spot_img

Ξενοφών Κροκίδης: Η μάχη των μαχών είναι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Ημέρα:

«Ο Μάκης Παπαδόπουλος κατάφερε να «ανακαλύψει» ανθρώπους που δεν τους γνωρίζαμε / Η Καβάλα θα έπρεπε να βρίσκεται σε μία καλύτερη θέση / Ως Δήμος πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το εθελοντικό κίνημα»

«Το κλίμα που εισπράττω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας» και τον επικεφαλής μας, υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας, Μάκη Παπαδόπουλο, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό. Έχουμε καταρτίσει ένα πάρα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, ένα πολύ δυνατό και αντιπροσωπευτικό, με πάνω από 200 υποψήφιους».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου «Ο Τόπος της Ζωής μας», Ξενοφών Κροκίδης.

«Ο Μάκης Παπαδόπουλος κατάφερε να «ανακαλύψει» ανθρώπους που δεν τους γνωρίζαμε, οι οποίοι θεωρώ ότι αποτελούν μία παρακαταθήκη, όχι μόνο για την παράταξη μας, αλλά και για την Καβάλα μας…»

«Ο αριθμός των υποψηφίων που κατέβασε ο κάθε συνδυασμός νομίζω ότι έχει τη δική του σημασία και δυναμική. Το δικό μας ψηφοδέλτιο είναι αντιπροσωπευτικό από όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, αλλά και από όλα τα επαγγέλματα και όλες τις ηλικίες. Πραγματικά για μία ακόμη φορά λέω ένα μεγάλο μπράβο στον Μάκη Παπαδόπουλο, για το γεγονός ότι κατόρθωσε να «ανακαλύψει» ανθρώπους που δεν τους γνωρίζαμε, οι οποίοι θεωρώ ότι αποτελούν μία παρακαταθήκη, όχι μόνο για την παράταξη μας, αλλά και για την Καβάλα μας πάνω από όλα. Άνθρωποι μορφωμένοι, επαγγελματίες, αγρότες, που έχουν όρεξη να προσφέρουν στα κοινά, ανεξάρτητα και από το αποτέλεσμα της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου», σημείωσε αρχικά στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Κροκίδης. 

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, θα συνεχίσουμε την επικοινωνία με τους συμπολίτες μας, προκειμένου να τους καταθέσουμε τη δική μας εκδοχή, το δικό μας πρόγραμμα…»

«Τις λίγες εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας μέχρι τις εκλογές, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, θα συνεχίσουμε την επικοινωνία με τους συμπολίτες μας, προκειμένου να τους καταθέσουμε τη δική μας εκδοχή, το δικό μας πρόγραμμα. Πράγματι πολλές φορές στις δημοτικές εκλογές δεν κυριαρχούν τα προγράμματα. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να μιλάμε για το πρόγραμμα και εγώ το τελευταίο χρονικό διάστημα σαν υγειονομικός και σαν άνθρωπος του εθελοντισμού, μιλάω για το πρόγραμμά μας. Η παράταξή μας λέει «κανένας μόνος του» και θα προσέθετα εγώ, στα δύσκολα και στα εύκολα. Εδώ χρειάζονται κοινωνικές υπηρεσίες, με όλους εμάς, ακόμη και με την Εκκλησία που γνωρίζει σε κάθε ενορία ποιος αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει ανάγκη βοήθεια. Να καταγράψουμε αυτές τις ανάγκες», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

«Να μην περιμένουμε οποιοσδήποτε συμπολίτης μας να έρθει σε μία αίθουσα, αλλά πρέπει εμείς να πηγαίνουμε εκεί για να τους ενημερώνουμε για τα θέματα υγείας»

«Επειδή γνωρίζουμε τα θέματα, μεγάλη σημασία έχει για μας η Δημόσια Υγεία, ο έλεγχος των νερών και των αποβλήτων, αλλά και η αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου. Από την άλλη μεριά τα προγράμματα αγωγής υγείας που τα ξέρουμε καλά και από προηγούμενες και από τωρινές θέσεις που ασκούμε, να τα  εντατικοποιήσουμε και να τα αποκεντρώσουμε, να πάμε όπως λέω ακόμα και στους Φιλίππους, στο Κρυονέρι και στο Λυκόστομο και να μιλήσουμε έστω σε 10 ανθρώπους σε ένα καφενείο, για την πίεση, για το σάκχαρο και τα εμβόλια. Να μην περιμένουμε οποιοσδήποτε συμπολίτης μας να έρθει σε μία αίθουσα στην Καβάλα που είναι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη συνήθως. Πρέπει εμείς να πηγαίνουμε εκεί για να τους ενημερώνουμε», επισήμανε ακόμη ο κ. Κροκίδης. 

«Νομίζω ότι ως Δήμος πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το εθελοντικό κίνημα…»

Παράλληλα, ανέφερε ότι «πολύ σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που ευχόμαστε όλοι να συνεχιστεί και να μην έχει τα προβλήματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. κυρίως με την κεντρική εξουσία, με την έννοια ότι υπήρχε μία ανασφάλεια για το προσωπικό. Να υπάρχει εργασιακή ειρήνη και αυτό ακριβώς το πρόγραμμα να το εμπλουτίσουμε με νέες τεχνολογίες παρακολούθησης. Άρα χρειάζεται και αυτό το πρόγραμμα να το εντατικοποιήσουμε. Επίσης πολύ επίκαιρο από αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες και με την Θεσσαλία και με τις πρόσφατες καταστροφές στον Έβρο, επειδή είμαι ένας άνθρωπος του εθελοντισμού, ένας από τους δημιουργούς του «Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου», μία ζωή ήμουν παρών, νομίζω ότι σαν Δήμος πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το εθελοντικό κίνημα. Είναι υπαρκτό στην Καβάλα, υπάρχουν πολλές εθελοντικές ομάδες, αλλά από ό,τι βλέπουμε και στη Θεσσαλία χρειάζεται συντονισμός, χρειάζεται καταγραφή τι κάνει ποιος, τι προσωπικό έχει, τι δυνατότητες έχει υλικοτεχνικές. Μπορεί να χρειαστεί να απαντήσουμε σε τέτοια «προσκλητήρια» και ως Δήμος πρέπει να είμαστε έτοιμοι και καλύτερα οργανωμένοι, γιατί το υπαρκτό εθελοντικό κίνημα της Καβάλας πρέπει να οργανωθεί καλύτερα και βέβαια να υπάρχει ένας καλός συντονισμός».

«Η Καβάλα θα έπρεπε να βρίσκεται σε μία καλύτερη θέση, σε μία καλύτερη τροχιά…»

«Επίσης πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα και να το δούμε σε συνεργασία με τους γιατρούς μας τα δημοτικά ιατρεία, τα οποία ανήκουν στον Δήμο Καβάλας, αλλά παρά το γεγονός ότι τα περιφερειακά ιατρεία και οι ΤΟΜΥ δεν έχουν να κάνουν με τον Δήμο έχουμε έννομο συμφέρον να λειτουργούν άψογα και αυτό χρειάζεται να γίνει σε συνεργασία και με την τοπική κοινωνία με τους προέδρους που θα εκλεγούν, ώστε όπου κι αν οι πηγαίνουν οι γιατροί μας, να βρίσκουν ένα αξιοπρεπές ιατρείο.  Θεωρώ ότι όσοι πέρασαν από τον Δήμο Καβάλας και άσκησαν διοίκηση σαν δήμαρχοι, σαν αντιδήμαρχοι ή υπεύθυνοι νομικών προσώπων ο καθένας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η Καβάλα θα έπρεπε να βρίσκεται σε μία καλύτερη θέση, σε μία καλύτερη τροχιά και εδώ να πω ότι ακόμη και τα θέματα που ανέφερα προηγουμένως που δεν αφορούν τον Δήμο, πρέπει να είναι πρωτοπόρος μαζί με τους αντίστοιχους φορείς, είτε είναι το Επιμελητήριο, είτε ο Εμπορικός Σύλλογος, ανάλογα με τα θέματα, είτε είναι επιστημονικοί σύλλογοι, να δώσουν τη μάχη, προκειμένου αυτά τα προβλήματα των συμπολιτών μας να τα ωθήσουμε σε λύσεις, όχι μεσοβέζικες, αλλά επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας», ανέφερε ακόμη ο κ. Κροκίδης. 

«Αυτή τη στιγμή η μάχη των μαχών είναι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου…»

Τέλος στην ερώτηση για το αν είναι εφικτός ο στόχος να περάσει ο συνδυασμός του Μάκη Παπαδόπουλου στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο Ξενοφών Κροκίδης απάντησε: «Ναι, είναι εφικτός. Παρότι ακούμε διάφορα για δημοσκοπήσεις, εγώ δεν έχω καμιά δημοσκόπηση, εμείς θεωρούμε ότι σαν παράταξη με 10 χρόνια τον Μάκη Παπαδόπουλο στον αγώνα, αλλά και μετά 200 και πλέον υποψήφια μέλη της παράταξης, είμαστε σε θέση να είμαστε από τους διεκδικητές τη δεύτερη Κυριακή. Αλλά αυτή τη στιγμή η μάχη των μαχών είναι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Θέλουμε να πάνε στην κάλπη οι συμπολίτες μας και να ψηφίσουν. Θέλουμε να είναι μαζί μας, αλλά όπως λέω ακόμη και αν κάνουν άλλη επιλογή, πάλι φίλοι θα είμαστε, πάλι συνάδελφοί θα είμαστε. Όμως το μήνυμα που περνάμε εμείς είναι ένα μήνυμα αγώνα και αγωνιστικότητας, το οποίο θέλουμε να έχει ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας στον Δήμο Καβάλας».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χαράλαμπος Σαράντος: Το δύσκολο είναι να μπούμε μπροστά και να βοηθήσουμε τον τόπο μας

«Ο Φίλιππος Αναστασιάδης είναι ένας άνθρωπος αληθινός, αυθεντικός και...

Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία του Βασίλη Καρρά

Τη γενναία μάχη του για την υγεία του συνεχίζει...

Σάββας Μιχαηλίδης: Τα έργα που κατασκευάζονται είναι προσπάθεια πολλών ετών, μελέτης, διεκδίκησης

Για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του μίλησε στην...

Ενεργοποιήθηκε το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Καβάλα

Το έργο για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου...

Αιωρούμενα σωματίδια

του Δημήτρη Μαρμάνη* Με αφορμή το δημοσίευμα στην εφημερίδα Guardian...

Θάσος: Συνελήφθη πλοίαρχος για μη ασφαλή πρόσδεση του πλοίου

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προέβησαν, την...

Ταμίας σωματείου της Καβάλας κατηγορείται για απάτη

Ταμίας σωματείου με έδρα την Καβάλα κατηγορείται για απάτη...