Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025

Δήμος Νέστου: Συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ο «έξυπνος κόμβος» της Χρυσούπολης «οδηγός» για τα νέα έργα, κατασκευάζεται και η περιμετρική οδός

Για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση του δήμου Νέστου για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Αρχικά, ο κ. Μιχαηλίδης στάθηκε στην κατασκευή του «έξυπνου κόμβου» που λειτουργεί αυτόνομα και καταργεί τους φωτεινούς σηματοδότες, ο οποίος κατασκευάστηκε στο κέντρο της Χρυσούπολης από το 2010.

«Τελικά, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., δώσαμε τη μελέτη μας και η Περιφέρεια ενέταξε το έργο του κόμβου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. στο δικό της πρόγραμμα…»

«Ήταν ο πρώτος «έξυπνος κόμβος» στην ευρύτερη περιοχή στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η χρησιμότητα αυτού του κόμβου μας έδειξε ότι μπορούμε με ασφάλεια να λειτουργήσουμε δημιουργώντας τέτοιες κυκλοφοριακές υποδομές. Από τα 60 και πλέον τροχαία που είχε καταγεγραμμένα το βιβλίο συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι το 2010 που λειτούργησε ο κόμβος, έκτοτε είχαμε 0 ατυχήματα! Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έτσι λοιπόν κατασκευάστηκε ο κόμβος των Σφαγείων και μελετήθηκε ο κόμβος στη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. που ακριβώς είχε και έχει μία τεράστια επικινδυνότητα μέχρι να κατασκευαστεί, διότι εκεί έχουμε θρηνήσει τα τελευταία χρόνια και αρκετά θύματα από τροχαία. Εκεί η μελέτη ετοιμάστηκε και ωρίμασε το 2012. Επιχειρήσαμε τότε τη χρηματοδότηση της δεν έγινε εφικτή. Τελικά την περίοδο αυτή, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., δώσαμε τη μελέτη μας και η Περιφέρεια, την οποία ευχαριστούμε, ενέταξε το έργο στο δικό της πρόγραμμα», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Νέστου. 

«Έχουμε σχεδιάσει και κατασκευάζεται και η περιμετρική οδός, ένα πολύ σημαντικό έργο. Περιμένουμε φυσικά να εξελιχθεί ομαλά, δηλαδή η διαδικασία δημοπράτησης και κατόπιν η εκτέλεση του έργου…»

«Έγινε η ένταξη του έργου με 850.000€, ένα σημαντικό έργο αφού θα ρυθμίζει την κυκλοφορία σε ένα σημείο κομβικό. Παράλληλα, η υποχρεωτική μείωση της ταχύτητας δεν θα επιτρέπει στην μετά τον κόμβο είσοδο προς τη Χρυσούπολη την πιθανότητα ατυχημάτων αφού οι ταχύτητες εκ των πραγμάτων θα είναι πολύ μικρές βγαίνοντας από τον κόμβο. Έχουμε σχεδιάσει και κατασκευάζεται και η περιμετρική οδός, ένα πολύ σημαντικό έργο. Περιμένουμε φυσικά να εξελιχθεί ομαλά, δηλαδή η διαδικασία δημοπράτησης και κατόπιν η εκτέλεση του έργου. Έχουμε ένα σημαντικό  έργο οδικής ασφάλειας στην είσοδο, στην οποία θα πρέπει να πούμε ότι τα οχήματα έρχονται με μεγάλες ταχύτητες. Απομένουν βέβαια αρκετά πράγματα όσον αφορά την κεντρική είσοδο της πόλης που εκεί πρέπει να γίνει μία παρέμβαση, ώστε πέρα από την ασφάλεια του δρόμου να έχουμε και την αντίστοιχη οπτική βελτίωση. Όπως επίσης στη μία πλευρά που υπάρχει και το ρέμα θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να συνυπάρξει τόσο το περιβάλλον, όσο και η ασφαλής κυκλοφορία. Είμαστε και εκεί στη διαδικασία της μελέτης που θα μπορεί κάποια στιγμή ώριμη να χρηματοδοτηθεί ως εξωραϊσμός και εκείνου του κομματιού και ευελπιστούμε φυσικά στη σημερινή παλιά διασταύρωση της Εθνικής Οδού να δούμε και εκεί έναν μεγάλο κόμβο, που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία χωρίς φανάρια και με απόλυτη ασφάλεια», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σάββας Μιχαηλίδης. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης:«Το Άγιο Φως οδηγός μας για ένα καλύτερο αύριο»

«Κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα συμβολίζει τη...

Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου ΦΝΘ Στεφάνου για την Ανάσταση του Χριστού

Να αντισταθούμε και να οδηγήσωμε τους εαυτούς μας στην...

Οι τιμές στα καύσιμα πέφτουν αλλά οι φόροι παραμένουν!!!

Φώτης Πούλος: Τις μειώσεις από την πτώση της τιμής...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα της άρδευσης

Στη Χρυσούπολη βρέθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη (17/4) ο αντιπεριφερειάρχης...

«Ζεσταίνεται» η αγορά της Καβάλας ενόψει Πάσχα

Γιάννης Κελγιώργης: Ταμείο θα κάνουμε το Σάββατο πριν την...

Κάθε μέρα Πασχαλιά;

Γράφει ο Παύλος Λεμοντζής Διότι τα παλιά τα χρόνια, εκείνα...

Μετά το Πάσχα οι εργασίες για τον κυκλικό κόμβο στην Κουντουριώτου

Αλέξης Γούλας: «Τα χρονικά περιθώρια για την πλατεία Καπνεργάτη...