Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυξητική τάση στον τουρισμό, αλλά όχι η προσδοκώμενη…

Ημέρα:

spot_img

Διαρκής αυξητική τάση του τουριστικού ρεύματος καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κεραμωτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Ωστόσο, ο κ. Μιχαηλίδης με έμφαση υπογράμμισε πως η σχετικά καλή εικόνα απέχει ακόμη αρκετά από το να χαρακτηριστεί η φετινή τουριστική περίοδος ως ικανοποιητική, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του, το διάστημα που απομένει έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, να «ισοφαρίσει» κατά κάποιο τρόπο τις απώλειες που έχουν σημειωθεί τα δυο τελευταία χρόνια.

«Γενικά η χρονιά θα κλείσει με ένα αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τα προσδοκώμενα…»

«Στην Κεραμωτή είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια διαρκής αυξητική τάση της κίνησης, καθώς το κύριο τουριστικό ρεύμα προέρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας που η κυρίαρχη αγορά είναι αυτή της Ρουμανίας. Ωστόσο, είμαστε αρκετά πίσω από το να έχουμε ένα καλό και ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η περίοδος μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι το διάστημα που απομένει θα «ισοφαρίσει» λίγο τις προηγούμενες απώλειες. Γενικά η χρονιά θα κλείσει με ένα αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τα προσδοκώμενα. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο, όσον αφορά τον τουρισμό. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε μια αρνητική εξέλιξη που αφορά την επιστροφή των επισκεπτών από τη Ρουμανία στη χώρα τους, οι οποίοι θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα. Λογικό είναι πολλοί να έχουν αλλάξει τον προγραμματισμό τους κι αυτό θα έχει σίγουρα αντίκτυπο και στην περιοχή μας», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Σάββας Μιχαηλίδης.

«Ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε πολλές παρεμβάσεις εξωραϊσμού της περιοχής μας, των υποδομών γενικότερα της Κεραμωτής…»

 Παράλληλα, ο δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ώστε την επόμενη χρονιά τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα, όσον αφορά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.

«Ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε πολλές παρεμβάσεις εξωραϊσμού της περιοχής μας, των υποδομών γενικότερα της Κεραμωτής, με το κάμπινγκ που έχει αναβαθμιστεί πολύ, αλλά και με τις παρεμβάσεις σε περιμετρικούς δρόμους και στο εσωτερικό δίκτυο. Έχουμε κάνει αγώνα δρόμου για να διατηρήσουμε την τροφοδοσία με πόσιμο νερό, κάτι που δεν είναι αυτονόητο και που γίνεται με μεγάλο κόπο. Σχεδιάζουμε έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να ολοκληρωθούν έργα ύδρευσης και φυσικά να δοθεί η δυνατότητα σύνδεσης με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, με τα δίκτυα ακαθάρτων που έχουν κατασκευαστεί, να γίνουν σωστά οι αποκαταστάσεις των ασφαλτικών και γενικότερα στην Κεραμωτή να δημιουργηθεί μια προβλήτα στο βορειοανατολικό τμήμα της, ο σχεδιασμός της οποίας τυγχάνει και της υποστήριξης της Περιφέρειας. Η προμελέτη παραδίδεται οσονούπω για να προκηρυχθεί το έργο από την ΠΑΜΘ, ώστε να έχουμε μετά δυο και πλέον έτη στα χέρια μας ένα καθαρά τεχνικό και απόλυτα σοβαρό επιχείρημα, μια ώριμη δηλαδή μελέτη, που θα αναζητά μόνο προϋπολογισμό, δηλαδή χρηματοδότηση, ώστε να δημιουργηθεί με ασφάλεια το περιβάλλον μετάβασης από και προς το νησί της Θάσου, το οποίο δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην Κεραμωτή, αλλά πολύ καλύτερες συνθήκες στο τουριστικό ρεύμα που έχει ούτως ή άλλως η Θάσος ως πρώτος προορισμός στην Περιφέρειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νέστου.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βγούμε  μπροστά στις εξελίξεις όπως πρέπει να είναι ένας δήμος σαν τον δήμο Νέστου»

«Το κρίσιμο μέγεθος τουριστικά για την περιοχή μας είναι στα χρόνια που έρχονται, γι’ αυτό κι εμείς οφείλουμε να έχουμε σοβαρές και ορθές βάσεις και προγραμματισμό, ώστε αυτά να αποτελέσουν πλεονέκτημα για την επόμενη μέρα κι όχι μειονέκτημα. Τα επιχειρησιακά μας σχέδια, στο σύνολο τους ένα προς ένα, δημιουργούν αυτές τις νέες συνθήκες. Εκτός από τον τουρισμό όμως πρέπει να δούμε και τον οικοτουρισμό, τον οποίο πρέπει από εδώ και πέρα να αναδείξουμε σε συνδυασμό με την αγροτική οδοποιία που προγραμματίζουμε για την άνοιξη του 2022, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα να δημιουργήσουμε ασφαλείς επισκεψιμότητες και στο κομμάτι του Νέστου, μέσα από προγράμματα του LEADER και τις αναπτυξιακές υποδομές διημέρευσης, φιλοξενίας, εστίασης και ψυχαγωγίας. Τα πράγματα νομίζω ότι αρχίζουν να ρέουν προς την κανονικότητα ή τουλάχιστον να διαφαίνεται ο ισοσκελισμός με ένα άδοξο παρελθόν τελευταία που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βγούμε  μπροστά στις εξελίξεις όπως πρέπει να είναι ένας δήμος σαν τον δήμο Νέστου», υπογράμμισε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο δήμαρχος Νέστου.

Καλή η επιδημιολογική εικόνα του δήμου Νέστου στην παρούσα φάση, αλλά χρειάζεται προσοχή από όλους και εμβολιασμός για όσους δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα

Τέλος, ερωτηθείς για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει στην παρούσα φάση ο δήμος Νέστου, ο Σάββας Μιχαηλίδης απάντησε: «Ο δήμος Νέστου είναι σε καλό επίπεδο επιδημιολογικά, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Θα πρέπει να εισακουστούν οι εκκλήσεις των ειδικών για τον εμβολιασμό των πολιτών που δεν το έχουν κάνει, να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και βεβαίως να μείνουμε όσο γίνεται πιο μακριά από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία θα χτυπήσει και τη δική μας περιοχή κάποια στιγμή. Είναι λογικό από τις μετακινήσεις ειδικά σε νησιά ότι μοιραία θα φέρουν τη μετάλλαξη σε όλη την Π.Ε. Καβάλας και γι’ αυτό όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...