Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Βαγγέλης Τσομπανόπουλος: Ούτε συζήτηση για φιλοξενία προσφύγων στη «Φωνής της Αμερικής»

Ημέρα:

Με κατηγορηματικό τρόπο ο δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, κάνει σαφές ότι οι εγκαταστάσεις της «Φωνής της Αμερικής» δεν ενδείκνυνται επ’ ουδενί για τη φιλοξενία προσφύγων.

Το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Νέστου, μαζί με τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του προαναφερθέντος χώρου, όπου ο κ. Τσομπανόπουλος τους έδειξε την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί εκεί.

«Είναι ένας χώρος εγκαταλελειμμένος, λεηλατημένος και απομονωμένος…»

 Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο κ. Τσομπανόπουλος υπογράμμισε ότι ομόφωνα διοίκηση, αλλά και αντιπολίτευση του δήμου Νέστου, κατέστησαν σαφές ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος οι ίδιοι να προτείνουν το συγκεκριμένο σημείο, διότι απλά δεν ανήκει στο δήμο.

«Είναι ένα κτήριο, το οποίο ανήκει στο δημόσιο, στην ΕΤ.Α.Δ. Άρα λοιπόν δεν είχαμε λόγο επί του κτηρίου, παρ’ όλα αυτά έχει γίνει ντόρος. Μιλάμε για έναν εγκαταλελειμμένο χώρο, λεηλατημένο και απομονωμένο. Αν δεν πέσουν πάρα πολλά χρήματα δεν μπορεί να γίνει κτήριο κι από την άλλη είναι σε τέτοιο σημείο που οι άνθρωποι αυτοί θα είναι απομονωμένοι στην κυριολεξία. Πέρα από αυτό δεν υπάρχουν υποδομές, όπως νερό, ρεύμα και αποχέτευση», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Απογοητεύτηκαν οι βουλευτές Μορφίδης και Παπαφιλίππου από αυτό που είδαν

 «Επισκέφθηκα το χώρο με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, (απουσίαζε ο κ. Εμμανουηλίδης) για να έχουν άποψη για το τι μιλάμε. Απογοητεύτηκαν γιατί είδαν ότι πρόκειται στην ουσία για μια φυλακή. Θα στείλω επιστολή και στον κ. Βίτσα για να λάβει υπόψη του κι άλλους παράγοντες, όπως είναι τα κουνούπια. Εδώ έχουμε ορυζώνες και λιμνοθάλασσες, θα είναι μια υγειονομική βόμβα. Πως θα μείνουν εδώ; Θα υπάρχει απόσταση από τον οικισμό χωρίς επαφή με κανένα», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο δήμαρχος Νέστου.

«Δηλώσαμε την αδυναμία του δήμου να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια»

Ερωτηθείς σχετικά με το πως προέκυψε η συζήτηση για την «Φωνή της Αμερικής», ο κ. Τσομπανόπουλος απάντησε: «Εγώ απ’ ό,τι ξέρω επισκέφθηκε το αρμόδιο υπουργείο η κ. Τσανάκα και το έθεσε στο τραπέζι. Ουδέποτε έκανα πρόταση εγώ γι’ αυτό το κτήριο, γιατί δεν μας ανήκει. Αναμοχλεύτηκε εκεί το θέμα στην προσπάθεια να βρεθεί ένας χώρος, αλλά χωρίς να το έχει δει κανείς από αυτούς που το συζητούσαν. Μου ζήτησε (η κ. Τσανάκα) κάποια στοιχεία για τη «Φωνή της Αμερικής» και της εξήγησα. Δεν το πρότεινα όμως ούτε το δήλωσα. Μακριά από μένα. Εγώ δεν παίζω την κολοκυθιά δηλαδή, όχι σε μένα αλλά σε σένα κλπ. Γι’ αυτό ζήτησα από τους βουλευτές να το δουν από κοντά για να έχουν άποψη. Είναι έγκλημα να προτείνουμε κάτι τέτοιο για ανθρώπους. Δεν είναι στη δική μας δικαιοδοσία να πάρουμε τέτοια απόφαση. Δηλώσαμε την αδυναμία του δήμου να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια».

«Δεν έχουμε χώρους που να μπορούν να υποδεχθούν αυτούς τους ανθρώπους»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιος άλλος χώρος στην περιοχή του Νέστου που θα μπορούσε να φιλοξενήσει πρόσφυγες, ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος απάντησε και πάλι με σαφήνεια: «Είμαι ανοιχτός να έρθουν αυτοί που ενδιαφέρονται να ψάξουν σημεία, όμως δεν έχουμε χώρους που να μπορούν να υποδεχθούν αυτούς τους ανθρώπους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...