Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν οι ασφαλτοστρώσεις στην Χρυσούπολη μετά από σχεδόν… 10 χρόνια

Ημέρα:

spot_img

Ένα αίτημα των δημοτών που εδώ και αρκετά χρόνια επαναλαμβανόταν με αποτέλεσμα να αποτελεί πάγια απαίτηση, υλοποιείται. Όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, κάθε χρόνο ένα κονδύλι από τα ανταποδοτικά τέλη θα διατίθεται για την ασφαλτόστρωση δρόμων του δήμου. Έτσι λοιπόν ξεκινά τις επόμενες μέρες η υλοποίηση της πρώτης μελέτης για να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες που ολοκληρώνονται μέσα στον Απρίλιο. Η μελέτη αφορά συνολικά 1,2 χιλ. μέσα στην πόλη της Χρυσούπολης, με προτεραιότητα τα νέα δημοτικά κτίρια.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι, η ασφαλτόστρωση τόσο της Χρυσούπολης όσο κι όλων των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου, αποτελούσε μια από τις δεσμεύσεις του κ. Τσομπανόπουλου, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και τον πρώτο απολογισμό της διοίκησης του, στις αρχές του περασμένου Μαρτίου. Έτσι λοιπόν υπεγράφη με τον ανάδοχο εργολάβο κ. Γιάννη Δερμετζόγλου και μάλιστα με έκπτωση που αγγίζει το 50%. Πιο συγκεκριμένα το ενημερωτικό δελτίο του Δήμου αναφέρει:

«Υπεγράφη από το Δήμο Νέστου, η σύμβαση για την ασφαλτόστρωση δρόμων της Χρυσούπολης με τον εργολάβο κ. Δερμετζόγλου Γιάννη προϋπολογισμού ύψους 620.000€ ενώ με την έκπτωση που έδωσε ο εργολάβος κατέβηκε στα 320.000€ τα οποία θα καλυφθούν από δημοτικά έσοδα. Το έργο θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες ώστε να πέσει άμεσα η άσφαλτος στους δρόμους της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου δεν είχε πέσει ούτε σπιθαμή ασφάλτου».

Δηλώσεις του αντιδήμαρχου Κώστα Παπαθεοδώρου

Σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Παπαθεοδώρου, αναφέρει:

Εκτός από την ασφαλτόστρωση θα πραγματοποιηθούν και έργα υποδομής, όπως η αποχέτευση όμβριων υδάτων, όπως στην περίμετρο του νέου γυμνασίου και του νέου παιδικού σταθμού καθώς και σε άλλες περιοχές, ώστε να επιλυθεί κι αυτό το θέμα. Το μεγαλύτερο ποσό από την συγκεκριμένη μελέτη, αφορά τα νέα σχολικά κτίρια, την οδό Μακρυγιάννη μπροστά από το 5ο δημοτικό σχολείο, την Σπετσών μπροστά από το Φάμιλυ και την Κανάρη που συνδέεται με την Εγνατίας. Επίσης θα ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι από Νικοπόλεως (Σ/Μ ΓΑΛΑΞΙΑΣ) όπως επίσης και από την πλατεία Αχλαδινής- η Σωκράτους – Ερμού που συνδέεται με την Καραμανλή.

Ακολουθούν:

Θα ακολουθήσουν με νέα μελέτη οι ασφαλτοστρώσεις των άλλων δρόμων που αφορούν τα 15 – οδοί Φιλελλήνων και Ξάνθης. Οι εργατικές κατοικίες – Αγ Δημητρίου – Ορφέως και θα συνδεθεί με την Ξάνθης. Ο Κεντρικός δρόμος από την Λαϊκή μέχρι και το Προάστιο. Καθώς επίσης και οι δρόμοι από το κυκλικό που φθάνουν στην Ποντιάδα και τον συνοικισμό Πανοράματος. Υπολογίζουμε ότι μέχρι το τέλος του μηνός Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες ώστε να προχωρήσουμε. Και εδώ να σας αναφέρω με την ευκαιρία ότι είμαστε επίσης έτοιμοι για την ανάρτηση του διαγωνισμού των παιδικών χαρών, ώστε να προχωρήσει κι αυτό το έργο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...