Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Δήμος Παγγαίου: Ανάδειξη του Βυζαντινού Πύργου Απολλωνίας

Ημέρα:

Στην ανάδειξη ενός ακόμη σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου, του Βυζαντινού Πύργου Απολλωνίας, ο οποίος βρίσκεται στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης (παραλιακή Εγνατία), προχώρησαν οι υπηρεσίες του δήμου Παγγαίου.

Μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης καθαρίστηκε ο χώρος του μνημείου κι έγινε και πάλι επισκέψιμος για τους δημότες της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες. Επιπλέον τοποθετήθηκε ειδικός φωτισμός για τις νυχτερινές ώρες, που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη του σημαντικότατου αυτού μνημείου.

Χρήστος Πριονίδης: «Η περιοχή πλέον εκεί αποκτά και πάλι ζωή. Ο αρχαιολογικός χώρος μπορεί να είναι επισκέψιμος όλο το 24ωρο, τόσο για τους δημότες μας, όσο και για τους τουρίστες…»

Για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο, ο δήμος Παγγαίου έλαβε ειδική άδεια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου και την προϊσταμένη της, Σταυρούλα Δαδάκη.

«Ήταν ένα μνημείο που είχε εγκαταλειφθεί τα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον. Πήραμε την απόφαση και με τους συνεργάτες μας στην υπηρεσία Καθαριότητας, προβήκαμε στην αποψίλωση των χόρτων και στον καθαρισμό γενικότερα του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, κατόπιν φυσικά της σχετικής άδειας από την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου και της προϊσταμένης της, της κ. Δαδάκη, την οποία και ευχαριστώ. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, τοποθετήθηκε και ο ειδικός φωτισμός κι έτσι το μνημείο θα αναδειχθεί και τις νυχτερινές ώρες. Η περιοχή πλέον εκεί αποκτά και πάλι ζωή. Ο αρχαιολογικός χώρος μπορεί να είναι επισκέψιμος όλο το 24ωρο, τόσο για τους δημότες μας, όσο και για τους τουρίστες», τόνισε σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης.

Ξεκίνησε η κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτισμάτων στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Παράλληλα, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, ξεκίνησε και η κατεδάφιση ετοιμόρροπων κτισμάτων στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερών.

«Με δεδομένο ότι τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτήρια αποτελούν ζήτημα δημόσιας ασφάλειας, προβαίνουμε εφεξής πολύ γρήγορα στην αυτοψία και στη λήψη απόφασης κατεδάφισης των εν λόγω κτηρίων. Τα ετοιμόρροπα αυτά κτήρια εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. Στόχος μας είναι να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή, και το περιβάλλον ταυτόχρονα», επισημαίνει σχετικά ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών, Χρήστος Πριονίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...