Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Σάββας Μιχαηλίδης: Ιδιαίτερα σημαντικό έργο το ανοιχτό κολυμβητήριο

Ημέρα:

«Είναι μία διαδικασία την οποία είχαμε προετοιμάσει από καιρό, ο προϋπολογισμός είναι συνολικά 7 εκατομμύρια ευρώ»

Για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της κατασκευής ανοιχτού κολυμβητηρίου στη Χρυσούπολη του Δήμου Νέστου με χρήση της γεωθερμίας, η σύμβαση για το οποίο υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 5.950.000,00 ευρώ και περιλαμβάνει ανοικτό κολυμβητήριο που απαρτίζεται από δύο πισίνες, εκ των οποίων μία αγωνιστική και μία εκμάθησης και χρήσης από Α.Μ.Ε.Α. Ο υπαίθριος χώρος του κολυμβητηρίου θα διαμορφωθεί ως πάρκο αναψυχής με χώρους πρασίνου, πλακόστρωτους διαδρόμους, καθιστικά παγκάκια και άλλο αστικό εξοπλισμό, όπως και θέσεις στάθμευσης. Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών του Δήμου που αφορούν την εκγύμναση και αναψυχή των δημοτών, στα προγράμματα άθλησης, στις προπονήσεις, στη διεξαγωγή αγώνων αθλητικών συλλόγων, στην εκμάθηση κολύμβησης για μικρά παιδιά, καθώς και στην αποκατάσταση μέσω κινησιοθεραπείας στο νερό για Α.Μ.Ε.Α.

«Αφού εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ακολουθεί η εγκατάσταση του εργολάβου και η αρχή της κατασκευής αυτού του έργου που είναι σημαντικό, μιας και το κομμάτι το ενεργειακό λύνεται με τη γεωθερμία…»

«Είναι μία διαδικασία την οποία είχαμε προετοιμάσει από καιρό. Το έργο είναι συνολικά 7 εκατομμύρια ευρώ και πριν λίγες ημέρες υπογράψαμε σύμβαση 5.950.000 ευρώ. Προχωράμε, αφού έχουμε πλέον ανάδοχο, στη διαδικασία όλων των σχετικών, δηλαδή την υποβολή χρονοδιαγράμματος από την εργολαβία και αφού εγκριθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ακολουθεί η εγκατάσταση του εργολάβου και η αρχή της κατασκευής αυτού του έργου που είναι σημαντικό, μιας και το κομμάτι το ενεργειακό λύνεται με τη γεωθερμία. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι ένα έργο, το οποίο θα πω στις βασικές του απαιτήσεις έχει ολοκληρωθεί από καιρό, όταν έγινε η μελέτη, υποβλήθηκε στη γενική γραμματεία, έγιναν οι διορθώσεις, πήρε έγκριση, Δηλαδή το κολυμβητήριο αυτό με την κατασκευή του θα έχει και την άδεια λειτουργίας ταυτόχρονα», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Νέστου.

«Με αυτό το έργο αναβαθμίζουμε τις αθλητικές μας υποδομές – Αυτό που μένει ανοιχτό ως θέμα είναι ένα γήπεδο κλειστό, ώστε να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις σχεδόν σε όλα τα αθλήματα…»

«Όπως αποδείχθηκε η κίνηση που κάναμε 10 χρόνια πίσω ήταν σημαντική, γιατί όταν υποβάλαμε φάκελο για να εγκριθούν τα χρήματα. Ένα από τα δικαιολογητικά του φακέλου ήταν και η άδεια από την γενική γραμματεία, που δεν είναι μία απλή υπόθεση. Είναι μια σύνθετη υπόθεση, η οποία για εμάς ήταν τακτοποιημένη από καιρό. Με αυτό το έργο αναβαθμίζουμε τις αθλητικές μας υποδομές. Η εγκατάσταση του είναι στον χώρο που βρίσκεται απέναντι από το δημοτικό γήπεδο, για το οποίο αυτή τη στιγμή τρέχει μία εργολαβία 1.300.000 ευρώ. Έχουμε υποβάλλει άλλες 600.000 ευρώ για να κάνουμε μια γενναίο αναβάθμιση, όπως επίσης ακολουθεί 1 εκ. ευρώ ακόμη, το τρίτο σκέλος, με το οποίο θα ολοκληρώσουμε αυτήν την υποδομή. Από εκεί και πέρα αυτό που μένει ανοιχτό ως θέμα, όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές, θα είναι ένα γήπεδο κλειστό, το οποίο δεν θα βρίσκεται μέσα στην αυλή του γυμνασίου – λυκείου, αλλά θα είναι στον χώρο των αθλητικών αυτών υποδομών, ώστε να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις σχεδόν σε όλα τα αθλήματα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναστολή της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας

Την αναστολή της αποχής των δικηγόρων-μελών της αποφάσισε την...

Καβάλα: Εξαπάτησε γυναίκα με την μέθοδο του τροχαίου

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 5/3, στη...

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Δεν μπορείς να «παίρνεις» ξαφνικά την περιουσία του πολίτη

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα...

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα στην Τόσκα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024...

«Από το Εξάστερο της Ανατολικής Θράκης στην Κεραμωτή»

Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ» Μεγάλη...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συντάκτης του ανθελληνικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός έκανε...

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκας Μπενβενίστε «Οι Ναυαγοί»

Η συγγραφέας - ιστορικός, Ρίκα Μπενβενίστε, παρουσίασε το απόγευμα...