Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025
Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025

Δημοσιεύτηκε η μελέτη για το νέο λιμάνι της Κεραμωτής

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Το αίτημα των κατοίκων της Κεραμωτής και του δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη για τη δημιουργία ενός νέου λιμανιού που θα απαλλάξει τον οικισμό από το κυκλοφοριακό φορτίο όσων διέρχονται προς και από το νησί της Θάσου, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Τοψίδης.

«Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή του Νέστου τη Θάσο και όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ δρομολογείται σήμερα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχης κ. Τοψίδη» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος για να προσθέσει ότι κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινάει με ένα βήμα, αναφερόμενος στο πρώτο βήμα για την κατασκευή του έργου που είναι η συγκεκριμένη μελέτη.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πριν λίγες ώρες δημοσιεύτηκε στην Ευρωπαϊκή εφημερίδα η προκήρυξη της μελέτης για την δημιουργία του νέου βόρειου κρηπιδώματος και της σύνδεσης του με το οδικό δίκτυο. Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη για την συνεργασία, τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιώργο Κυπραίο και τους αντιπεριφερειάρχες γιατί ο καθένας συνέβαλε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Με την τουριστική ανάπτυξη που έχει η περιοχή και η Θάσο πρέπει να εξετάσουμε πως θα διευκολύνουμε να υπάρχει ασφάλεια στην μετάβαση του ενός εκατομμυρίων και πλέον επισκεπτών, προς το νησί της Θάσου. Το έργο αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ήπιου αστικού περιβάλλοντος που θα διευκολύνει την τουριστική ανάπτυξη. Θα διαθέσουμε ποσό άνω του 1.340 χιλιάδων ευρώ και με αυτό η διοίκηση μας δρομολογεί μια σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της Κεραμωτής».

Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης τόνισε ότι «ευχαριστώ τον κ. Τοψίδη, τον κ. Μαρκόπουλο και όσους έχουν εμπλακεί σε ένα τόσο σημαντικό έργο, σύνδεσης με τη Θάσο που έχει καταστεί η τουριστική ναυαρχίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η τουριστική ανάπτυξη δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στην Κεραμωτή έχει γίνει προορισμός και στο άμεσο μέλλον θα φιλοξενεί μεγάλες τουριστικές επενδύσεις. Αυτό είναι ένα έργο που έρχεται από το μέλλον. Πριν φτάσουμε σε κατάσταση δυσφήμιση ερχόμαστε να συνεργαστούμε ο Α’ και ο Β’ βαθμός για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα. Ο στόχος μας βρήκε ευήκοα ώτα στον κ. Τοψίδη που έχει όραμα για την Περιφέρεια ΑΜΘ και να ευχαριστήσω για την συμβολή τους κ. Μαρκόπουλο»

Την θετική συμβολή του έργου στην τουριστική ανάπτυξη της Κεραμωτής και της Θάσου αναφέρθηκαν στις δηλώσεις του οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Τουρισμού κ. Παναγιώτης Αρχοντής. Ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε ότι «είμαστε μια διοίκηση της συνεργασίας με τους δημάρχους, έχουμε εδώ ένα εξαιρετικό δήμαρχο τον Σάββα Μιχαηλίδη με εξαιρετικό έργο. Το ίδιο θα πράξουμε και στο Δήμο Καβάλας. Δεν ήρθαμε για να κάτσουμε ήσυχα αλλά για να ανεβάσουμε την Περιφέρεια ΑΜΘ ψηλότερα. Αυτό θα το πετύχουμε με τις συνεργασίες».

Τέλος ευχαριστίες για την εξέλιξη της δρομολόγησης λύσης στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κεραμωτής, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κεραμωτής Παναγιώτης Δουκαλιάνος που ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εντυπωσιακή μείωση του προβλήματος των κουνουπιών κατά την φετινή θερινή περίοδο καθώς η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ έχει πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θάσος: Λειτουργούσαν κατάστημα σε αρχαιολογικό χώρο χωρίς άδεια

Συνελήφθη την 13-6-2025 το πρωί, σε παραλιακή περιοχή της...

Πάντα φταίνε οι άλλοι, έτσι Αλέξη; 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Η επιστροφή Τσίπρα και η πρόθεση...

Επιπλέον προσωπικό στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παγγαίου

«Η σχετική προετοιμασία του δήμου Παγγαίου για την τρέχουσα...

Και τον έκλεψε και προσπάθησε να τον σκοτώσει

Συνελήφθη την Παρασκευή (13-6-2025) το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, από...

Προτεραιότητα για τον δήμο Παγγαίου αποτελεί η Παιδεία

Ζωή Απαζίδου: H ανέγερση του 12θεσιου δημοτικού σχολείου στην...

«ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΑΝΟΙΞΗ» Συγγραφέας: ΝΙΚΗ ΕΥΕΛΠΙΔΟΥ

του Παύλου Λεμοντζή  Η «Ελληνοεκδοτική» κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βιβλίο για...

Ασαφές το τοπίο για τα δημοτικά σχολεία Πρ. Ηλία και Αγ. Παρασκευής

Ασαφές παραμένει το τοπίο σχετικά με τα δημοτικά σχολεία...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μια ζωή θρύλος! (Επιμέλεια Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης)

του Παύλου Λεμοντζή Ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και θα είναι...