Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σάββας Μιχαηλίδης: Κινούμαστε μέσα σε ένα πολύ ελεγχόμενο πλαίσιο

Ημέρα:

spot_img

«Οι στόχοι στην αυτοδιοίκηση θα έλεγα ότι είναι μια συνεχής διαδικασία διεκδίκησης. Δεν έχουμε όμως αποφασιστική αρμοδιότητα, νομοθετική δηλαδή, δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποφασίζουμε μόνοι μας. Κινούμαστε μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μεν, αλλά σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες το μοντέλο αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα θα έλεγα ότι είναι πολύ ελεγχόμενο».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην τηλεόραση του CENTER και τον δημοσιογράφο Νίκο Σπιτσέρη, ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος μίλησε επί της ουσίας για τα δύο πρώτα χρόνια της εν ενεργεία θητείας του.

Πρωτοποριακό το έργο του ανοιχτού κολυμβητηρίου – Θα λειτουργεί με γεωθερμία – Θα είναι ενεργειακά σχεδόν αυτόνομο

 Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε αρχικά στα έργα που αναμένεται να ενταχθούν και να υλοποιηθούν στον δήμο Νέστου.

«Εντάξαμε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ έργα. Στο «Α. Τρίτσης», πέρα από τα 12 εκ. ευρώ, έχουμε άλλα δύο σημαντικά έργα. Το ένα είναι ύψους 7 εκ. ευρώ, για το ανοιχτό κολυμβητήριο. Ένα σημαντικό έργο που θα λειτουργεί με γεωθερμία. Είναι ένα πρωτοποριακό έργο, το πρώτο στην Ελλάδα που μειώνει το αποτύπωμα του άνθρακα και ενεργειακά είναι σχεδόν αυτόνομο, αφού προβλέπει τη δυνατότητα λειτουργίας και θέρμανσης κυρίως με τη γεωθερμία και με πάνελ. Θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει και τις άλλες ενεργειακές του ανάγκες», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Νέστου.

Πολύ καλή η συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Δρομολογήθηκε το νέο ΕΠΑ.Λ.

 «Επίσης έχουμε δρομολογήσει ένα νέο ΕΠΑ.Λ., προκειμένου να στεγάσουμε τον αυξανόμενο αριθμό μαθητών, περίπου 400 υπολογίζουμε όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Στο κτηριολογικό μας έδωσε το υπουργείο περίπου 6.000 τετραγωνικά, έχουμε 5.500 τετραγωνικά, έχουμε κι εκεί ένα σημαντικό έργο, εκτός πλαφόν κι αυτό, άλλα 14 εκ. ευρώ και φυσικά εντάχθηκαν έργα από την Π.Α.Μ.Θ. Αυτό το συγκεκριμένο έργο (κολυμβητήριο) είναι με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, με την οποία έχουμε μια καλή συνεργασία. Επίσης εντάχθηκαν έργα ύδρευσης – τηλεματικής με 4,5 εκ. ευρώ», επισήμανε ακόμη ο κ. Μιχαηλίδης.

Η Κεραμωτή χρειάζεται μια μεγάλη και οργανωμένη τουριστική μονάδα, για να αποκτήσει ταυτότητα και παράλληλα να προσκαλέσει αυτή με τον τρόπο της και άλλες μεγάλες επενδύσεις

Για τον τουρισμό και τις δυνατότητες που έχει η Κεραμωτή, ο δήμαρχος Νέστου σημείωσε: «Είμαι από αυτούς που πάντοτε υποστήριζα ότι η Κεραμωτή χρειάζεται μια μεγάλη και οργανωμένη τουριστική μονάδα, για να αποκτήσει ταυτότητα και παράλληλα να προσκαλέσει αυτή με τον τρόπο της και άλλες μεγάλες επενδύσεις. Δικαιώνομαι σε έναν βαθμό. Πρέπει να πούμε ότι η Κεραμωτή αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 100 μικρές μονάδες των 5 -10 δωματίων. Οι τελευταίες 80 έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι πλέον τουριστικός προορισμός».

Το έργο της γεωθερμίας έγινε για να χωρέσει τους πάντες. Με πρώτο και κεντρικό άξονα τους αγρότες της περιοχής

 Τέλος για το μεγάλο έργο της γεωθερμίας, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε: «Έγινε μια παρέκκλιση (από την προηγούμενη διοίκηση) και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Δεν χειρίστηκαν σωστά το θέμα αυτοί που παρέλαβαν από εμάς και λογικό, αφού δεν πίστευαν αυτή τη διαδικασία. Φρόντισαν να το ξεφορτωθούν όπως όπως ή να το δώσουν σε μια ιδιωτική εταιρεία και να ησυχάσουν. Αλλά δεν ήταν έτσι. Αυτό το έργο έγινε για να χωρέσει τους πάντες. Με πρώτο και κεντρικό άξονα τους αγρότες της περιοχής. Θα μπορούσαμε αυτό το έργο να το χρησιμοποιήσουμε πολιτικάντικα. Εγώ όμως δεν λειτούργησα ποτέ έτσι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...