» και τον Χαράλαμπο Ν. Χρυσανίδη

τα Τυροκομικά Μάρτος

Μέλι Φελλαχίδη

τα Αρτοποιεία Γατίδη και Καρβέλι

Είδη εστίασης Στεργίου

Είδη μαναβικής Στέργιος Καραγιαννίδης

Ελιές «Philippos Olives» και Μυλωνόπουλος Γ.

την υπεραγορά της Δήμητρας Ρουμελιώτη

Αμύγδαλα Βενετσάνος

Ελαιόλαδο, Βενετία Υπερηφάνου και Αντωνιάδης estate

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...