Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία των ΑΜΕΑ για την έλλειψη SEATRAC στην Κεραμωτή

Ημέρα:

spot_img

Εξώδικη διαμαρτυρία κατέθεσε ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ προς τον Δήμο Νέστου για την δυσκολία πρόσβασης των ΑΜΕΑ στις οργανωμένες  παραλίες της Κεραμωτής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Μάκη Κρεμμύδα ουδεμία απάντηση είχαν από την Διοίκηση του Δήμου Νέστου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κρεμμύδας «Ο Δήμος Νέστου έχει προμηθευτεί έναν αυτόματο μηχανισμό πρόσβασης στην θάλασσα από το 2016. Τοποθετείται κάθε χρόνο σε κάποια παραλία της Κεραμωτής. Και βοηθάει τα άτομα της συγκεκριμένης περιοχής και όχι μόνο μια και μιλάμε για τουριστική περιοχή με μεγάλη ροή κόσμου οπότε βοηθιούνται όλα τα άτομα με αναπηρία.

Στις 11 Ιουνίου τρέχοντος έτους αποστείλαμε την από 11/6/2019 με αριθμό πρωτ. 830/11-6-2019 επιστολή μας, με την οποία καλούσαμε να μάθουμε για την ημερομηνία εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία της συσκευής SEATRAC σε παραλία του Δήμου Νέστου,  προκειμένου να καταστεί δυνατή από τα μέλη μας αλλά και από όλα τα εμποδιζόμενα άτομα η ανεμπόδιστη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση τους στη θάλασσα, ώστε να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα τους για κολύμπι, το οποίο πέρα από συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους είναι και αδήριτη ανάγκη τους, καθώς η θαλασσοθεραπεία κάνει καλό στην υγεία.

Ωστόσο, κανείς δεν απάντησε και σε αυτή την επιστολή και όλοι οι αρμόδιοι κινήθηκαν επιδεικνύοντας αδικαιολόγητη και προσβλητική για εμάς και τα δικαιώματα μας αδιαφορία, επιπρόσθετα δεν προσχώρησαν μέχρι σήμερα, καίτοι είχαν υποχρέωση κατά παράβαση του άρθρου 21 του Συντάγματος, του Ν. 4074/2012 – Κύρωση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες (άρθρο 9 της Σύμβασης ‘Προσβασιμότητα’), του Ν. 4443/2016 και πολλών άλλων διατάξεων, στην τοποθέτηση, της συσκευής SEATRAC σε παραλία του δήμου  προκειμένου να καταστεί δυνατή από τα μέλη μας αλλά και από όλα τα εμποδιζόμενα άτομα η ανεμπόδιστη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση τους στη θάλασσα».

«Είναι υποχρέωση του δήμου Νέστου»

Ο κ. Κρεμμύδας πρόσθεσε πως «Με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις ως άνω συμβάσεις και ευρωπαϊκές οδηγίες, που έχουν κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής έννομης τάξης και η εφαρμογή τους είναι υποχρεωτική, οι δημόσιοι φορείς και ως εκ τούτου και ο Δήμος Νέστου  οφείλει μεταξύ άλλων, να εξασφαλίζει προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία σε όλα τα δημόσια κτίρια, στα μέσα μεταφοράς και στο φυσικό περιβάλλον, δίνοντας στα άτομα αυτά ίσες ευκαιρίες. Έτσι και εστάλη η εξώδικη διαμαρτυρία που θεωρείται επίσημο έγγραφο».

Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Νέστου και σύμφωνα πάντα με τον κ. Κρεμμύδα  έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει στα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα (υπερήλικες και τραυματίες) την αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή, πρόσβαση τους στις παραλίες και στη θάλασσα, ώστε αυτές να είναι ανοικτές και προσβάσιμες σε όλους χωρίς διακρίσεις εις βάρος τους, προκειμένου να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως είναι το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα, ως αναφέρθηκε και ανωτέρω είναι και αδήριτη ανάγκη τους για την προστασία και την βελτίωση της υγείας τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...