Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Βαγγέλης Τσομπανόπουλος: Προτεραιότητα στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Ημέρα:

Τον απολογισμό πεπραγμένων του πρώτου χρόνου της διοίκησης στον δήμο Νέστου, καθώς και τις προτεραιότητες που θέτει για τα επόμενα  χρόνια, παρουσίασε ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στη Χρυσούπολη.

Επιγραμματικά ο απολογισμός κινήθηκε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος αφορά έργα της προηγούμενης διοίκησης, που συνεχίζει η σημερινή. Ο δεύτερος άξονας αφορά παρεμβάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας και ο τρίτος την εξοικονόμηση πόρων για τον σχεδιασμό νέων έργων.

Αναφορικά με τα συνεχιζόμενα έργα, ο κ. Τσομπανόπουλος επεσήμανε αρχικά πως τα παρέλαβε σταματημένα από την προηγούμενη διοίκηση και ανέλαβε να τα ολοκληρώσει με ταχείς ρυθμούς. Επικεντρώθηκε κυρίως στο έργο της γεωθερμίας, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μάλιστα υπάρχει ενδιαφέρον από γερμανική εταιρία για την αξιοποίησή του. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τόνισε ο δήμαρχος Νέστου, προτεραιότητα θα δοθεί στους αγρότες της περιοχής και εφόσον υπάρξουν περιθώρια, θα παραχωρηθεί ένα μέρος του σε επενδυτές.

Ένα ακόμη έργο που ολοκληρώνεται είναι αυτό του κόμβου των Σφαγείων. Όπως είπε ο κ. Τσομπανόπουλος, εδώ είχαμε μία… παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο προηγούμενος δήμαρχος Σ. Μιχαηλίδης ενώ είχε το σχεδίασε και το ενέταξε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, αρνήθηκε να ψηφίσει την παράταση του προγράμματος με το αιτιολογικό ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από την Περιφέρεια. Τελικά ο δήμος Νέστου εξασφάλισε την παράταση της χρηματοδότησης και το έργο πλησιάζει στο τέλος του, αυξάνοντας την οδική ασφάλεια στο συγκεκριμένο σημείο.

Βελτίωση της καθημερινότητας

Σειρά έργων και παρεμβάσεων στα 25 δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Νέστου υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Νέστου η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών αποτελούσε βασικό άξονα του προεκλογικού του προγράμματος και βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενδεικτικά ανέφερε τις παρεμβάσεις στα σχολεία, αφού προηγήθηκε τρίμηνος επιτόπιος έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες, τις παρεμβάσεις στο γήπεδο της Χρυσούπολης, στα Εξωχώραφα της Λεκάνης κλπ., ενώ πρόσθεσε πως έχουν προγραμματιστεί ασφαλτοστρώσεις στη Χρυσούπολη και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα.

Εξοικονόμηση πόρων, νέα έργα

Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν και προς την κατεύθυνση εξοικονόμησης πόρων. Με τον περιορισμό του προγράμματος σίτισης στα σχολεία μόνο σε μαθητές που έχουν πραγματικά ανάγκη, το κόστος έπεσε από τα 400.000 στα 45.000 ευρώ. Επίσης η αξιοποίηση του κάμπινγκ της Κεραμωτής έφερε επιπλέον έσοδα στον δήμο.

Γενικά η φιλοσοφία της διοίκησης του κ. Τσομπανόπουλου είναι να περικοπούν δαπάνες όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε να διατεθούν χρήματα για νέα έργα με στόχο πάντα την βελτίωση της καθημερινότητας. Ο δήμαρχος Νέστου επεσήμανε ωστόσο, πως δεν πρόκειται να διαθέσει κονδύλια για άσκοπες μελέτες έργων που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν, αλλά ο προγραμματισμός θα γίνει με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και τις ρεαλιστικές δυνατότητες χρηματοδότησης των έργων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου Νέστου, προβλέπεται να εξοικονομηθούν περίπου 2 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν σε έργα με αναπτυξιακό χαρακτήρα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...