Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ξενοφών Κροκίδης: Ακούσαμε τους παραγωγικούς φορείς του Δήμου Καβάλας

Ημέρα:

«Αυτές οι αυξήσεις σε πολλούς τομείς ήταν υπέρ το δέον / Θα μπορούσε να είχε γίνει μία καλύτερη προετοιμασία, να προηγηθεί κάποια διαβούλευση / Αυτό που ονομάζουμε ζωντανή δημοκρατία στη βάση πρέπει να λειτουργεί»

«Εμείς ψηφίσαμε ως παράταξη εναντίον όλων αυτών των αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη, σε αγαστή συνεργασία θα έλεγα όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, με τους παραγωγικούς φορείς του Δήμου Καβάλας».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο», ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, αναφορικά με την ψήφιση εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου των αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη την περασμένη Δευτέρα (22/1).

«Αυτές οι αυξήσεις σε πολλούς τομείς ήταν υπέρ το δέον και βέβαια εκδώσαμε σχετικό δελτίο Τύπου από την παράταξή μας, που ανεβάζει τους τόνους και κάνει λόγο για κατασπατάληση πόρων…»

«Ακούσαμε τις αντιδράσεις τους που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και από την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κρηνίδων, όπως επίσης και τους άλλους φορείς που βρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους. Αυτές οι αυξήσεις σε πολλούς τομείς ήταν υπέρ το δέον και βέβαια εκδώσαμε σχετικό δελτίο Τύπου από την παράταξή μας, που ανεβάζει τους τόνους και κάνει λόγο για κατασπατάληση πόρων και το είπαν και άλλες παρατάξεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι πρέπει να κάνουμε ενέργειες έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα. Περιμένουμε βέβαια μία αναδιοργάνωση του Δήμου με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων, ενώ περιμένουμε και τις Ενεργειακές Κοινότητες για τις οποίες δεν έχουμε μιλήσει δημόσια πολύ, οι οποίες πρέπει να κυριαρχήσουν στον δημόσιο διάλογο, από τις οποίες περιμένουμε να εξοικονομήσει ο Δήμος Καβάλας χρήματα», ανέφερε σχετικά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας». 

«Θα μπορούσε να είχε γίνει μία καλύτερη προετοιμασία. Δεν μπορεί οι παραγωγικοί φορείς να ενημερώνονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το τι σχεδιάζει ο Δήμος…»

«Από την άλλη μεριά ακούμε τα παράπονα του δημάρχου ότι η κεντρική εξουσία συμπεριφέρεται στους Δήμους όλης της χώρας σαν φτωχούς συγγενείς. Πραγματικά αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Όμως οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά είναι μεγάλες και επειδή μιλάμε με τους παραγωγικούς φορείς, μας λένε ότι αυτό θα είναι ένα γερό χαράτσι, που θα τους αναγκάσει να βάλουν σε ετήσια βάση ένα μεγάλο ποσό για να ανταποκριθούν σε αυτά που ψηφίστηκαν από την παράταξη της διοίκησης στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Πρέπει να πω ότι θα μπορούσε να είχε γίνει μία καλύτερη προετοιμασία. Δεν μπορεί οι παραγωγικοί φορείς να ενημερώνονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το τι σχεδιάζει ο Δήμος. Θα μπορούσε να έχει γίνει ενημέρωση έγκαιρα γι’ αυτό που σχεδιάζει ο Δήμος, να γίνει μία κάποια διαβούλευση. Είναι άλλο να ψηφιστούν αυτά που ψηφίστηκαν χωρίς διαβούλευση κι άλλο να έχει ψηφιστεί κάτι εφόσον είχε προηγηθεί μία διαβούλευση και είχε εξηγηθεί από την πλευρά της διοίκησης και στους παραγωγικούς φορείς γιατί είναι αναγκαίο να υπάρξουν αυξήσεις», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο κ. Κροκίδης.

«Μιλάμε με τους επαγγελματίες και μας λένε τα παράπονά τους. Δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί τους, άλλωστε ήμασταν αρωγοί τους με το να καταψηφίσουμε αυτές τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη…»

«Και σε αυτό το θέμα θα πρέπει όλοι να βάλουμε ένα χεράκι, έτσι ώστε αυτό που ονομάζουμε ζωντανή δημοκρατία στη βάση να λειτουργεί. Από εκεί και πέρα για το αν θα μειωθούν ξανά τα ανταποδοτικά τέλη ειπώθηκαν πάρα πολλά. Εγώ τα φιλτράρω όλα αυτά. Ειπώθηκε από κάποιες παρατάξεις ότι αυξάνουμε τώρα τα τέλη για να τα μειώσουμε όταν θα πλησιάσουν οι εκλογές. Εκεί υπήρξε αντίδραση και σωστά από τον δήμαρχο, ότι ξέρετε με αυτό με προσβάλλετε. Μπορεί να υπάρχει μία δόση αλήθεια; σε αυτό, ότι γενικότερα όταν πλησιάζουμε στις εκλογές τότε φροντίζουμε να ακολουθούμε μία φιλολαϊκή πολιτική. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον Δήμο Καβάλας συμβαίνει παντού. Ας ελπίσουμε όμως με άλλα μέτρα, με μια καλή και χρηστή διαχείριση και με την εξοικονόμηση πόρων για το ενεργειακό αποτύπωμα μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας να έχουμε κάποια οφέλη ως Δήμος και η όποια δημοτική αρχή να μπορέσει να πάρει φιλολαϊκά μέτρα, γιατί πραγματικά μιλάμε με τους επαγγελματίες και μας λένε τα παράπονα τους. Δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί τους, άλλωστε ήμασταν αρωγοί τους με το να καταψηφίσουμε αυτές τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Ξενοφών Κροκίδης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...