Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Ο δήμος Νέστου στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας «HOLIDAY & SPA EXPO»

Ημέρα:

Θετικές εντυπώσεις άφησε η αποστολή του Δήμου Νέστου στην διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας «HOLIDAY & SPA EXPO», στην οποία συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα. Η αποστολή αναχώρησε για την Σόφια την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και παρέμεινε μέχρι και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου συγκεντρώνοντας και φέτος μεγάλο ενδιαφέρον από τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης. Άλλωστε η Κεραμωτή για του φίλους Βούλγαρους θεωρείται πλέον ένας δημοφιλής προορισμός, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών προέρχεται από πόλεις της Βουλγαρίας.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Γιάννης Χατζηγερακούδης, σχολιάζοντας την συμμετοχή του Δήμου Νέστου, τόνισε ότι ήταν πετυχημένη από κάθε άποψη, αφού έδωσε την ευκαιρία να υπάρξει επικοινωνία και προβολή στους επισκέπτες που εκτός όλων των άλλων, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις του τόπου μας, όπως το διάσημο πλέον Ούζο Μπαμπατζίμ, το νοστιμότατο ντόπιο τυρί Τσούπρος, τις εξαιρετικές ελιές της ΕΑΣ Καβάλας, τους Κουραμπιέδες Ιωσηφίδη καθώς και ξεχωριστές συνταγές των εστιατόρων της Κεραμωτής που επιμελήθηκαν και πρόσφεραν και συγκεκριμένα μυδοπίλαφο και χταποδάκι, προωθώντας την γαστρονομία, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού τουριστικού πακέτου που προσφέρεται όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά σ όλη την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγερακούδης, με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, έχει αποφασισθεί στις 6 και 7 Μαΐου να πραγματοποιηθεί στην Κεραμωτή, ένα διήμερο γευσιγνωσίας τοπικών γεύσεων, ώστε να προβληθούν ανάλογα. Συγκεκριμένα η πρώτη μέρα θα περιλαμβάνει συνταγές μυδιού που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό προϊόν της περιοχής, ενώ την επόμενη συνταγές σαρδέλας, που είναι ένα από τα αγαπημένα ψάρια όλων των τουριστών και ειδικότερα των Βουλγάρων.

Σημαντικές και οι ιδιωτικές συμμετοχές των επαγγελματιών

Την αποστολή εκτός των πέντε μελών του Δήμου Νέστου και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου Γιάννη Χατζηγερακούδη, του Προέδρου της Αναπτυξιακής Νίκου Μαυροθαλασσίτη, τις δύο συνεργάτιδες Βάσω Πουλουκτή και Ειρήνη Σοφιανού και της μεταφράστριας Ντανιέλα Μίντεβα, ακολούθησαν και αρκετοί επαγγελματίες του τουριστικού χώρου οι οποίοι συμμετείχαν ιδιωτικά για να προβάλλουν τις επιχείρησης τους, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην παρουσία του Δήμου.

Διανομή διαφημιστικού υλικού

Σημαντική όμως ήταν και η διανομή του έντυπου υλικού που πραγματοποιήθηκε φέτος και μάλιστα στα Βουλγαρικά. Διανεμήθηκε έντυπο υλικό, DVD και αφίσες, όπως και προωθητικό υλικό για την Κεραμωτή αλλά και όλο τον Δήμο Νέστου. Κάτι που συζητήθηκε ευμενώς τόσο από το κοινό, όσο και από τις άλλες αποστολές των δήμων, που σχολίασαν ευμενώς την συμμετοχή και την οργάνωση του Δήμου Νέστου.

Σε ξεχωριστό περίπτερο ο Δήμος Νέστου

Η όλη προσπάθεια που περιελάμβανε και επαφές με εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων αλλά και με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Βουλγαρία κ. Δημοσθένη Στοίδη, πραγματοποιήθηκε σε ξεχωριστό περίπτερο που είχε στην διάθεση του ο Δήμος ώστε να μπορεί να προβάλει σωστά όλες τις τουριστικές επιλογές που διαθέτει. Όπως μας σχολίασε ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηγερακούδης, κατά την συνάντηση του με τον Έλληνα Πρέσβη, το θέμα που κυριάρχησε ήταν η δυνατότητα μετάβασης του τουριστικού κοινού κι από τα σύνορα της Κομοτηνής, ώστε να είναι πιο εύκολη και γρήγορη η πρόσβαση τους. Κυρίως για τα λεωφορεία αλλά και τα μίνι μπας, τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν άδεια διέλευσης από τον συγκεκριμένο συνοριακό σταθμό.

Η συνάντηση με τους Βούλγαρους δημοσιογράφους

Τέλος να σας αναφέρουμε ότι, η αποστολή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με δημοσιογράφους που κατέγραφαν το όλο γεγονός και να τους ενημερώσουν σχετικά με ότι προσφέρει ο Δήμος Νέστου και τις δυνατότητες που έχει ο επισκέπτης. Ξεκινώντας από τις μοναδικές παραλίες και την γαλαζοπράσινη θάλασσα μας, μέχρι και τον εναλλακτικό και Θρησκευτικό τουρισμό που προσφέρει η περιοχή.

Η έκθεση που ακολουθεί σε λίγες μέρες είναι αυτή του Βελιγραδίου, όπου επίσης θα συμμετάσχει ο Δήμος Νέστου, με αντίστοιχο περίπτερο ενημέρωσης – προβολής στο τουριστικό κοινό της Σερβίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μπάμπης Δράκος: Η Νέα Δημοκρατία  «παίζει» χωρίς αντίπαλο αυτή τη στιγμή

«Ένα ποσοστό στις Ευρωεκλογές το οποίο θα χρήζει κάποιας...

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS-ταμειακών μηχανών

Την παράταση για 1+1 μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς...

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Αντιγόνη Βαλάκου

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου...

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

Το δεύτερο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Energean...

Μακάριος Λαζαρίδης: “Να ενταχθεί η κτηνοτροφική σόγια στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις”

Αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο...

Πολλά θέματα απασχολούν το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Ζητήσαμε παράταση της εφαρμογής της διασύνδεσης των...

Επιτυχιών συνέχεια για τις μικτές Κ-14 & Κ-16 της ΕΠΣΚ

Αυλαία με πανομοιότυπες νίκες και προκρίσεις έριξαν για τη...

Δυσκολίες από την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του δήμου Καβάλας

Απόστολος Μουμτσάκης: Το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με...