Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Έκκληση Χρ. Πριονίδη: Μην αφήνετε οπουδήποτε τα ογκώδη απορρίμματα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Έκκληση στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου, να μην εγκαταλείπουν σε διάφορα σημεία των περιοχών τους ογκώδη αντικείμενα, απευθύνει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών, Χρήστος Πριονίδης.

Μάλιστα, παραθέτει και τη σχετική φωτογραφία, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η εικόνα αυτή δεν τιμάει κανέναν». Παράλληλα, σημειώνει με έμφαση «ευελπιστώ στην καλή συνεργασία των δημοτών με την Υπηρεσία Καθαριότητας, ώστε να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση επιβολής προστίμων».

«Ο ιδιώτης είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει προηγουμένως τον Δήμο πριν εναποθέσει τα απορρίμματα του»

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται συνεχής και παράνομη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και υπολοίπων κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιών σε διάφορα σημεία της Νέας Περάμου και των υπολοίπων Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Ελευθερών. Τα ογκώδη αντικείμενα δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε, αλλά παραλαμβάνονται από τον Δήμο Παγγαίου κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των υπευθύνων με την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλ 1) 25940 29070, 2) 25943 50033. Σε κάθε περίπτωση και στο πλαίσιο του σωστού προγραμματισμού διαχείρισης απορριμμάτων της υπηρεσίας, ο ιδιώτης είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει προηγουμένως τον Δήμο πριν εναποθέσει τα απορρίμματα του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Πριονίδης.

Ποια είναι τα πρόστιμα που προβλέπονται ανά περίπτωση

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι υποχρεούνται: Α. Να μην εκθέτουν τα ογκώδη απορρίμματα οποτεδήποτε παρά μόνον την ημέρα και λίγο πριν την ώρα που τους ανακοινώθηκε ότι θα περάσει το ειδικό απορριμματοφόρο και να τα τοποθετούν έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών ή οχημάτων και να είναι ευχερής η αποκομιδή τους. Το σημείο τοποθέτησης τους θα βρίσκεται στο πεζοδρόμιο μπροστά από την ιδιοκτησία τους (ή για περίπτωση πεζοδρόμου στο όριο της οικοδομικής τους γραμμής) ή στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων. Πρόστιμο για τους παραβάτες: 50,00 Ευρώ
Β. Απαγορεύεται η απόρριψη, εναπόθεση ή εγκατάλειψη αντικειμένων σε δημόσιους χώρους, εκτός των χώρων εκείνων που καθορίζονται από την αρμόδια αρχή. Πρόστιμο για τους παραβάτες: 200,00 Ευρώ. Τα υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιά κλπ συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα, για την εύκολη φόρτωση τους. Για τον χρόνο προσωρινής εναπόθεσης τους ισχύουν όσα αναφέρονται πιο πάνω για τα ογκώδη αντικείμενα. Πρόστιμο για τους παραβάτες: 80,00 Ευρώ. Τα φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κλπ., εάν μεν έχουν μικρό όγκο και βάρος συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και τοποθετούνται εντός των κάδων όπως τα οικιακά απορρίμματα, εάν δε, έχουν μεγάλο όγκο, ακολουθείται η διαδικασία αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων. Πρόστιμο για τους παραβάτες: 80,00 Ευρώ.

Διαφημίσεις